Standard.

srijeda novembar 20

Srušen američki helikopter u Avganistanu

Dvojica američkih vojnika poginula su danas kada se njihov helikopter srušio u Avganistanu, saopštila je vojska SAD, ne iznoseći detalje.

35 hits

srijeda novembar 20

Drama usred noći na Novom Beogradu: Kidnapovali fudbalera!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Beogradska policija uhapsila je dvojicu mladića u Kaluđerici zbog sumnje da su noćas oko 3 sata ujutru na Novom Beogradu u Ulici Jurija Gagarina pokušali da otmu fudbalera Aleksu T.…

118 hits

srijeda novembar 20

Snažan zemljotres pogodio Argentinu

Snažan zemljotres, jačine 5,8 stepeni, pogodio je centralne djelove Argentine, a vlasti navode da za sada nema izvještaja o eventualnoj šteti ili povrijeđnima.

47 hits

srijeda novembar 20

Svirepo ubijen sin bivšeg predsjednika Njemačke

Sin bivšeg predsjednika Njemačke Riharda fon Vajczekera ubijen je sinoć u jednoj berlinskoj bolnici.

46 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 22:18

Fon der Lajen: Približiti Zapadni Balkan je strateški značajno

Nova predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da je što tjesnije povezivanje Zapadnog Balkana sa Evropskom unijom od strateškog značaja za samu Uniju.

Ona je poslije sastanka sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekla novinarima, da čvrsto vjeruje da je od velikog strateškog značaja da se Zapadni Balkan što je bliže moguće poveže sa EU.

Njena izjava jasna je primjedba na račun francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji se prošlog mjeseca usprotivio odluci o otvaranju pregovora sa Skopljem i Tiranom, ocjenjuje portal Politiko.

Albanija i Sjeverna Makedonija učinile su "nevjerovatne napore da stignu do tačke koju smo od njih tražile da dostignu", ocijenila je Fon der Lajenova i dodala da će potražiti alternativne načine za jačanje veza sa tim zemljama.

"Sve dok ne bude bilo moguće zaista otvoriti pristupne pregovore... uložiću svu svoju energiju u razvijanje zajedničkih projekata koji će još više povezati ove zemlje sa nama kroz tjesniju saradnju", rekla je Fon der Lajen.

"Ako to ne učinimo, drugi će upasti u vakuum, a to ne želimo da se desi", rekla je nova predsjednica Evropske komisije.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je na konferenciji rekla da smatra da je od izuzetnog značaja za strateški interes Evrope da ove zemlje ne izgube nadu u perspektivu pristupanja.

To pitanje je veoma blisko povezano sa pitanjem migracije, dodala je Merkelova aludirajući na činjenicu da su mnoge izbjeglice prethodnih godina ulazile u EU zapadnobalkanskom rutom, navodi Politiko.

RTS

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.