Standard.

subota mart 17

Zamalo crnogorska snaha: Bila je vjerenica Petra Kapisode, a danas se ljubi sa...

Voditeljka OBN televizije i emisije "Dejana Talk Show" Dejana Rosuljaš bila je vjerenica našeg proslavljenog rukometaša Petra Kapisode. 

112 hits

petak mart 16

OTKRIVENO: Zašto padamo na određeni tip muškarca?

Nije slučajnost da vam se dopada jedan tip muškarca, i svaki novi liči na onog prethodnog. Naime, nauka je utvrdila i zašto se to dešava...

9 hits

subota mart 17

Ovo je albanska Kim Kardašijan: Luana ima tijelo od kojeg će vam biti "loše"

Tv lice i pjevačica Luana Vjolca važi za jednu od najljepših Albanki a o njenoj su ljepoti pisali italijanski i engleski mediji...A kako i ne bi kada je ova seksi…

164 hits

petak mart 16

Zanimljivo: Svaka zemlja na svijetu je nazvana prema jednoj od ove 4 stvari

Danas imamo 195 nezavisnih država, prema podacima iz Oksfordskog riječnika o nazivima mjesta na svijetu, a skoro svaka od njih ima nešto zajedničko.  

13 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 februar 2018 21:15

I koga nije zanimalo kupovao ih je: Bosna i Hercegovina imala je najseksi časopise o računarima

Na prvi pogled, seksi žene na naslovnicama časopisa za računare možda djeluju kao pomalo tužan podsjetnik na vremena kada ste programere i seksi žene u istoj rečenici mogli naći samo ako je rečenica glasila: "Seksi žene i programeri nikada nisu u istoj rečenici."

Međutim, osamdesetih i devedesetih urednici jugoslovenskih časopisa vjerovali su da je to idealan način da privučete čak i one koji o računarima nemaju pojma niti ih to najmanje zanima.

Iako su slične eksperimente imali i "Svijet kompjutera" i "Moj Mikro" (ali u daleko manjoj mjeri), to je bilo posebno očito u slučaju bosanskog časopisa maštovitog imena "Računari", čiji su urednici odlučili igrati na kartu seksipila kako bi privukli što više ljubitelja informatike koji su predugo na "suhom".

Ako seksi žene mogu prodavati sve ostalo, zašto ne bi i računare?

Da ne bi bilo zabune, oni koji su časopis kupovali tvrde da je bio izuzetno kvalitetan i informativan.

rr2

Stoga, ni časopise ne treba suditi prema koricama, a ovo je odlična šetnja pomalo bizarnim svijetom naslovnica balkanskih informatičkih časopisa u kojoj ćete vjerovatno uživati, prenosi Index.hr.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.