Standard.

ponedjeljak januar 20

Novi neredi u Bejrutu: Sukob policije i demonstranata

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Libanske sigurnosne snage su kasno sinoć su suzavcem, vodenim topovima i gumenim mecima rastjerivale stotine demonstranata koje protestiraju protiv vlade ispred zgrade parlamenta, u nastavku eskalacije nereda u glavnom gradu…

123 hits

ponedjeljak januar 20

U eksploziji u ruskom hotelu poginulo pet osoba

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Pet osoba je poginulo u hotelu u ruskom gradu Permu, kada je rano ujutro eksplodirala toplovodna cijev sistema za grijanje.

107 hits

ponedjeljak januar 20

Devetoro tinejdžera stradalo u rušenju mosta na Sumatri

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Devet osoba se utopilo kada su upali u nabujalu rijeku pošto se srušio pješački most na indonežanskom ostrvu Sumatra, saopštili su zvaničnici.

101 hits

ponedjeljak januar 20

Pješčane oluje pogodile sušna područja Australije, prijete i većim gradovima

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Pješčane oluje pogodile su sušna područja u ruralnim delovima Australije i prijete da se prošire na naseljenije gradove, uključujući Sidnej.

122 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
srijeda, 13 novembar 2019 10:25

Da li je Moralesa srušio Srbin?

Prije nego što je Morales pobjegao u Meksiko, "najveći srpski izvozni politički brend" "Kanvas" kao da se pohvalio ulogom u "uvođenju demokratije", piše Sputnjik.

Pojedini mediji u Srbiji, ali i u regionu, objavili su fotografiju Srđe Popovića, vođe "Kanvasa", srpske nevladine organizacije koja je proistekla iz pokreta "Otpor", sa jednom bolivijskom, nevladinom aktivistkinjom, naovdi dalje Sputnjik.

To nije prvi put da se srpska nevladina organizacija pominje u "uspostavljanju demokratije" nakon pada nekog režima.

Sputnjik istiće da su kontaktirali Popovića za komentar, ali on nije željeo da razgovara sa novinarom tog portala.

S druge strane, scenarista i režiser Boris Malagurski, koji je, snimajući svoje filmove, istraživao situaciju u Latinskoj Americi, kaže za Sputnjik da nema sumnje da su Srđa Popović i "Kanvas" umješani u vojni puč koji se desio u Boliviji i dodaje da je Popović umješan "gotovo svuda, ako ne i svuda" u svijetu gdje se Amerika miješa u unutrašnje poslove suverenih zemalja.

On je rekao da se Popović "umješao" u državama poput Ukrajine, Gruzije, odnosno "svuda gdje se mogla vidjeti pesnica 'Otpora'".

"Oni su, nažalost, posle svrgavanja Miloševića, koje je sprovedeno uz pomoć CIA i zapadnih obavještajnih struktura, odlučili da to brendiraju i da po svijetu izvoze revoluciju kao biznis", kaže Malagurski.

"Kada je riječ o Boliviji, vojska je posle demokratskih izbora natjerala demokratski izabranog predsjednika da podnese ostavku i pitanje je da li će se novi izbori raspisati nakon ovog 'demokratskog puča' i da li će oni biti stvarno slobodni", ocjenjuje Malagurski.

Istoričar doktor Čedomir Antić, jedan od lidera studentskih protesta 1996. i 1997. godine, kaže da ljudi poput Srđe Popovića ne predstavljaju nasljeđe studentskih protesta iz devedesetih i podsjeća da je on bio aktivista Demokratske stranke, koji je postao aktivan u "Otporu" tek kad je "Otpor" postao narodni pokret.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.