Standard.

petak novembar 22

Kenedi ubijen pre 56 godina, misterija još uvek traje

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Na današnji dan 1963. godine u Dalasu je ubijen američki predsjednik Džon Kenedi. Misterija Kenedijevog ubistva još uvijek traje, zbog toga što poverljivi dokumenti u vezi sa istragom ovog zločina…

116 hits

petak novembar 22

(VIDEO) Zapalio se Boing sa 347 putnika - Drama na nebu iznad Los Anđelesa!

Avion filipinske kompanije koji je iz Los Anđelesa trebalo da leti za Manilu prinudno je sletio nedugo nakon polijetanja zbog kvara koji je izazavao požar na motoru, saopštili su danas…

167 hits

petak novembar 22

ŠOK: Donijeli mrtvaca u kancelariju kako bi naplatili osiguranje (VIDEO)

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Jedna porodica u Južnoj Africi donijela je kao dokaz u osiguravajuću kuću leš pokojnika. 

97 hits

petak novembar 22

Potraga trajala nekoliko mjeseci: Policija spasila djevojčicu iz ruku otmičara

Policajci iz Teksasa spasili su djevojčicu koja je oteta prije nekoliko mjeseci. Oni su provalili kroz vrata hotelske sobe i spasila osmogodišnjakinju koja je bila sakrivena u korpi za veš.

119 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 18:25

Kurc: "Zapadna arogancija" prema istočnoj Evropi

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc kritikovao je "zapadnu aroganciju" prema istočnoj Evropi, ocjenivši da je to opasan razvoj.

On je kao "apsolutno pogrešnu odluku" okarakterisao odbijanje početka pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Kurc je, u intervjuu njemačkom "Frankfurter Algemajne cajtung" (FAZ), upozorio na opasnost produbljivanja razdora između istočne i zapadne Evrope.

"Djelimično prisutna zapadna arogancija doprinosi jačanju negativnih osjećanja na istoku Evrope, a posljedica je i da stanovništvo zapadne Evrope na građane istočnog dijela kontinenta gleda sa visine", objasnio je on.

On je poručio i da ne cijeni politiku "uzdignutog prsta i moralne arogancije", kao i da se od osnovnih vrijednosti, kakve su vladavina prava i demokratija, ne smije odustajati ni pedalj.

"To je osnova EU. To što su u migranstskoj krizi pojedine države pokušale da drugima nametnu politiku otvorenih granica je sigurno produbilo razdore u Evropi", smatra bivši austrijski kancelar.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.