Standard.

ponedjeljak mart 25

Crnogorska pjevačica Seka Tomičić za Standard: Moj muzički ukus se razvijao uz Branku Šćepanović i Merimu Njegomir

Poznata pjevačica iz Tivta Seka Tomičić već prvim pojavljivanjem skrenula je pažnju originalnošću i sjajnim glasovnim mogućnostima. Seka je ostvarena žena u najljepšim godinama koja je spremna da hrabro zakorači…

64 hits

ponedjeljak mart 25

Otkrivena velika tajna "Srećnih ljudi": Evo ko je živio u Topolskoj 18!

Serija "Srećni ljudi" jedna od od najgledanijih domaćih serija u cijelom regionu. Mnogi je pamte po zanimljivim likovima, dešavanjima, ali i pjesmi "Topolska 18".

101 hits

ponedjeljak mart 25

Saznajte šta dan kada ste rođeni kaže o vašem životu!

Naš narod od davnina vjeruje da dani u nedelji nisu isti, pa tako ima srećnih i nesrećnih, dobrih i loših, onih kada treba izbjegavati određene poslove i onih kada ne…

44 hits

ponedjeljak mart 25

Pamela apeluje: Gasite rijalitije!

Pamela Anderson, koja je učestvovala u tri rijalitija, nazvala je taj TV format "najjadnijim" i pozvala na njegovo gašenje širom svijeta! Pamela je komentarisala pisanje britanske štampe, koja je izračunala da…

28 hits

ponedjeljak mart 25

Pamela apeluje: Gasite rijalitije!

Objavljeno u: Život

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 17:22

Šta se dešava kada vam fali OKSITOCIN hormon, ljubavi i povezanosti

Hormoni utiču na emotivne i tjelesne promjene. Veoma važan hormon za žene je oksitocin čiji nivo nakon 30. opada i može prouzrokavati mnoge probleme. Od onih seksualnih. do toga da ne uživate u društvu svoje djece..Oksitocin inače povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem.

Hormon ljubavi bez kojeg nema užitka u seksu

Oksitocin je poznat kao hormon ljubavi, a vazopresin kao hormon koji briše bore. Pitate se kako? Oksitocin je hormon koji naše tijelo stvara kad osjećamo prijatnost, najčešće u kontaktu s drugim, nama dragim bićima, te pritom u tijelu proizvodi niz hemijskih reakcija koje snižavaju nivo stresa i pridonose zdravlju. Ono što nije baš često povezivano s oksitocinom jeste činjenica da je to hormon bez kojeg nema zadovoljavajućeg seksualnog života.

On u našem tijelu diže hemijsku oluju koja vodi do vrhunca uživanja u polnom činu, no on nam je potreban i radi zdravlja. Nivo oksitocina u tijelu možemo izgubiti i zbog nekih bolesti, naprimjer autoimunih, poput fibromialgije. Nadalje, oksitocin povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem te na taj način stvara privrženost i pretvara sva noćna buđenja i manjak sna u mali problem.

Oksitocin za žene kao testosteron za muškarce

Hormon ljubavi, kako zovu ovaj hormon, najviše se stvara noću, a isto tako, nakon tridesete godine njegov nivo opada. Osobe koje osjećaju manjak tog hormona trebalo bi da ga nadoknade. Danas na tržištu postoje razni preparati oksitocina koji se prilagođavaju svakom pacijentu individualno. Osobe koje su izgubile mogućnost doživljavanja orgazma, s nadoknađivanjem oksitocina mogu ga ponovno doživjeti.

Dr Hertoghe kaže da je oksitocin za žene ono što je testosteron za muškarce. Oksitocin također povećava vlažnost vagine i djeluje bolje od ženskih hormona. Atrofija vaginalne sluzokože, koja ne reaguje na ženske hormone, jako dobro reagira na oksitocinske vaginalete.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 22 februar 2018 17:12

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.