Standard.

petak jul 20

Emina ne može da preboli razvod, nije joj dobro, morala čak i kod PSIHIJATRA!

Kako tvrde turski mediji, Emina Jahović ne može da preboli rastanak od Mustafe Sandala pa utjehu nalazi u svakodnevnoj posjeti psihijatru.

92 hits

petak jul 20

Andrija Milošević je danas FACA, nekada i nije bio: Glumac otkrio urnebesnu fotografiju iz mladosti !

Glumac Andrija Milošević poznat je po svojoj duhovitošću koja ga je učinila jednim od najpopularnijih umjetnika kod nas. Milošević koji danas važi za frajera, nekada nije bio ni nalik tome,…

103 hits

petak jul 20

Džej Lo o muškarcima: "BESKORISNI SU PRIJE 33. GODINE", ako ko zna, zna ONA!

Slavna  Dženifer Lopez je pristala da učestvuje u serijalu "Swipe Sessions", koji je kreirao Tinder, a u njemu je pomagala mladoj Bruk da nađe muškarca. Osim što joj je savjetovala da…

65 hits

petak jul 20

Danas izgleda kao PAMELA, a nećete vjerovati kako je izgledala nekada!

Natali King (49), iz Velike Britanije, osjećala se umorno i hodanje stepenicama pričinjavalo joj je veliki napor. Natali koja je iz Birmigena, je riješila da izgubi kilograme u "Slimming World",. Idoli…

10 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 februar 2018 21:45

Čak i da ispunimo sve uslove, nivo mora mogao bi da poraste za 1,2 metara

Globalni nivo okeana mogao bi do 2300. godine da poraste za 0,7 do 1,2 metara čak i ako ispunimo uslove Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015. godine, upozoravaju naučnici.

Čak i da ispunimo sve uslove, nivo mora mogao bi da poraste za 1,2 metara FOTO: Thinkstock

Ovu pojavu moglo bi da ubrza topljenje leda širom naše planete, od Grenlanda do Antarktika.

Porast nivoa mora mogao bi da ugrozi budućnost gradova od Šangaja do Londona, kao i čitavih oblasti niže nadmorske visine u potezu od Floride do Bangladeša, a mogle bi da budu ugrožene i cijele nacije, poput Maldivaca.

Tim njemačkih naučnika navodi u novom izvještaju da je smanjenje emisije štetnih gasova od ključnog značaja ukoliko želimo da spriječimo globalno otopljenje.

Novi ciljevi uključuju nula neto emisije gasova koji uzrokuju efekat staklene bašte u drugoj polovini ovog vijeka, prenosi Dejli mejl.

Nivo okeana će svakako nastaviti da raste jer gasovi koji dovode do zadržavanja toplote dugo ostaju u atmosferi, što znači da će se istopiti još leda.

Istraživači su takođe otkrili da svakih pet godina odlaganja primjene ovih mjera nakon 2020. godine znači porast nivoa mora od 20 centimetara u periodu do 2300. godine.

Nijedna od 200 zemalja koje su potpisale Pariski sporazum još nije na putu da ispuni sve uslove.

Nakon perioda stagnacije od tri godine, globalna emisija ugljen-dioksida, koji nastaje sagorijevanjem fosilnih goriva, porasla je opet 2017. godine, prenosi b92.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.