Standard.

petak novembar 16

Žaklina Oštir o predstavi "REVIZOR" za Standard: Divno je kada publika izađe iz sale bogatija za dobro iskustvo, a uzrok…

Slavna glumica Žaklina Oštir publiku osvaja istaknutim darom i načinom kojim vlada scenom, a to znaju svi koji su barem jednom imali priliku da je gledaju, na "daskama koje život…

41 hits

petak novembar 16

Evo čime se nekada bavila Cecina buduća snajka

Veljko Ražnatović nedavno je zaprosio svoju djevojku, Bogdanu Rodić.  Dok region bruji o njihovoj vjeridbi, malo ko zna čime se nekada bavila Cecina snajka.

98 hits

petak novembar 16

Ovao je ŠAMPANJAC od 151.000 DOLARA

Jedan od brilijantnih brendova koji su voljni da ulože svoje vrijeme u to jeste Piper-Hiedsoeck, koji je skoro predstavio ograničeno izdanje Rare Le Secret High Jewelry, koji dolazi u flašama…

11 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 21:31

MUŠKA LITERATURA: Od krimića do kuvara...

Gotovo da ne postoji bolji poklon od ovih vanvremenih komada koji istovremeno pokazuju veliko poštovanje i brigu o onome kome se poklanjaju.

UMIJEĆE RATOVANJA, SUN CU

1. Pobijediće onaj koji zna kad da se bori, a kad ne. 2. Stari ratnik uvijek prvo eliminiše mogućnost poraza, a tek onda čeka priliku za pobjedu. 3. Izbjegavaj predviđanja i sujeverje i nećeš se plašiti ničega dok ne dođe smrt lično.4. Vrhunska vještina ratovanja jeste potčiniti protivnika bez borbe.5. Pobjednički ratnik prvo pobjeđuje, a onda ulazi u borbu, a poraženi ulazi u borbu, pa tek onda traži pobjedu.

BUŠIDO KODEKS SAMURAJA

Biram Da živim po izboru, a ne po prilici Da budem motivisan a ne manipulisan Da budem koristan a ne iskorišćen Da tražim rješenja a ne opravdanja Biram samopoštovanje a ne samosažaljenje Biram da slušam svoj unutrašnji glas a ne nasumična mišljenja drugih Biram da radim ono što ti nećeš da bih poslije mogao da radim ono što ti ne možeš Ono što on jede možda nije dobro, ali ono što napiše jeste, i to uvijek!

SREDNJE PEČENI, ENTONI BORDEJN

Njegovi stavovi su čvrsti, njegove simpatije i antipatije formulisane jasno i glasno, a strast s kojom govori o životu, putovanjima, televizijskim magnatima i producentima, industriji iz koje potiče, kolegama, kuvarima i, pre svega, o hrani, ovu knjigu preporučuje kao vrhunsko djelo kulinarske pornografije.

KROSFIT ZA DUŠU

Ove knjige su toliko dobre da je nemoguće da ne budu i korisne

KARTA I TERITORIJA, MIŠEL UELBEK

S jedne strane, triler o fotografu čija se fotka slavnog pisca Mišela Uelbeka našla u središtu istrage ubistva. S druge, roman i filozofska studija u jednom, beskompromisno razotkrivanje svih slabosti društva ranog XXI vijeka, komercijalizovanog, opsjednutog slavom, novcem i površnošću, svijeta osuđenog na sporu, bolnu i neizbježnu smrt.

UBISTVO KOMODORA, HARUKI MURAKAMI

Teško je pronaći toliko suludih zapleta, nadrealnih likova, realnih opisa fantastičnih situacija, fotografskih bjeleški svih naših podsvijesti i u sve to upletenih ozbiljnih istorijskih priča bilo gdje osim kod Murakamija. Ovaj japanski genije nikad nas nije iznevjerio i sa svakom knjigom je sve zreliji. Pompezno najavljivana kao kapitalno djelo, ova knjiga se nedavno pojavila u japanskim knjižarama. Dakle, svježije ne može biti.

menshealth.rs

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 18:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.