Standard.

subota jun 23

BOMBA NA PREMIJERA: Više mrtvih i povrijeđenih u napadu tokom govora predsjednika vlade

Objavljeno u: Svijet

by zeljka

Nekoliko osoba je poginulo a druge su povrijeđene u eksploziji u subotu na skupu u Adis Abebiju, glavnom gradu Etiopije, rekao je premijer Abij Ahmed u televizijskom obraćanju. Napad se…

167 hits

subota jun 23

SUKOB SRPSKIH NAVIJAČA U BEČU: Blokirali saobraćaj, pa napali policajce

Objavljeno u: Svijet

by zeljka

Tokom sinoćnje utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, došlo je do sukoba srpskih navijača sa policijom u Beču, javlja Tanjug.

45 hits

subota jun 23

Neizvjesno: Brod sa 230 migranata čeka dozvolu da uđe u neku luku

Objavljeno u: Svijet

by zeljka

Brod njemačke nevladine organizacije Lajflajn sa 230 migranata čeka u međunarodnim vodama Mediterana diplomatsko rešenje da bi pristao u neku luku, javlja Beta.

12 hits

subota jun 23

Ipak se predomislio: Tramp produžio sankcije Sjevernoj Koreji

Objavljeno u: Svijet

by zeljka

Predsjednik SAD Donald Trump produžio je sankcije Sjevernoj Koreji za još godinu dana, navodeći da nuklearno oruže te zemlje i dalje predstavlja vanrednu prijetnju, javlja Tanjug.

40 hits

 
 
 
 
Balša Knežević

Balša Knežević

Opozicija se definitivno vratila u parlament i bez obzira na zvanične razloge koje su naveli za taj potez, jedno je jasno - bojkot koji je trajao gotovo dvije godine nije imao nikakvog suštinskog pozitivnog efekta za njih, osim što je doveo do promjene odnosa snaga unutar same opozicije. Kad su u pitanju ostali rezultati bojkota, stvari stoje ovako - opozicija je izgubila četiri izborna ciklusa, međusobno su u nikad gorim odnosima, pojedine partije se raspadaju ili nestaju, a u parlament se vraćaju da bi raspravljali o istim pitanjima koja su bila aktuelna 2016. godine, samo su sad u mnogo nepovoljnijem položaju.

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo danas objavljenim zvaničnim rezultatima o stopi rasta bruto domaćeg proizvoda u I kvartalu 2018. godine od 4,5 odsto i poručio da tako dobar rezultat, treći u Evropi, predstavlja i obavezu za Vladu da nastavi da podstiče sopstvenu administraciju na brzo donošenje zakonitih odluka i na odgovornu realizaciju Vladinih ekonomskih politika.

Sjutra se uglavnom u ranim jutarnjim satima ponegdje očekuju padavine. Tokom dana u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano, a na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Facebook je najavio da će započeti s pilot-projektom kojim će se naplaćivati članstvo u grupama. Kao razlog promjene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi, navode želju da pruže podršku administratorima grupa.

Buket ruža, večera uz svijeće ili omiljene pjesme nisu više bitni. U svijetu romanse ništa ne dokazuje ljubav kao zajednički bankovni račun, tvrdi se u novom istraživanju.

Odnos prema novcu ima direktan uticaj na vaše finansijsko stanje, smatrali su naši stari koji novčanik nikad nisu držali praznim, bez obzira na “stanje na računu”, uvijek su u pregradi imali barem pokoji novčić jer su vjerovali da se tako “privlači” novac u kuću.

Konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj će biti potvrđeni mandati odbornicima i izabran predsjednik Skupštine opštine, održaće se 6.jula, saopšteno je iz Glavnog grada.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i generalni sekretar te partije Vladislav Dajković, saslušani su jutros u Centru bezbjednosti Podgorica na osnovu prijave LGBT organizacije ''Progres''.

Svako ima neki događaj iz prošlosti koji je na njega ostavio snažan uticaj. Naravno, to se tiče i našeg ljubavnog života…

petak, 22 jun 2018 20:38

Pravila za život poslije infarkta

Vrlo je važno da oni koji imaju problem sa nekom od bolesti srca redovno kontrolišu svoje zdravlje. Poslije infarkta miokarda na srčanom mišiću često ostaje ožiljak, zbog čega se djelomično gubi srčana funkcija. Osim toga, uzrok infarkta – arterioskleroza (ateroskleroza), odnosno zadebljanje i neprohodnost srčanih arterija – i dalje postoji i, štoviše, može postepeno, a ponekad i brzo, da napreduje.