Standard.

utorak jun 18

Horor u Surčinu: Ljudi mučeni pa bačeni u septičku jamu

Tri tijela pronađena su sinoć u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, a njihov identit i uzrok smrti utvrđiće se obdukcijom. Smrt se povezuje s pokušajem ubistva i samoubistvom…

251 hits

utorak jun 18

IRAN: Bacili milione na izgradnju moderne zajednice, a dobili sablastan i pust grad!

Golemi prazni neboderi u pustinji su nekad bili dio ideje o nekom boljem životu i jednakim mogućnostima. "Grad duhova" je samo 50 kilometara udaljen od Teherana, glavnog grada Irana.

173 hits

utorak jun 18

Tramp najavio izbacivanje više miliona migranata iz SAD

Amerika će naredne sedmice početi s deportacijom više miliona ilegalnih migranata, izjavio je danas predsjednik SAD Donald Tramp 

83 hits

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Suđenje nekadašnjim čelnicima Telekoma Crna Gora, Olegu Obradoviću i Miodrag Ivanović, odgođeno je danas u Višem sudu za 22 jul. Punomoćnik Telekoma, advokat Velibor Marković, kazao je da u pogledu na izjavu o pridruživanju ili nepridruživanju o krivičnom gonjenju okrivljenih zadržava pravo da se naknadno izjasni. Sutkinja Evica Durutović naložila je da se na narednom pretresu pojavi ovlašćeni predstavnik oštećenog, koji je dobro upoznat sa poslovanjem Telekoma, i koji će biti dobro pripremljen i stoga moći da odgovara na sva postavljena pitanja.

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

Izložbu „Kreativna Crna Gora“, koja je u maju postavljena u Udruženju likovnih umjetnika Crne Gore, sinoć je obišao ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Tom prilikom, on je razgovarao sa 11 autora koji su dobili podršku na prvom konkursu u okviru programa "Kreativna Crna Gora", koju realizuje Ministarstvo kulture.

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku infrastrukturu (2015-2020) još 2015. godine, a na osnovu procesa mapiranja istraživačke infrastrukture iz 2013. godine, koji čini njen sastavni dio.

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a oba memoranduma imaju za cilj podsticanje mobilnosti omladine kroz pružanje informacija i podršku talentovanim srednjoškolacima i studentima.

Budvanin A.B. (33) uhapšen je juče zbog sumnje da je preksinoć pucao na svog zeta D.B. (35), saznaje Standard. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je došao u kuću svoje sestre u kojoj živi sa mužem, i u pravcu zeta, navodno, pucao dva puta. D.B je tom prilikom, kako saznajemo, zadobio povrede u predjelu noge i transportovan je u kotorsku bolnicu.

Viši sud u Podgorici prihvatio danas je prihvatio sporazum o priznanju krivice između bivšeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića i Specijalnog državnog tužilaštva. Đurđić je osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, te novčanom kaznom od 2.000 eura, a 200 eura mora uplatili u humanitarne svrhe, tačnije Kliničkom centru.

srijeda, 12 jun 2019 15:20

Oboren pješak kod Capital plaze

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila kod "Capital plaze" povrijeđen je pješak, potvrđeno je Standardu iz OKC-a. Prema nezvaničnim informacijama, na pješaka je naletio reno klio.

Policija još uvijek identifikikovala osobe koje su juče ubile Cetinjanina Bogdana - Boba Milića i ranile trojicu njegovih sugrađana. Potraga za maskiranim napadačima je u toku, a na Cetinju su i jutros primjetne pojačane policijske patrole i helikopter koji od sinoć nadlijeće ovo područje. Policija od sinoć vrši pojačane kontrole na ulazu i izlazu iz grada, piše Cetinjski list.

Suđenja lideru Pokreta za Promjene (PzP) Nebojši Medojeviću za stvaranje kriminalne organizacije koja se navodno bavila pranjem novca, nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu saslušanjem svjedoka Marijane M. Babović, Dijane Šćepanović, Vladana Raičevića, Ivice Draškovića, Janka Gajića, Jovana Gajića i Biljane Genić. Svi oni, osim Šćepanović koja je iskoristila zakonsko pravo da ne svjedoči jer joj je okrivljeni Željko Šćepanović muž, ostali su pri izjavi datoj u tužilaštvu.