Standard.

nedjelja januar 20

Žene otkrivaju na kojim mjestima im je VAŠA tetovaža NAJSEKSI

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Dame vole da vide tetovaže na muškarcima. Ovo su mjesta na kojima su "crteži" po tijelu, njima najseksi i najbolje izgledaju.

30 hits

nedjelja januar 20

Bivša djevojka Veljka Ražnatovića trudna već četiri mjeseca

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Voditeljka vremenske prognoze Ksenija Bujišić je u četvrtom mjesecu trudnoće. Ksenija bebu čeka sa izabranikom Miljanom.

51 hits

nedjelja januar 20

Ognjen Vranješ je danas ovako PROVOCIRAO Karleušu

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Jelena Karleuša je juče ujutru pozdravila fanove na Instagramu fotografijom iz Kine na kojoj je digla noge na trosjed, a danas je Vranješ postavio veoma sličnu fotografiju na svoj profil…

79 hits

nedjelja januar 20

Igor Lazić Nigor predvidio kako će izgledati za 10 godina i nasmijao sve

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

U moru zvezda koje su prihvatile #10yearchallenge i objavljuju svoje “nekad i sad” fotografije, pojavi se i poneko originalan i duhovit. Jedan od takvih je i reper Igor Lazić Nigor…

43 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 17:02

ZANIMLJIVO: Zašto nikad ne viđamo mladunčad goluba?

Golubovi pećinari svoja gnijezda vole da grade u udubljenjima ili pukotinama visokih stijena u blizini mora, gdje žive većinu godine, piše BBC.

Ornitolozi su posmatrali golubove pećinare na škotskom ostrvu Orkni i zaključili da su ove ptice brojne, ali da su im gnijezda smještena na takvoj dubini da je nemoguće doći do njih. Na susjednom škotskom otoku Šetland zabijleženo je da su golubovi pećinari zauzimali duboke pećine ispod zemlje.

Današnji gradski golubovi svoja gnijezda grade na crkvenim tornjevima, u napuštenim zgradama ili pak ispod mostova. Zbog toga, mladunčad golubova ostaje u gnezdu vrlo dugo – period od izlijganja do napuštanja gnijezda traje više od 40 dana. Za to vrijeme roditelji ih hrane takozvanim ptičjim mlijekom punim proteina i masnoća. Zbog toga je golub kada prvi put napusti "jaslice" već potpuno izrasla ptica koju teško možemo da razlikujemo od drugih golubova.

Ipak, stručnjaci mogu vrlo lako da uoče razliku."Nikad ne znate, kada gledate goluba koji stoji na prozoru ili na klupi u parku, možda se radi o prerušenom mladunčetu", rekao je stručnjak Brajan Vas.

Mladi golubovi neće imati onu sjajnu zelenu i ljubičastu boju oko vrata, a boja na početku kljuna im neće biti bjeličasta kao kod odraslih, već sivo-ružičasta. Istina, ne izgledaju tako lijepo kao pile ili neka druga ptica, ali su rijetki oni koji su uspjeli da vide mladunče goluba svojim očima, upravo zbog skrivenih mjesta na kojima se razvijaju dok ne odlete.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.