Standard.

nedjelja januar 20

Žene otkrivaju na kojim mjestima im je VAŠA tetovaža NAJSEKSI

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Dame vole da vide tetovaže na muškarcima. Ovo su mjesta na kojima su "crteži" po tijelu, njima najseksi i najbolje izgledaju.

30 hits

nedjelja januar 20

Bivša djevojka Veljka Ražnatovića trudna već četiri mjeseca

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Voditeljka vremenske prognoze Ksenija Bujišić je u četvrtom mjesecu trudnoće. Ksenija bebu čeka sa izabranikom Miljanom.

51 hits

nedjelja januar 20

Ognjen Vranješ je danas ovako PROVOCIRAO Karleušu

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Jelena Karleuša je juče ujutru pozdravila fanove na Instagramu fotografijom iz Kine na kojoj je digla noge na trosjed, a danas je Vranješ postavio veoma sličnu fotografiju na svoj profil…

79 hits

nedjelja januar 20

Igor Lazić Nigor predvidio kako će izgledati za 10 godina i nasmijao sve

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

U moru zvezda koje su prihvatile #10yearchallenge i objavljuju svoje “nekad i sad” fotografije, pojavi se i poneko originalan i duhovit. Jedan od takvih je i reper Igor Lazić Nigor…

43 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 19:25

ZLATO, BISERI, DIJAMANTI: Kako da prepoznate da li je nakit lažan...

Lažni nakit već dugo postoji na tržištu. Srebro se može prodati kao bijelo zlato, a lažne oznake mogu da budu naknadno urezane. Saznajte kako da sami provjerite autentičnost metala!

Oznake za plemenite metale (žigovi)

Na svakom komadu nakita za koji se tvrdi da je od plemenitog metala treba da stoji jasno vidljiva oznaka (žig). Brojevi se odnose na količinu plemenitog metala u nakitu, na primer, ako na prstenu stoji oznaka 750, to znači da je prsten napravljen od 75% plemenitog metala, 583 - 58,3 posto plemenitog metala.

Ovo su oznake za plemenite metale:

Zlato - 375, 500, 583, 585, 750, 916, 958, 999

Srebro - 800, 830, 875, 925, 960, 999

Platina - 850, 900, 950, 999

Test pomoću magneta

Prekrivanje gvožđa ili neke druge legure zlatnim premazom je vrlo česta pojava kod proizvodnje nakita. Komad nakita s visokom koncentracijom plemenitog metala neće biti privučen magnetom. Magnet će privući pozlaćeni metal, pravi neće.

Uočite "anomalije"

Srebro i platina slično izgledaju, pa je lako ljudima srebro predstaviti kao platinu. Ova dva metala je moguće razlikovati zahvaljujući dvijema karakteristikama - srebro s vremenom dobija crnu "sijenku" i savitljivo je, a platina nema ta svojstva. Zlato ostavlja zlatni trag na nepečenoj i neglaziranoj keramici ili porcelanu, dok će krivotvorine ostavljati sivi ili crni trag.

Poslužite se kredom

Još jedna jednostavna metoda za utvrđivanje plemenitih metala je eskperiment sa kredom. Protrljajte srebrni komad nakita kredom. Ako počne da tamni u pitanju je pravo srebro.

Jod

Zlato može da se proveri jodom. Na štapić za uši nakapajte nekoliko kapljica joda i protrljajte po nakitu za koji sumnjate da nije od zlata. Ako nakon trljanja ostane mrlja na nakitu, znači da nije od zlata već od neke legure. Kapljica joda na platini će ostaviti tamni trag, što je trag tamniji to je komad nakita od većeg procenta platine.

Sirće

Lažno zlato vrlo brzo potamni u sirćetu. Kako biste provjerili da li je u pitanju zlato, najlakše je sipati malo sirćeta u čašu i staviti komad nakita unutra. Legure će već nakon pet minuta potamneti.

Krema sa sumporom

Srebro se može proveriti pomoću kreme koja u sebi ima sumpor. Ako je nakit napravljen od pravog srebra, mjesto na koje stavili malo kreme će poplavjeti. Kasnije ćete lako odstraniti mrlju.

Amonijak

Od kasnog 19. vijeka, ljudi čiste zlato pomoću amonijaka. Prilikom čišćenja, zlato će malo potamnjeti. Amonijak nema nikakav uticaj na platinu, pa nju ovako ne možete da provjerite.

Dijamant

Kad izdahnete na pravi prirodni dijamant, on se neće zamagliti jer ima visoku toplotnu provodljivost.

Smaragd

Pravi smaragd ne provodi toplotu, pa će uvijek biti hladan. Takođe, ako uzmete lupu, smaragd nema cevaste ili spiralne uzorke.

View this post on Instagram

_________________________________________________ `••´¯)☆ *` •.¸(¯`••´¯)¸.•🌹 ☆ º ` `•.¸.•´ ` º 💍💎💘 💞✿¸.•*¨`*•💞✿¸.•*¨`*•💞 • 特价💕37500 CNY Spicy green ruyi pendant, ring 2 use, To grow old light, thick atmosphere, Naked size 13 to 18-4 mm (There is no discount on direct special)✌😊 • ♪♫•*¨*•.¸¸💖♪💖♪💖 ♫•*¨*•.¸¸♫ ♫ ♫ ¨¨˜"°º★ _________________________________________________ 🌟🔥🌟🍀🌟💫🔥🍀😍💪💪💪😎🌸🎉🌹 ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※ 🗣🗯🗯🗯🗯🗯 (💖Senior jadeite jewelry dealer, new products every day, consulting prices and orders please leave a message, or add WeChat: 419890596 consulting. 😊😜😝) ※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※ 🍁👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑🙋 _________________________________________________ Jewelry anecdotes: • The spirit of the jade is the essence of heaven and earth, can bring peace and good luck to the person, also has the very good natural mineral elements, is good for your health, and quality of a material is relatively warm, intimate wear very appropriate, create beautiful jade earrings with metal fusion, raise your hand is cast sufficient between is elegant and charming amorous feelings. _________________________________________________ #Art #Artists #Amazing #Bluediamond #Celebrity #Diamondring #Diamondring #Diamond #Emerald #Fashion #Finejewely #Greendiamond #Highjeweler #Jewelrysales #Jewels #Jadeite #Jewelrydesigner #Jewelrystory #Luxe #Luxejewelry #Luxury #Naturaljade #Ootn #Picoftheday #Qualitydealer #Style #Socialite #Swag #Trendy #Thepinkdiamond #Yellowdiamond _________________________________________________ 🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊🎊 💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

A post shared by Phoenix Gao (@phoenixjewelry00789) on

Biseri

Da bi se utvrdila vjerodostojnost bisera, biće dovoljno provjeriti ga zubima. Ako pokušavate da ugrizete biser, osetićete da škripi poput pijeska. Vještački biseri ne škripe.

Ćilibar

U čašu vode od dvija decilitra stavite tri supene kašike soli. Pravi ćilibar će plutati u čaši jer je njegova gustina manja od gustine slane vode. Lažni nakit napravljen od stakla, plastike ili dekorativne smole će potonuti.

stilkurir.rs

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.