Standard.

ponedjeljak oktobar 22

DUŽAN BIVŠOJ 27.000 EURA: Emilija podnijela krivičnu prijavu protiv Mateje Kežmana

Emilija Kežman podnijela je krivičnu prijavu protiv Mateje Kežmana, zbog neplaćanja alimentacije za njihovo troje djece. Proslavljeni fudbaler dužan je 27.000 eura, jer dvije i po godine nije dao ni…

13 hits

ponedjeljak oktobar 22

NOVI TREND?Emina Čunmuljaj u najopuštenijem izdanju do sada

Supermodel Emina Čunmuljaj koja je udata za milionera Sema Nazariana, odmara se sa porodicom u Crnoj Gori.

7 hits

ponedjeljak oktobar 22

NIKOLA KOJO: Ovo je za moju moju prvu filmsku majku, Milenu Dravić!

Nikola Kojo dobitnik je nagrade za doprinos južnoslovenske kinematografije i on je tu nagradu posveti nedavno preminuloj filmskoj divi Mileni Dravić. Koji je uručena statua Vila, a slavni glumac sjetio…

8 hits

ponedjeljak oktobar 22

"Invalid sam. Padam ponekad": Ispovijest bolesne glumice rasplakala pola svijeta

Selma Bler otkrila je da boluje od multipla skleroze, oboljenja koje zahvata centralni nervni sistem. Četrdesetšestogodišnja američka glumica podijelila je vijesti sa obožavateljima u subotu, objašnjavajući da joj je stanje…

5 hits

 
 
 
 
petak, 10 avgust 2018 20:15

Da li žena može ostati trudna tokom menstruacije?

Šanse da zatrudnite za vrijeme menstruacije manje su nego u drugim periodima ciklusa, ali ipak postoje. Evo i zbog čega:
 
Vaša menstruacija nije uvijek ista
 
Žene imaju veoma različite menstrualne cikluse i mnoge imaju krvarenja (to nije menstruacija) između ciklusa. Stres, bolest i druge okolnosti mogu uzrokovati izostanak krvarenja ili krvarenje prije prave menstruacije, pa je lako pogriješiti kada ste je imali posljednji put.
 
Ovulacija nije pouzdana
 j
Žene ovuliraju (otpuštaju jajne ćelije) 12 do 16 dana prije menstruacije, ali to često varira. Takođe, mnogim damama menstruacija izostaje zbog male ili prevelike težine, dojenja, bolesti ili ljekova.
 
Spermatozoidi duže žive
 
Istraživanja su pokazala da spermatozoidi u tijelu mogu preživjeti i do 7 dana, iako je njihov prosječni vek 3-4 dana. Trudnoća za vrijeme menstruacije je moguća baš zbog toga što spermatozoidi žive i do nekoliko dana, a vama se može dogoditi da ovulirate ubrzo nakon menstruacije.
 
Zato je najbolje da uvijek kada imate seksualni odnos koristite neki vid kontracepcije, bez obzira da li imate menstruaciju ili ne.
 
srbijadanas.rs

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 10 avgust 2018 18:33

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.