Standard.

ponedjeljak jun 24

Šta se nalazi u mobilnim telefonima plaćenog ubice ''škaljarskog klana''

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Beogradski inspektori oduzeli su mobilne telefone od Podgoričanina Marjana Vujačića (34), koji je, navodno, počinio četiri ubistva prema nalogu ''škaljarskog klana''. Ipak, Crna Gora još nije uputila nikakav zahtjev za…

308 hits

ponedjeljak jun 24

Kristijan Golubović se oglasio iz Zabele zbog privedenog sina Lazara

Nakon što je Lazar Đukić (25), sin Kristijana Golubovića, navodno 13. ovog mjeseca u parku na Topličinom vencu u strogom centru Beograda drvenom motkom pretukao Uroša P. (34), oglasio se…

487 hits

ponedjeljak jun 24

Iako je predsjednik homofob, u Sao Paulu održana najveća svjetska gej parada

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Stotine hiljada ljudi marširale su u nedjelju ulicama Sao Paula na godišnjoj gej paradi na kojoj se ovaj put protestiralo i protiv politike krajnje desnog predsjednika Žaira Bolsonara.

26 hits

ponedjeljak jun 24

Hvar uveo brutalne kazne gostima koji prekrše pravila: Dobro razmislite prije nego zaspete na plaži

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Odluka Grada Hvara da brutalnim kaznama pokuša zaustaviti problematično ponašanje dijela gostiju odavno je tema.

55 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Ruska vojska započela je danas veliku vojnu vježbu, koja za cilj ima da provjeri spremnost oružanih snaga da odgovore na moguće bezbjednosne prijetnje u centralnoj Aziji.

Vježba Adrion Livex 19, koja se ove godine održava u Crnoj Gori, još jedna je potvrda da NATO saveznice sarađuju blisko, kazao je danas ministar odbrane Predrag Bošković. 

Demokratska partija socijalista, kako je saopšteno najoštrije osuđuje zloupotrebu ovlašćenja, opštinske imovine i kršenje zakonskih normi od strane predsjednika Opštine Vladimira Jokića i predsjednice Skupštine opštine Dragice Perović koji su zapečatili salu SO i protivno volji većine odbornika spriječili održavanje zasijedanja lokalnog parlamenta.

Venecijanska komisija je danas na svom sajtu objavila mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica koje je usvojila u petak, 21. juna, na plenarnoj sjednici u Veneciji. Ovim mišljenjem je nedvosmisleno potvrđeno pravo Crne Gore da donese jedan moderan i dobar zakon, kojim će zaštiti imovinu i kulturno blago koje pripada svim građanima i građankama Crne Gore, saopštila je generalna direktorka Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama, Žana Filipović.

ponedjeljak, 24 jun 2019 18:30

Dan kada je Kotor dotakao političko dno

Danas je Kotor politički posrnuo. Predsjednici Skupštine i Opštine Dragica Perović i Vladimir Jokić pokazali su koliko sa pozicije vlasti, koju ne žele da ispuste ni po koju cijenu, mogu da naude gradu na čijem su čelu. Pečaćenjem ulaznih vrata, zamjenom brava, postavljanjem lanaca i katanaca kako odbornici ne bi mogli ući u njihov dom, Perovićeva i Jokić su dodatkli dno svake vrste.U cik zore, ponešeni valjda scenama iz akcionih filmova, dvojac je, uz prisustvo dva svjedoka, zapečatio predstavnicima naroda, ali i sebi samima, ulaz u lokalni parlament.

Premijer Duško Marković izrazio je zadovoljstvo zvaničnim razgovorima obavljenim tokom prvog dana njegove zvanične posjete Azerbejdžanu rekavši da su sastanci bili konstruktivni i sadržajni i da su rezultat odličnih međudržavnih odnosa te da vidi spremnost i azerbejdžanske države i investitora da se snažnije okrenu ka Crnoj Gori.

Venecijanska komisija objavila je na svom sajtu mišljenje o crnogorskom Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovesti i pravnom položaju vjerskih zajednica u kome pozdravlja istinske napore “crnogorskih vlasti da zamijene Zakon o pravnom položaju vjerskih zajednica iz 1977. novim modernim Zakonom. Navode i da je potrebno više jasnoće.Kako stoji u izvještaju, pravni eksperti Savjeta Evrope pozdravljaju činjenicu da Nacrt zakona jasno predviđa da registracija vjerskih zajednica nije obavezna i da nije uslov za uživanje prava na slobodu vjeroispovesti.Osim toga, kako je navedeno u izvještaju potrebno je imati prilično liberalan pristup uslovima registracije za vjerske zajednice: čak i vrlo male zajednice sa samo tri člana, uključujući strance sa stalnim prebivalištem u Crnoj Gori, imaju pravo da se registruju u Crnoj Gori.

Pripadnici Prve čete Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH jutros su spasili crnogorske državljane na području Trnova u Republici Srpskoj, koji su imali saobraćajnu nesreću.

Ministarski sastanak povodom projekta obnove jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic – Birkenau održan je danas u Ministarstvu kulture na Cetinju. Sastanku su prisustvovali predstavnici šest država, te UNESCO-a, a događajem je predsjedavao ministar Aleksandar Bogdanović.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković sa saradnicima, sastao se sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Crnoj Gori, Srikant Seshadrijem sa saradnicima, u sklopu redovne godišnje posjete MMF-a.