Standard.

subota mart 17

Zamalo crnogorska snaha: Bila je vjerenica Petra Kapisode, a danas se ljubi sa...

Voditeljka OBN televizije i emisije "Dejana Talk Show" Dejana Rosuljaš bila je vjerenica našeg proslavljenog rukometaša Petra Kapisode. 

109 hits

petak mart 16

OTKRIVENO: Zašto padamo na određeni tip muškarca?

Nije slučajnost da vam se dopada jedan tip muškarca, i svaki novi liči na onog prethodnog. Naime, nauka je utvrdila i zašto se to dešava...

9 hits

subota mart 17

Ovo je albanska Kim Kardašijan: Luana ima tijelo od kojeg će vam biti "loše"

Tv lice i pjevačica Luana Vjolca važi za jednu od najljepših Albanki a o njenoj su ljepoti pisali italijanski i engleski mediji...A kako i ne bi kada je ova seksi…

163 hits

petak mart 16

Zanimljivo: Svaka zemlja na svijetu je nazvana prema jednoj od ove 4 stvari

Danas imamo 195 nezavisnih država, prema podacima iz Oksfordskog riječnika o nazivima mjesta na svijetu, a skoro svaka od njih ima nešto zajedničko.  

13 hits

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 17:22

Šta se dešava kada vam fali OKSITOCIN hormon, ljubavi i povezanosti

Hormoni utiču na emotivne i tjelesne promjene. Veoma važan hormon za žene je oksitocin čiji nivo nakon 30. opada i može prouzrokavati mnoge probleme. Od onih seksualnih. do toga da ne uživate u društvu svoje djece..Oksitocin inače povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem.

Hormon ljubavi bez kojeg nema užitka u seksu

Oksitocin je poznat kao hormon ljubavi, a vazopresin kao hormon koji briše bore. Pitate se kako? Oksitocin je hormon koji naše tijelo stvara kad osjećamo prijatnost, najčešće u kontaktu s drugim, nama dragim bićima, te pritom u tijelu proizvodi niz hemijskih reakcija koje snižavaju nivo stresa i pridonose zdravlju. Ono što nije baš često povezivano s oksitocinom jeste činjenica da je to hormon bez kojeg nema zadovoljavajućeg seksualnog života.

On u našem tijelu diže hemijsku oluju koja vodi do vrhunca uživanja u polnom činu, no on nam je potreban i radi zdravlja. Nivo oksitocina u tijelu možemo izgubiti i zbog nekih bolesti, naprimjer autoimunih, poput fibromialgije. Nadalje, oksitocin povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem te na taj način stvara privrženost i pretvara sva noćna buđenja i manjak sna u mali problem.

Oksitocin za žene kao testosteron za muškarce

Hormon ljubavi, kako zovu ovaj hormon, najviše se stvara noću, a isto tako, nakon tridesete godine njegov nivo opada. Osobe koje osjećaju manjak tog hormona trebalo bi da ga nadoknade. Danas na tržištu postoje razni preparati oksitocina koji se prilagođavaju svakom pacijentu individualno. Osobe koje su izgubile mogućnost doživljavanja orgazma, s nadoknađivanjem oksitocina mogu ga ponovno doživjeti.

Dr Hertoghe kaže da je oksitocin za žene ono što je testosteron za muškarce. Oksitocin također povećava vlažnost vagine i djeluje bolje od ženskih hormona. Atrofija vaginalne sluzokože, koja ne reaguje na ženske hormone, jako dobro reagira na oksitocinske vaginalete.

 

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 22 februar 2018 17:12

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.