Standard.

nedjelja februar 18

Srušio se iranski avion, svih 66 putnika poginulo

U avionu koji se danas srušio na jugu Irana poginulo je svih 66 osoba koliko ih se nalazilo u letjelici, javlja AP.

30 hits

nedjelja februar 18

Petoro mrtvih u pucnjavi na jugu Rusije, ima ranjenih

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

U pucnjavi koja je izbila u Kizljaru u Dagestanu u južnoj Rusiji, poginulo je pet osoba, a pet ranjeno, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Dagestana.

6 hits

nedjelja februar 18

Tramp o optužnici protiv Rusa: Plaču od smijeha u Moskvi, opameti se Ameriko

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Predsjednik SAD Donald Tramp je u seriji tvitova kritikovao istragu o mogućem ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine i FBI.

21 hits

nedjelja februar 18

Vučić: Kompromis sa Albancima od životnog interesa

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju i srpski narod.

5 hits

 
 
 
 
Milica Minić

Milica Minić

petak, 16 februar 2018 21:45

Sjutra sunčano, krajem dana naoblačenje

U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano, tokom dana povremeno visoka oblačnost, a krajem dana i tokom noći očekuje se jače naoblačenje.

U januaru 2017. Finska je počela nasumično odabranim građanima isplaćivati univerzalni temeljni dohodak. Oko 2.000 ljudi između 25 i 58 godina tako mjesečno prima 560 eura, a pritom nemaju obavezu tražiti ili prihvatiti posao. Ako u međuvremenu i prihvate neki posao, nastavit će primati dohodak od države.

Na Facebooku se ovih dana počela dijeliti fotografija zadatka za osmi razred devetogodišnje škole koji se koristi u školama u BiH koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Francuski ginekolog Mišel Oden smatra da muškarcima nije mjesto u porođajnoj sali i da su upravo oni krivi za to što se sve veći broj žena porađa carskim rezom.

petak, 16 februar 2018 20:30

VIDEO: Kinezi predstavili leteći taksi

Kineska tehno-kompanija EHang Inc. predstavila je prvi dron na svijetu sposoban da prevozi putnike.

Čudne, smiješne, neprikladne, pa i pomalo nerealne situacije skoro svakodnevno se dešavaju na ulicama BiH.

Intuicija, sedmo čulo, dobra procjena ljudi… Šta god da je u pitanju, ovi horoskopski znaci umiju to odlično da koriste kako bi prozreli svaku laž.

Ministar odbrane Predrag Bošković učestvuje na 54. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, koja se održava u periodu od 16. do 18. februara 2018. godine.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je da je proteklih dana na Kosovu radio na pitanjima koja su dovela do današnje zajedničke izjave predsjednika Crne Gore i Kosova Filipa Vujanovića i Hašima Tačija što na Kosovu otvara prostor za ratifikaciju Sporazuma o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo.

Centra bezbjednosti Berane su lišili slobode Petar Balević (40) iz Berana koji je sinoć, kako se sumnja, dok je upravljao vozilom udario pješaka Davora Bakića (36) iz Andrijevice koji je tom prilikom smrtno stradao.