Standard.

utorak maj 21

Vladimir Putin postao otac blizanaca?

Predsjednik Rusije Vladimir Putin postao je otac. Navodno, bivša gimnastičarka Alina Kabaeva, za koju se priča da je Putinova dugogodišnja partnerica nedavno je rodila blizance, piše “Daily Mail”. Izvor blizak…

18 hits

utorak maj 21

Porodila se bivša djevojka Veljka Ražnatovića

Ksenija Bujišić porodila se i na svijet donijela djevojčicu kojoj je dala ime Lara.

27 hits

utorak maj 21

Od siromašnog radnika do vile od 56 miliona eura: Sada je toliko bogat da do kraja života ne mora da…

Džordan Adlard Rodžers je cijelog života bio siromašni radnik, a onda mu je jedna nesreća i DNK analiza potpuno preokrenula život! Naime, Džordan je cio život pokušavao da dokaže da je…

33 hits

utorak maj 21

Sjutra je ljetnji sveti Nikola: Postite i iskreno se pomolite!

Pravoslavna crkva i njeni vjernici 22. maja obilježavaju praznik posvećen prenosu moštiju Svetog Nikole iz Mire u Bari, gde i danas počivaju. Iako kalendarski ne pripada letu, ovaj dan se…

10 hits

 
 
 
 
subota, 21 jul 2018 15:35

Pet najboljih rasa pasa za držanje u stanu...

Svaki pas, bez obzira na rasu i veličinu, može živjeti u stanu, samo ukoliko ima dovoljno prostora i njege.

Svakodnevne šetnje i briga o životinjama se ne dovode u pitanje, zato dva puta razmislite prije odluke o kućnom ljubimcu i koja rasa bi bila idealna za vas.

Na prvom mjestu se našao mops ili pugs

On vodi porijeklo iz Kine i vjeruje se da su pripadnici ove rase preci pekinezera. Većina predstavnika ove male rase su energični i razigrani, pogotovo do treće godine života, kada postaju mirni i manje tvrdoglavi.

Mopsovi su aktivni i vole da učestvuju u svim poslovima vlasnika, nikada nisu agresivni ni stidljivi, što ih čini odličnim ljubimcem i za djecu.

Mops se odlično slaže i sa drugim životinjama, uključujući i mačke. Poznati su po ispuštanju neobičnih zvukova kao što je roktanje i hrkanje, jer imaju kratku njušku.

View this post on Instagram

#prilaga #moops #summer #l4l #love #hello

A post shared by Мопсик (@_moops_) on

Na drugom mjestu našao se bišon

On izuzetno voli društvo čovjeka, inteligentan, odan, smio, živahan. Lako ga je dresirati i sa njim je lako živjeti, jer je veseo i samouvjeren pas.

Voli kada su ljudi oko njega sretni, a najzadovoljniji je kada živi u porodici koja ga vodi svuda sa sobom. Druželjubiv i poslušan zauzeo je zasluženo drugo mjesto.

Odlično se slaže sa drugim psima, a posebno sa djecom, koja odgovaraju njegovom razigranom duhu i lako uče trikove.

Na trećem mjestu našao se kavalirski španijel

Pas kralja Čarlsa (Charles) osim toga nosi i titulu najslikanijeg psa na svijetu. Veseo, živahan i drag pas koji neprestano maše repom.

Odan i inteligentan, prije svega društven, ne voli samoću, pa ga ne ostavljajte dugo samog. Preporučuje se najviše starijim ljudima i djeci zbog svoje blage naravi, međutim kako vodi porijeklo od lovačkih pasa, treba ga držati stalno na povocu, kako ga njuh ne bi odvukao na drugu stranu i pas se izgubio.

Četvrto mjesto pripalo je rasi ši cu

Ovo je aktivan, privržen, pametan i prije svega odan pas. Prijateljski nastrojen i nježan, željan pažnje i maženja, savršeno odgovara maloj djeci.

Ovo je pas svilene dlake koji se skoro uopšte ne linja, te je tako idealan za stan.

Peto mjesto pripalo je engleskom buldogu

Engleski buldog je kratkodlaki pas, te mu nije potrebno često četkanje, pa ni kupanje. Fizički dosta inertan i lijen, ne zahtijeva dugačke šetnje, te je idealna rasa za one koji ne vole puno vremena da provode napolju.

Dovoljne su im tri kratke šetnje u toku dana, ipak obratite pažnju na ishranu, jer su skloni gojenju. Veoma inteligentan i umiljat, buldog je odličan pas čuvar, nije prgave naravi, iako djeluje zbog izgleda na prvu loptu, ukoliko se dresira na pravi način, nije ni previše tvrdoglav.

avaz,ba

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 21 jul 2018 14:43

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.