Standard.

ponedjeljak septembar 24

Miss Eco Montenegro 2019. je Nejla Zulović: Opravdaću očekivanja i predstaviti Crnu Goru kako i zaslužuje!

Nejla Zulović iz Bijelog Polja izabrana je za Miss Eco Montenegro 2019. Ona će Crnu Goru predstavljati na svjetskom takmičenju u Egiptu, u martu 2019. 

53 hits

ponedjeljak septembar 24

ĆUTALA JE PET MJESECI: Nataša Bekvalac odlučila da do detalja iznese sve o nasilju koje je pretrpjela!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Nataša Bekvalac je u noći između 12. i 13. aprila doživjela porodično nasilje od strane svog sad već bivšeg supruga Luke Lazukića. Nakon toga uslijedili su mjeseci "povlačenja po sudovima",…

73 hits

nedjelja septembar 23

Fudbalska legenda Peđa Mijatović, pokazao plesnu vještinu sa prelijepom suprugom!

Legenda fudbala Peđa Mijatović i dizajnerka enterijera Aneta su se zavoljeli prije skoro dvije decenije. Par koji je i danas zaljubljen kao prvog dana 2000. godine vezu je krunisao brakom…

98 hits

nedjelja septembar 23

VIDEO - Marina Abramović udarena slikom u glavu

Objavljeno u: Život

by Ana Šofranac

Jedan čovjek je danas udario slikom u glavu umjetnicu performansa Marinu Abramović u muzeju Palaco Stroci u Firenci gdje se održava njena retrospektiva.

132 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 17:02

ZANIMLJIVO: Zašto nikad ne viđamo mladunčad goluba?

Golubovi pećinari svoja gnijezda vole da grade u udubljenjima ili pukotinama visokih stijena u blizini mora, gdje žive većinu godine, piše BBC.

Ornitolozi su posmatrali golubove pećinare na škotskom ostrvu Orkni i zaključili da su ove ptice brojne, ali da su im gnijezda smještena na takvoj dubini da je nemoguće doći do njih. Na susjednom škotskom otoku Šetland zabijleženo je da su golubovi pećinari zauzimali duboke pećine ispod zemlje.

Današnji gradski golubovi svoja gnijezda grade na crkvenim tornjevima, u napuštenim zgradama ili pak ispod mostova. Zbog toga, mladunčad golubova ostaje u gnezdu vrlo dugo – period od izlijganja do napuštanja gnijezda traje više od 40 dana. Za to vrijeme roditelji ih hrane takozvanim ptičjim mlijekom punim proteina i masnoća. Zbog toga je golub kada prvi put napusti "jaslice" već potpuno izrasla ptica koju teško možemo da razlikujemo od drugih golubova.

Ipak, stručnjaci mogu vrlo lako da uoče razliku."Nikad ne znate, kada gledate goluba koji stoji na prozoru ili na klupi u parku, možda se radi o prerušenom mladunčetu", rekao je stručnjak Brajan Vas.

Mladi golubovi neće imati onu sjajnu zelenu i ljubičastu boju oko vrata, a boja na početku kljuna im neće biti bjeličasta kao kod odraslih, već sivo-ružičasta. Istina, ne izgledaju tako lijepo kao pile ili neka druga ptica, ali su rijetki oni koji su uspjeli da vide mladunče goluba svojim očima, upravo zbog skrivenih mjesta na kojima se razvijaju dok ne odlete.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.