Standard.

četvrtak maj 24

Ćerka Vlade Divca je prava SLATKICA

Objavljeno u: Život

by zeljka

Ćerka Vlade Divca izgleda kao anđeo. Mezimica košarkaške legende je lijepa djevojka koja i pored slave oca i novca koji ima, ponaša se veoma prostojno i njeguge prirodan izgled i…

59 hits

srijeda maj 23

KASTING: AR Scouting managment agency traži nova lica

Modna agencija AR Scouting managment agency organizuje jos jedan u nizu kasting za nova lica. Kasting će se održati 27.05.2018 u Herceg Novom, Velika sala ,,Gym 2000” ,,Hotel Plaža” (Savina) sa…

148 hits

četvrtak maj 24

OTROV U SLADOLED: Počelo suđenje muškarcu koji je planirao napad na princa Džordža

Objavljeno u: Život

by zeljka

Nakon što je otkriven plan napada na četvorogodišnjeg princa Džordža, britanska policija uhapsila je 32-godišnjeg Husaina Rašida, kojem je sada, u Londonu, i započelo suđenje.

136 hits

četvrtak maj 24

Mrka otkrio kakvo mu je Bekuta spremila iznenađenje za rođendan: Zveknula mi poljubac u ponoć, a onda smo...

Objavljeno u: Život

by zeljka

Poslanik Milutin Mrkonjić, momak Ane Bekute, danas slavi 76. rođendan, a prvu i najdražu čestitku dobio je u bračnoj postelji od strane poznate pjevačice.

93 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 21:15

"Mi možemo društvu da damo još mnogo toga": Osamdesetogodišnji Španac učesnik studentske razmjene Erazmus

Jedan od učesnika sljedećeg programa Evropske unije za razmjenu studenata Erazmus je i Migel Kastiljo, osamdesetogodišnji Španac iz Valensije, penzionisani notar s četiri bajpasa, koji upravo studira istoriju, a sljedeće sedmice će otputovati u Veronu u sklopu univerzitetskog školovanja.

Ilustracija Ilustracija

Kastiljo je oženjen, ima troje djece i šestoro unučadi.

Srčani udar je pretrpio nakon penzionisanja kad su mu ugrađeni bajpasovi, posle čega svaki novi dan u životu doživljava kao poklonjen.

"Ubrzo po oporavku, rekao sam sebi: 'Želim da uradim nešto netipično za penzionera. Istorija me je uvijek zanimala i sve u vezi s njom, posebno savremene teme", rekao je Kastiljo španskoj novinskoj agenciji EFE, a prenio euractiv.com.

Iako je u devetoj deceniji, Kastiljo nema predrasuda u vezi sa svojim poodmaklim dobom u odnosu na kolege na kursu i tvrdi da se osjeća kao i ostali studenti.

"Sjajno se odnose prema meni, godine nisu nikakav problem", rekao je.

Zato je bez razmišljanja odlučio da se prijavi za stipendiju Erazmus, pošto ga je ohrabrio jedan od njegovih univerzitetskih profesora.

Kastiljova porodica već pravi planove da ga posjeti u sjevernoj Italiji za vrijeme trajanja programa.

Kastilju to neće biti prvi susret sa Italijom. Prije nego što se zaposlio kao notar, bio je profesor na Univerzitetu u Barseloni i za to vrijeme dva mjeseca je boravio u Rimu i Bolonji.

A u Veroni je prije 42 godine bio sa suprugom kako bi slušao koncert legendarne grčke operske dive Marije Kalas.

"Zato sam izabrao Veronu", priznao je Kastiljo.

"Ljudima mojih godina poručujem da ne sjede u kući nego da se otvore prema svijetu jer mi još možemo da društvu damo mnogo toga i isto tako da od njega i dobijemo", dodao je Kastiljo, prenosi Beta.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.