Standard.

utorak decembar 11

Nina Petković za Standard o novim spotovima “Noć” i "Ne odustajem": Nikada nijesam igrala na kartu seksipila već vokala!

Pjevačica Nina Petković objavila je spotove za pjesmu “Noć” i "Ne odustajem", čija je premijera bila na RTCG. Nina za Standard otkriva kako je bilo na snimanju i kako se…

23 hits

utorak decembar 11

Ovo ime znači od Boga voljena, a uobičajeno je na Balkanu, u Španiji i cijelom svijetu

Marija je u raznim varijantama najrasprostranjenije žensko ime na svijetu. Kao ime Isusove majke, ime Marija simbolizuje čistu i duboku ljubav. U izvornom hebrejskom jeziku ime glasi Mirjam, a naš je…

72 hits

utorak decembar 11

Do sada neviđena slika Glogovca sa snimanja Južnog vetra

Film “Južni vetar” oduševio je mnoge ljude koji su imali priliku da ga odgledaju. U ovom ostvarenju glumio je Nebojša Glogovac, koji je nažalost preminuo 9. februara 2018. godine.

49 hits

utorak decembar 11

Pogledajte Bobana Rajovića sa kosom, iznenadićete se!

Crnogorskog pjevača Bobana Rajovića svi znamo bez kose. Naime, na scenu se pjevač pojavio kao ćelav tako da nismo imali priliku da ga vidimo sa kosom. Do sada...

82 hits

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 17:22

Šta se dešava kada vam fali OKSITOCIN hormon, ljubavi i povezanosti

Hormoni utiču na emotivne i tjelesne promjene. Veoma važan hormon za žene je oksitocin čiji nivo nakon 30. opada i može prouzrokavati mnoge probleme. Od onih seksualnih. do toga da ne uživate u društvu svoje djece..Oksitocin inače povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem.

Hormon ljubavi bez kojeg nema užitka u seksu

Oksitocin je poznat kao hormon ljubavi, a vazopresin kao hormon koji briše bore. Pitate se kako? Oksitocin je hormon koji naše tijelo stvara kad osjećamo prijatnost, najčešće u kontaktu s drugim, nama dragim bićima, te pritom u tijelu proizvodi niz hemijskih reakcija koje snižavaju nivo stresa i pridonose zdravlju. Ono što nije baš često povezivano s oksitocinom jeste činjenica da je to hormon bez kojeg nema zadovoljavajućeg seksualnog života.

On u našem tijelu diže hemijsku oluju koja vodi do vrhunca uživanja u polnom činu, no on nam je potreban i radi zdravlja. Nivo oksitocina u tijelu možemo izgubiti i zbog nekih bolesti, naprimjer autoimunih, poput fibromialgije. Nadalje, oksitocin povezuje majku i novorođeno dijete dojenjem te na taj način stvara privrženost i pretvara sva noćna buđenja i manjak sna u mali problem.

Oksitocin za žene kao testosteron za muškarce

Hormon ljubavi, kako zovu ovaj hormon, najviše se stvara noću, a isto tako, nakon tridesete godine njegov nivo opada. Osobe koje osjećaju manjak tog hormona trebalo bi da ga nadoknade. Danas na tržištu postoje razni preparati oksitocina koji se prilagođavaju svakom pacijentu individualno. Osobe koje su izgubile mogućnost doživljavanja orgazma, s nadoknađivanjem oksitocina mogu ga ponovno doživjeti.

Dr Hertoghe kaže da je oksitocin za žene ono što je testosteron za muškarce. Oksitocin također povećava vlažnost vagine i djeluje bolje od ženskih hormona. Atrofija vaginalne sluzokože, koja ne reaguje na ženske hormone, jako dobro reagira na oksitocinske vaginalete.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 22 februar 2018 17:12

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.