Standard.

utorak decembar 11

Nina Petković za Standard o novim spotovima “Noć” i "Ne odustajem": Nikada nijesam igrala na kartu seksipila već vokala!

Pjevačica Nina Petković objavila je spotove za pjesmu “Noć” i "Ne odustajem", čija je premijera bila na RTCG. Nina za Standard otkriva kako je bilo na snimanju i kako se…

23 hits

utorak decembar 11

Ovo ime znači od Boga voljena, a uobičajeno je na Balkanu, u Španiji i cijelom svijetu

Marija je u raznim varijantama najrasprostranjenije žensko ime na svijetu. Kao ime Isusove majke, ime Marija simbolizuje čistu i duboku ljubav. U izvornom hebrejskom jeziku ime glasi Mirjam, a naš je…

71 hits

utorak decembar 11

Do sada neviđena slika Glogovca sa snimanja Južnog vetra

Film “Južni vetar” oduševio je mnoge ljude koji su imali priliku da ga odgledaju. U ovom ostvarenju glumio je Nebojša Glogovac, koji je nažalost preminuo 9. februara 2018. godine.

47 hits

utorak decembar 11

Pogledajte Bobana Rajovića sa kosom, iznenadićete se!

Crnogorskog pjevača Bobana Rajovića svi znamo bez kose. Naime, na scenu se pjevač pojavio kao ćelav tako da nismo imali priliku da ga vidimo sa kosom. Do sada...

80 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 februar 2018 21:15

I koga nije zanimalo kupovao ih je: Bosna i Hercegovina imala je najseksi časopise o računarima

Na prvi pogled, seksi žene na naslovnicama časopisa za računare možda djeluju kao pomalo tužan podsjetnik na vremena kada ste programere i seksi žene u istoj rečenici mogli naći samo ako je rečenica glasila: "Seksi žene i programeri nikada nisu u istoj rečenici."

Međutim, osamdesetih i devedesetih urednici jugoslovenskih časopisa vjerovali su da je to idealan način da privučete čak i one koji o računarima nemaju pojma niti ih to najmanje zanima.

Iako su slične eksperimente imali i "Svijet kompjutera" i "Moj Mikro" (ali u daleko manjoj mjeri), to je bilo posebno očito u slučaju bosanskog časopisa maštovitog imena "Računari", čiji su urednici odlučili igrati na kartu seksipila kako bi privukli što više ljubitelja informatike koji su predugo na "suhom".

Ako seksi žene mogu prodavati sve ostalo, zašto ne bi i računare?

Da ne bi bilo zabune, oni koji su časopis kupovali tvrde da je bio izuzetno kvalitetan i informativan.

rr2

Stoga, ni časopise ne treba suditi prema koricama, a ovo je odlična šetnja pomalo bizarnim svijetom naslovnica balkanskih informatičkih časopisa u kojoj ćete vjerovatno uživati, prenosi Index.hr.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.