Standard.

petak septembar 21

Momak EMINE JAHOVIĆ MULTIMILIONER, okačio PRVU sliku sa njom: Ono što je napisao ispod sve je ŠOKIRALO

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Eminu Jahović, koja se razvela od Mustafe Sandala s kojim ima dva sina, turski mediji sad povezuju sa milionerom Sadetinom Saranom.

85 hits

petak septembar 21

Jelena Karleuša se oglasila poslije sahrane Duškovog oca

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Svekar Jelene Kareluše sahranjen je u srijedu u Orlovatu, a pjevačica je sve vrijeme bila uz supruga Duška Tošića.

70 hits

petak septembar 21

Danas je Mala Gospojina: Šta se radi, a šta NE na crveno slovo 21. septembra!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Pošto je ovo praznik rađanja, majke provode praznik sa decom, izbegavajući sve teže poslove. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 21. septembra obeležavaju rođenje Presvete Bogorodice, praznik koji se naziva…

48 hits

petak septembar 21

KAD PRIJE: Bivša Viktora Savića već ima NOVOG, a zabavljala se i sa jednim CRNOGORCEM

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Viktor Savić je nakon tri godine stavio tačku na vezu sa Teodorom Miljković, bivšom voditeljkom

44 hits

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 17:22

Šta se dešava kada vam fali OKSITOCIN hormon, ljubavi i povezanosti

Hormoni utiču na emotivne i tjelesne promjene. Veoma važan hormon za žene je oksitocin čiji nivo nakon 30. opada i može prouzrokavati mnoge probleme. Od onih seksualnih. do toga da ne uživate u društvu svoje djece..Oksitocin inače povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem.

Hormon ljubavi bez kojeg nema užitka u seksu

Oksitocin je poznat kao hormon ljubavi, a vazopresin kao hormon koji briše bore. Pitate se kako? Oksitocin je hormon koji naše tijelo stvara kad osjećamo prijatnost, najčešće u kontaktu s drugim, nama dragim bićima, te pritom u tijelu proizvodi niz hemijskih reakcija koje snižavaju nivo stresa i pridonose zdravlju. Ono što nije baš često povezivano s oksitocinom jeste činjenica da je to hormon bez kojeg nema zadovoljavajućeg seksualnog života.

On u našem tijelu diže hemijsku oluju koja vodi do vrhunca uživanja u polnom činu, no on nam je potreban i radi zdravlja. Nivo oksitocina u tijelu možemo izgubiti i zbog nekih bolesti, naprimjer autoimunih, poput fibromialgije. Nadalje, oksitocin povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem te na taj način stvara privrženost i pretvara sva noćna buđenja i manjak sna u mali problem.

Oksitocin za žene kao testosteron za muškarce

Hormon ljubavi, kako zovu ovaj hormon, najviše se stvara noću, a isto tako, nakon tridesete godine njegov nivo opada. Osobe koje osjećaju manjak tog hormona trebalo bi da ga nadoknade. Danas na tržištu postoje razni preparati oksitocina koji se prilagođavaju svakom pacijentu individualno. Osobe koje su izgubile mogućnost doživljavanja orgazma, s nadoknađivanjem oksitocina mogu ga ponovno doživjeti.

Dr Hertoghe kaže da je oksitocin za žene ono što je testosteron za muškarce. Oksitocin također povećava vlažnost vagine i djeluje bolje od ženskih hormona. Atrofija vaginalne sluzokože, koja ne reaguje na ženske hormone, jako dobro reagira na oksitocinske vaginalete.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 22 februar 2018 17:12

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.