Standard.

četvrtak januar 23

Dačić: Na svaku mjeru iz Podgorice odgovorićemo recipročno

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će na svaku mjeru iz Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovesti, Srbija odgovoriti recipročno.

170 hits

četvrtak januar 23

Šokantni prizori sa pijace odakle je krenuo virus: Jedu zmije, koale i škorpije, a rade u neviđenoj prljavštini

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Koronavirus, koji je izbio u kineskom gradu Vuhanu, proširio se na nekoliko drugih država, a ubio je najmanje 25 ljudi.

313 hits

četvrtak januar 23

"Razvod" u toku: Kraljica potpisala zakon o Bregzitu

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Predlog Borisa Džonsona o Bregzitu postao je zakon u Ujedinjenom Kraljevstvu, što znači da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju 31. januara.

74 hits

četvrtak januar 23

Policija u Rio de Žaneiru ubije pet osoba dnevno

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Broj policijskih ubistava u Rio de Žaneiru lani je, kažu zvaničnici, oborio rekord usljed provođenja kontroverznih žestokih mjera borbe protiv nasilja.

130 hits

 
 
 
 
Kristina Perković

Kristina Perković

Poreska uprava u kontinuitetu i uz maksimalni stepen kooperativnosti blisko sarađuje sa Specijalnim državnim tužilaštvom i Upravom policije na otkrivanju krivičnih djela iz privrednog prometa, a zbog sumnje na utaju poreza i sprovođenje lažnog stečaja tokom 2019. godine Upravi policije i Tužilaštvu dostavljeno je 28 inicijativa za utvrđivanje osnova za pokretanje krivičnog postupka, a podnijete su i krivične prijave protiv tri pravna i tri odgovorna lica u pravnim licima, saopšteno je iz Poreske uprave.

Sa sinoć održane sjednice Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Mojkovcu, poručeno je da je stabilna, bezbjedna i prosperitetna Crna Gora jedna od najvažnijih tekovina politike najveće partije u Crnoj Gori i to je nešto što ni na koji način ne može biti ugroženo, djelovanjem bilo koga.

Vrijeme je da djeci ponudimo tradicionalni sadržaj na nov - njihov način, kroz digitalizaciju obrazovnog sistema, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović na Svjetskom obrazovnom Forumu (EWF) koji je održan po 17. put. u Londonu. Time, kako je istakao, ne smijemo djecu „ostaviti pred ekranom“, već upravo im pomoći da na interesantan i nov način, uz pomoć novih tehnologija, steknu trajna znanja, umjesto da dragocjeno vrijeme provode samo na društvenim mrežama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

četvrtak, 23 januar 2020 12:52

Glavni grad podržao kampanju "We Remember"

Glavni grad podržao je kampanju "We Remember".

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, zajedno sa potpredsjednicima Skupštine Branimirom Gvozdenovićem i Gencijem Nimanbeguom, razgovarao je danas sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, poslanikom Toninom Piculom, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Ksenija Verbitskaja iz Sankt Peterburga pobjednica je ovogodišnjeg takmičenja za izbor "Mrs. Universal Classic", koje je održano u Bugarskoj.

Medijska savjet za samoregulaciju (MSS) apelovao je na sve novinare da poštuju etički Kodeks i da ostanu posvećeni profesionalnom i etičkom novinarstvu.

Poslanici Demokratskog Fronta Andrija Mandič, Milan Knežević i Nebojša Medojević, održali su danas vanrednu pres konferenciju zbog, kako su kazali, eskalirajuče krize u crnogorskom pravosuđu. Naime, juče se na portalima pojavio snimak na kome se vidi sin Suzane Mugoše koji, kako su rekli, na brutalan način, udarajući jastuk, zamišlja razbijanje demonstracija koju bi vjerovatno primijenio nad njima.

I dok neki ne mogu da zamisle selidbu iz rodnog grada ili spontano mijenjanje radnog mjesta, osobe rođene u ovim znakovima horoskopa žive za takve promjene.

U Centru za radiološku dijagnostiku (CRD) Kliničkog centra Crne Gore otklonjen je kvar na aparatu za magnetnu rezonancu (MR) i on je sada u punoj funkciji, saopšteno je iz Kliničkog centra.