Standard.

subota mart 17

Zamalo crnogorska snaha: Bila je vjerenica Petra Kapisode, a danas se ljubi sa...

Voditeljka OBN televizije i emisije "Dejana Talk Show" Dejana Rosuljaš bila je vjerenica našeg proslavljenog rukometaša Petra Kapisode. 

108 hits

petak mart 16

OTKRIVENO: Zašto padamo na određeni tip muškarca?

Nije slučajnost da vam se dopada jedan tip muškarca, a svaki novi liči na onog prethodnog. Naime, nauka je utvrdila i zašto se to dešava...

9 hits

subota mart 17

Ovo je albanska Kim Kardašijan: Luana ima tijelo od kojeg će vam biti "loše"

Tv lice i pjevačica Luana Vjolca važi za jednu od najljepših Albanki a o njenoj su ljepoti pisali italijanski i engleski mediji...A kako i ne bi kada je ova seksi…

163 hits

petak mart 16

Zanimljivo: Svaka zemlja na svijetu je nazvana prema jednoj od ove 4 stvari

Danas imamo 195 nezavisnih država, prema podacima iz Oksfordskog riječnika o nazivima mjesta na svijetu, a skoro svaka od njih ima nešto zajedničko.  

13 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 februar 2018 21:45

Čak i da ispunimo sve uslove, nivo mora mogao bi da poraste za 1,2 metara

Globalni nivo okeana mogao bi do 2300. godine da poraste za 0,7 do 1,2 metara čak i ako ispunimo uslove Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2015. godine, upozoravaju naučnici.

Čak i da ispunimo sve uslove, nivo mora mogao bi da poraste za 1,2 metara FOTO: Thinkstock

Ovu pojavu moglo bi da ubrza topljenje leda širom naše planete, od Grenlanda do Antarktika.

Porast nivoa mora mogao bi da ugrozi budućnost gradova od Šangaja do Londona, kao i čitavih oblasti niže nadmorske visine u potezu od Floride do Bangladeša, a mogle bi da budu ugrožene i cijele nacije, poput Maldivaca.

Tim njemačkih naučnika navodi u novom izvještaju da je smanjenje emisije štetnih gasova od ključnog značaja ukoliko želimo da spriječimo globalno otopljenje.

Novi ciljevi uključuju nula neto emisije gasova koji uzrokuju efekat staklene bašte u drugoj polovini ovog vijeka, prenosi Dejli mejl.

Nivo okeana će svakako nastaviti da raste jer gasovi koji dovode do zadržavanja toplote dugo ostaju u atmosferi, što znači da će se istopiti još leda.

Istraživači su takođe otkrili da svakih pet godina odlaganja primjene ovih mjera nakon 2020. godine znači porast nivoa mora od 20 centimetara u periodu do 2300. godine.

Nijedna od 200 zemalja koje su potpisale Pariski sporazum još nije na putu da ispuni sve uslove.

Nakon perioda stagnacije od tri godine, globalna emisija ugljen-dioksida, koji nastaje sagorijevanjem fosilnih goriva, porasla je opet 2017. godine, prenosi b92.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.