Standard.

subota decembar 14

Bosanski doktor Mengele: Oteo djevojku, uspavao je i uradio abortus pa je ostavio da umre

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Priča iz 1997. godine, kada se dogodila, zbog monstruoznosti je šokirala sve koji su je čuli. Posebno zbog toga što je zločin počinio ljekar koji je bio poznat u Loparama,…

883 hits

petak decembar 13

Fotografija kradljivice postala predmet ismijavanja na Facebooku, vidite li zašto

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Fotografija serijske kradljivice postala je predmet ismijavanja na Facebooku jer je uhapšena mnogima izgledala nakvarcano.

432 hits

petak decembar 13

Britanski premijer otvoreno: Neka oporavak počne

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je nakon proglašenja pobjede na parlamentarnim izborima, da njegova zemlja odgađa izlazak iz bloka i da želi novo partnerstvo s Evropskom unijom.

239 hits

petak decembar 13

Dramatična akcija: Policija objavila snimak hapšenja osumnjičenog za ubistvo

Hrvatska policija objavila je dramatičnu akciju hvatanja osumnjičenog za svirepo ubistvo Karmelina Fistanića u Omišu.

165 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
srijeda, 13 novembar 2019 10:25

Da li je Moralesa srušio Srbin?

Prije nego što je Morales pobjegao u Meksiko, "najveći srpski izvozni politički brend" "Kanvas" kao da se pohvalio ulogom u "uvođenju demokratije", piše Sputnjik.

Pojedini mediji u Srbiji, ali i u regionu, objavili su fotografiju Srđe Popovića, vođe "Kanvasa", srpske nevladine organizacije koja je proistekla iz pokreta "Otpor", sa jednom bolivijskom, nevladinom aktivistkinjom, naovdi dalje Sputnjik.

To nije prvi put da se srpska nevladina organizacija pominje u "uspostavljanju demokratije" nakon pada nekog režima.

Sputnjik istiće da su kontaktirali Popovića za komentar, ali on nije željeo da razgovara sa novinarom tog portala.

S druge strane, scenarista i režiser Boris Malagurski, koji je, snimajući svoje filmove, istraživao situaciju u Latinskoj Americi, kaže za Sputnjik da nema sumnje da su Srđa Popović i "Kanvas" umješani u vojni puč koji se desio u Boliviji i dodaje da je Popović umješan "gotovo svuda, ako ne i svuda" u svijetu gdje se Amerika miješa u unutrašnje poslove suverenih zemalja.

On je rekao da se Popović "umješao" u državama poput Ukrajine, Gruzije, odnosno "svuda gdje se mogla vidjeti pesnica 'Otpora'".

"Oni su, nažalost, posle svrgavanja Miloševića, koje je sprovedeno uz pomoć CIA i zapadnih obavještajnih struktura, odlučili da to brendiraju i da po svijetu izvoze revoluciju kao biznis", kaže Malagurski.

"Kada je riječ o Boliviji, vojska je posle demokratskih izbora natjerala demokratski izabranog predsjednika da podnese ostavku i pitanje je da li će se novi izbori raspisati nakon ovog 'demokratskog puča' i da li će oni biti stvarno slobodni", ocjenjuje Malagurski.

Istoričar doktor Čedomir Antić, jedan od lidera studentskih protesta 1996. i 1997. godine, kaže da ljudi poput Srđe Popovića ne predstavljaju nasljeđe studentskih protesta iz devedesetih i podsjeća da je on bio aktivista Demokratske stranke, koji je postao aktivan u "Otporu" tek kad je "Otpor" postao narodni pokret.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.