Standard.

nedjelja januar 26

Detalji ubistva u Novom Pazaru: Platio glavom zbog pjevačice

Adnan Alibašić (41) iz Novog Pazara ubio je Nihada Hamidovića (23) u svom lokalu „Divan“ poslije svađe zbog pjevačice, pišu srbijanski mediji.

534 hits

subota januar 25

(VIDEO) U zemljotresu u Turskoj poginulo 22, trudnica deset sati bila ispod ruševina

Broj žrtava snažnog zemljotresa koji je u petak pogodio istok Turske porastao je na 22, dok je procijenjeno da je najmanje još toliko zarobljeno ispod ruševina, saopštili su zvaničnici.

390 hits

subota januar 25

Dačić: Sukoba sa Podgoricom nema, ali se Srbija ne slaže sa Zakonom

Objavljeno u: Svijet

by Vasilj

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas, govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, da sukoba na relaciji Beograd-Podgorica nema, ali da se Srbija brine za…

387 hits

subota januar 25

Lukašenko spreman da kupuje naftu od SAD nakon kraha pregovora sa Putinom

Objavljeno u: Svijet

by Vasilj

Bjelorusija traži alternative ruskoj nafti i pregovara sa Sjedinjenim Državama, Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima o isporukama crnog zlata, saopštio je predsjednik te države Aleksandar Lukašenko.

341 hits

 
 
 
 
petak, 02 februar 2018 15:58

Državni tužilac Kosova: Ima dokaza o ubistvu Ivanovića, Srbija ne sarađuje

Državni tužilac Kosova Aleksander Ljumezi izjavio je da tužilaštvo ima određene dokaze o ubistvu predsjednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Međutim, kako navodi, i pored zahtjeva iz Prištine, pravosudni organi Srbije nisu dostavili informacije koje imaju o tom zločinu.

"Imamo neke dokaze koje smo do sada obezbijedili, ali je potrebno preduzeti mjere na otkrivanju identiteta izvršioca tog krivičnog djela", kazao je Ljumezi u intervjuu za portal Arbreshi.info.

On je rekao i da institucije Srbije ne sarađuju sa pravosudnim organima Kosova na otkrivanju identiteta ubice.

"Bilo je zahtjeva i od strane vlasti u Srbiji da sarađujemo. Mi smo rekli da smo spremni da primimo sve informacije koje eventualno imaju o ubistvu Olivera Ivanovića kako je to predviđeno Zakonom o međunarodnoj saradnji. Do sada nam nisu dali informacije, mi ih očekujemo", rekao je kosovski državni tužilac.

Istragu o ubistvu Ivanovića vode dvojica tužilaca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, jedan Srbin i jedan Albanac.

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je u četvrtak da će istražni organi Kosova vrlo brzo iznijeti konkretne rezultate istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, prenosi Beta.

Tači je na konferenciji za novinare kazao da je ubistvo Ivanovića "kriminalno-mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu".

"Isključuje se svaka mogućnost etničkog motiva. O tome sam razgovarao sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i Srbija je izrazila spremnost da pomogne institucijama Kosova u razmjeni informacija oko Ivanovićevog ubistva", kazao je Tači.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mjesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.