Standard.

nedjelja maj 20

FOTO - Izgovorila sudbonosno DA: Udala se Nikolina Lončar

Objavljeno u: Život

by Ana Šofranac

Bivša crnogorska misica i TV lice, Nikolina Lončar, izgovorila je sudbonosno DA svom izabraniku, fudbaleru Srđanu Radonjiću.

334 hits

nedjelja maj 20

Horoskopski znaci i karakteristike njihovih "srodnih druša"

Objavljeno u: Život

by Ana Šofranac

Lav traži potvrdu, Vaga nekoga ko podržava njenu društvenu "lepršavost", Strijelac nkoga da ga zasmijava i smanjuje napetost...

145 hits

nedjelja maj 20

Citati Dejvida Bouvija koji će vam olakšati život na Zemlji

Objavljeno u: Život

by Ana Šofranac

"Ja sam instant zvijezda. Samo dodajte vodu i promiješajte", rekao je jednom prilikom "kameleon rokenrola".

59 hits

nedjelja maj 20

Ovo su razlozi zbog kojih ćete se češće smijati

Objavljeno u: Život

by zeljka

Smijte se! Osim što ste ljepši kada se smijete, smijeh pozitivno utiče na vaše zdravlje.

37 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 19:28

Tragična ljubav koja je stvorila Meril Strip: "Za život i ljubav borila se silom kakva se rijetko viđa"

Džon Kazale nije upamćen kao velika holivudska zvezda, niti kao jedan od najboljih glumaca u istoriji. A mogao je da bude i jedno i drugo. Glumio je u samo pet filmova u svojoj kratkoj karijeri i svih pet je dobilo nominaciju Oskar za najbolji film, a tri su pobijedila. Pamte ga kao čovjeka neobičnog izgleda koji se kretao poput usporenog filma, kao glumca koji je u sebi nosio neku nemjerljivu tugu i kao muškarca koji je zauvijek uticao na život i glumu Meril Strip.

"Sve što znam o glumi, naučio sam od njega. Jedino što sam u poslu ikada želio bilo je da zauvjek radim s njim", govorio je o Kazaleu Al Paćino koji je s njim igrao u prvom i drugom dijelu "Kuma".

Od Meril je bio stariji 14 godina i u trenutku kad su počeli da se zabavljaju, on je već bio zvijezda, a ona mladi talenat kakav se nije pojavio generacijama. Zaljubili su se jedno u drugo na prvi pogled i mada nisu bili par za kojim bi se ljudi okretali zbog ljepote, energija kojom su zračili bila je nešto što se srijeće jednom u životu.

A onda se u maju 1977. Džon razbolio. Bili su zajedno u ordinaciji kad im je ljekar saopštio da boluje od raka pluća u završnoj fazi i da više ništa ne mogu da učine za njega. Bolest se uveliko širila po cijelom tijelu.

jon meril3

Na momenat su oboje sjedeli u tišini, kao skamenjeni, a onda se Meril trgnula i od tog trenutka pa nadalje demonstrirala snagu, ljubav i posvećenost koju i 40 godina kasnije prepričavaju u Holivudu.

"Gdje ćemo na večeru", upitala ga je pred doktorom i pokazala da ne planira da odustane od života i nade.

Kazale je istog trenutka otkazao učešće u svim projektima u kojima je bio angažovan, a da bi finansijski mogla da vodi njegovo liječenje, Meril je počela da radi više nego ikad. Bila je kao nezaustavljiva furija, a kolege se i danas sjećaju kako u to vrijeme nisu mogli da primijete ni trunku očaja kod nje. Tek kasnije je otkrivena sva dubina tuge i težina borbe kroz koju je prolazila.

"Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vrijeme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu", povjerila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla.

To je ujedno i rijetko svjedočenje o njihovom odnosu, pošto se ni tada kao ni decenijama kasnije, Meril nije javno oglašavala na temu njihove ljubavi.

Samo iz finansijskih razloga je prihvatila ulogu u miniseriji "Holokaust" zbog koje je morala da otputuje na dva i po mjeseca u Austriju gdje se snimanje odigravalo. Ta uloga joj je doijela Emi nominaciju, ali joj je i uzela dragocjeno vrijeme koje je mogla da provede s njim.

Po njenom povratku u Ameriku, Džon je izgledao gore nego ikad. Tad je riješila da napusti posao i zajedno su nestali na pet mjeseci. Meril se do posljednjeg trenutka nije odvajala od njega. Zajedno su išli na sve preglede i tretmane, a nada je nije napuštala ni na sekund. Svu snagu svog duha uložila je u brigu o njemu tih mjeseci.

Početkom marta je Džon Kazale primljen u bolnicu, a u noći 12. marta doktor je rekao Meril da je kraj. I nije bila spremna da to čuje.

Kako će se kasnije prepričavati, scena koja je uslijedila je izgledala kao potpuni kolaps i slom mjesecima održavane nade. Bacila se na njegovo tijelo i svom snagom pesnicama udarala njegove grudi gušeći se u sopstvenim jecajima. A onda je u sekundi Džon posljednji put otvorio oči i slabim glasom rekao: "U redu je, Meril, u redu je". Sklopio je oči i umro.

Prva osoba koju je pozvala bio je njegov brat. Od suza nije mogla da govori.

Ponavljala je samo jedno: "Sve sam pokušala..."

jon meril

Te iste godine je osvojila Emi za "Holokaust", Oskar nominaciju za "Lov na jelene" i dobila ulogu u "Kramer protiv Kramera" koja će joj donijeti prvu nagradu Akademije.

Meril Strip je postala istinska zvijezda koja će u karijeri biti nominovana za 19 Oskara, a osvojiće ih tri, više nego bilo ko u istoriji. Ipak, oni koji je znaju od njenih početaka u Holivudu i glumi tvrde da će je uvijek pamtiti kao djevojku koja se za život i ljubav borila silom kakva se rijetko srijeće i ima snagu da promijeni istoriju.

Izvor: Noizz.rs

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.