Standard.

nedjelja januar 20

Žene otkrivaju na kojim mjestima im je VAŠA tetovaža NAJSEKSI

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Dame vole da vide tetovaže na muškarcima. Ovo su mjesta na kojima su "crteži" po tijelu, njima najseksi i najbolje izgledaju.

31 hits

nedjelja januar 20

Bivša djevojka Veljka Ražnatovića trudna već četiri mjeseca

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Voditeljka vremenske prognoze Ksenija Bujišić je u četvrtom mjesecu trudnoće. Ksenija bebu čeka sa izabranikom Miljanom.

53 hits

nedjelja januar 20

Ognjen Vranješ je danas ovako PROVOCIRAO Karleušu

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Jelena Karleuša je juče ujutru pozdravila fanove na Instagramu fotografijom iz Kine na kojoj je digla noge na trosjed, a danas je Vranješ postavio veoma sličnu fotografiju na svoj profil…

82 hits

nedjelja januar 20

Igor Lazić Nigor predvidio kako će izgledati za 10 godina i nasmijao sve

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

U moru zvezda koje su prihvatile #10yearchallenge i objavljuju svoje “nekad i sad” fotografije, pojavi se i poneko originalan i duhovit. Jedan od takvih je i reper Igor Lazić Nigor…

44 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 februar 2018 21:45

Čak i da ispunimo sve uslove, nivo mora mogao bi da poraste za 1,2 metara

Globalni nivo okeana mogao bi do 2300. godine da poraste za 0,7 do 1,2 metara čak i ako ispunimo uslove Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015. godine, upozoravaju naučnici.

Čak i da ispunimo sve uslove, nivo mora mogao bi da poraste za 1,2 metara FOTO: Thinkstock

Ovu pojavu moglo bi da ubrza topljenje leda širom naše planete, od Grenlanda do Antarktika.

Porast nivoa mora mogao bi da ugrozi budućnost gradova od Šangaja do Londona, kao i čitavih oblasti niže nadmorske visine u potezu od Floride do Bangladeša, a mogle bi da budu ugrožene i cijele nacije, poput Maldivaca.

Tim njemačkih naučnika navodi u novom izvještaju da je smanjenje emisije štetnih gasova od ključnog značaja ukoliko želimo da spriječimo globalno otopljenje.

Novi ciljevi uključuju nula neto emisije gasova koji uzrokuju efekat staklene bašte u drugoj polovini ovog vijeka, prenosi Dejli mejl.

Nivo okeana će svakako nastaviti da raste jer gasovi koji dovode do zadržavanja toplote dugo ostaju u atmosferi, što znači da će se istopiti još leda.

Istraživači su takođe otkrili da svakih pet godina odlaganja primjene ovih mjera nakon 2020. godine znači porast nivoa mora od 20 centimetara u periodu do 2300. godine.

Nijedna od 200 zemalja koje su potpisale Pariski sporazum još nije na putu da ispuni sve uslove.

Nakon perioda stagnacije od tri godine, globalna emisija ugljen-dioksida, koji nastaje sagorijevanjem fosilnih goriva, porasla je opet 2017. godine, prenosi b92.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.