Standard.

nedjelja januar 26

Detalji ubistva u Novom Pazaru: Platio glavom zbog pjevačice

Adnan Alibašić (41) iz Novog Pazara ubio je Nihada Hamidovića (23) u svom lokalu „Divan“ poslije svađe zbog pjevačice, pišu srbijanski mediji.

562 hits

subota januar 25

(VIDEO) U zemljotresu u Turskoj poginulo 22, trudnica deset sati bila ispod ruševina

Broj žrtava snažnog zemljotresa koji je u petak pogodio istok Turske porastao je na 22, dok je procijenjeno da je najmanje još toliko zarobljeno ispod ruševina, saopštili su zvaničnici.

402 hits

subota januar 25

Dačić: Sukoba sa Podgoricom nema, ali se Srbija ne slaže sa Zakonom

Objavljeno u: Svijet

by Vasilj

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas, govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, da sukoba na relaciji Beograd-Podgorica nema, ali da se Srbija brine za…

399 hits

subota januar 25

Lukašenko spreman da kupuje naftu od SAD nakon kraha pregovora sa Putinom

Objavljeno u: Svijet

by Vasilj

Bjelorusija traži alternative ruskoj nafti i pregovara sa Sjedinjenim Državama, Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima o isporukama crnog zlata, saopštio je predsjednik te države Aleksandar Lukašenko.

341 hits

 
 
 
 
subota, 14 decembar 2019 10:49

Bosanski doktor Mengele: Oteo djevojku, uspavao je i uradio abortus pa je ostavio da umre

Bosanski doktor Mengele: Oteo djevojku, uspavao je i uradio abortus pa je ostavio da umre FOTO: Facebook

Priča iz 1997. godine, kada se dogodila, zbog monstruoznosti je šokirala sve koji su je čuli. Posebno zbog toga što je zločin počinio ljekar koji je bio poznat u Loparama, piše Avaz.

Riječ je o Dragomiru Keroviću, bivšem direktoru Doma zdravlja u Loparama. Zločin se dogodio u septembru 1997. godine. U to vrijeme Kerović je bio i poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. On je oteo trudnu ženu s kojom je bio u vanbračnoj vezi, nasilno je uspavao i uradio joj abortus, a potom je ostavio u “nedođiji” da se snalazi kako umije.

Pošto se u blizini nalazila kasarna, djevojku, koja je tada imala 27 godina, pronašli su vojnici i spasili joj život. Tu bi se cijela priča i završila da nije bilo pritiska ženskih nevladinih i međunarodnih organizacija. Proces Keroviću trajao je godinama. “Bosanski doktor Mengele“, kako su ga tada mediji prozvali, osuđen je tek 2004. godine na četiri i po godine zatvora.

Tokom suđenja otkriveno je da je Kerović, koji je imao suprugu i djecu, tražio prvo od djevojke da abortira, što je ona odbila nakon čega joj se život pretvara u pakao. U septembru 1997. godine Kerović se smislio pakleni plan. Sa trojicom pomagača obučenih u policijske uniforme, otima djevojku i odvozi u Dom zdravlja u Loparama. Djevojka, koja je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće, je oteta iz kuće u Bijeljini gde je živjela sa roditeljima.

Kada su stigli u Lopare pod okriljem noći su ušli u Dom zdravlja. Tamo je Kerović, koji inače po struci nije ginekolog, djevojku nasilno uspavao i faktički ubio dijete koje je sukoro trebalo da se rodi. Poslije toga djevojku su iz automobila izbacili na jednoj livadi u selu Ljeljenča nadomak Bijeljine.

Svoje pomagače nagradio je sa 500 njemačkih maraka, što su to oni kasnije pred sudom i priznali.

Odležao je robiju, a potom se bez problema vratio u profesiju i u politiku. Međutim, nastavio je puniti stupce rubrike crne hronike. Izazvao je dvije saobraćajne nesreće u kojima je jedan čovjek poginuo, a jedan ostao invalid.

Zatim je 2015. oborio pješaka na pješačkom prijelazu u Loparama i to pokušao da prikrije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.