Standard.

subota jun 23

Miss Crne Gore slavi 18. rođendan, porodica joj priredila SPEKTAKL

Miss Crne Gore 2018. godine Natalija Gluščević iz Bijelog Polja, danas slavi punoljetstvo a od prijatelja i porodice doživjela je pravo iznenađenje. 

179 hits

subota jun 23

Marinka Rokvića svi znate, a ovo je njegova supruga koja plijeni izgledom

Pjevač Marinko Rokvić sa suprugom Slavicom bio je godt na na svadbi Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića. 

232 hits

subota jun 23

ZELENI MERMER je najveći trend ove godine

Ako ste zainteresovani za mermer, ali volite boje, zeleni mermer je pun pogodak. Zeleni mermer je najsvježiji trend za dekorisanje unutrašnjeg prostora i evo nekoliko načina da ovaj trend uključite…

35 hits

subota jun 23

RANJENI KUM ANE I RASTE OGORČEN: Nisu me ni zvali, da su htjeli, mogli su...

Nakon pucnjave na Andreja Ančevića, vjenčanog kuma Ane i Raste, ispred njegovog restorana na Zvezdari, povređeni je pušten na kućno liječenje.

195 hits

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 17:22

Šta se dešava kada vam fali OKSITOCIN hormon, ljubavi i povezanosti

Hormoni utiču na emotivne i tjelesne promjene. Veoma važan hormon za žene je oksitocin čiji nivo nakon 30. opada i može prouzrokavati mnoge probleme. Od onih seksualnih. do toga da ne uživate u društvu svoje djece..Oksitocin inače povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem.

Hormon ljubavi bez kojeg nema užitka u seksu

Oksitocin je poznat kao hormon ljubavi, a vazopresin kao hormon koji briše bore. Pitate se kako? Oksitocin je hormon koji naše tijelo stvara kad osjećamo prijatnost, najčešće u kontaktu s drugim, nama dragim bićima, te pritom u tijelu proizvodi niz hemijskih reakcija koje snižavaju nivo stresa i pridonose zdravlju. Ono što nije baš često povezivano s oksitocinom jeste činjenica da je to hormon bez kojeg nema zadovoljavajućeg seksualnog života.

On u našem tijelu diže hemijsku oluju koja vodi do vrhunca uživanja u polnom činu, no on nam je potreban i radi zdravlja. Nivo oksitocina u tijelu možemo izgubiti i zbog nekih bolesti, naprimjer autoimunih, poput fibromialgije. Nadalje, oksitocin povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem te na taj način stvara privrženost i pretvara sva noćna buđenja i manjak sna u mali problem.

Oksitocin za žene kao testosteron za muškarce

Hormon ljubavi, kako zovu ovaj hormon, najviše se stvara noću, a isto tako, nakon tridesete godine njegov nivo opada. Osobe koje osjećaju manjak tog hormona trebalo bi da ga nadoknade. Danas na tržištu postoje razni preparati oksitocina koji se prilagođavaju svakom pacijentu individualno. Osobe koje su izgubile mogućnost doživljavanja orgazma, s nadoknađivanjem oksitocina mogu ga ponovno doživjeti.

Dr Hertoghe kaže da je oksitocin za žene ono što je testosteron za muškarce. Oksitocin također povećava vlažnost vagine i djeluje bolje od ženskih hormona. Atrofija vaginalne sluzokože, koja ne reaguje na ženske hormone, jako dobro reagira na oksitocinske vaginalete.

 

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 22 februar 2018 17:12

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.