Standard.

četvrtak novembar 22

Nives Celzijus pozirala bez grudnjaka pa otkrila malo previše

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Nives Celzijus pozirala je bez grudnjaka pa je možda otkrila i malo previše ili po mišljenju brojnih njenih fanova premalo, prenosi Index.hr.

12 hits

četvrtak novembar 22

Srcu treba 15 godina da se oporavi poslije prestanka pušenja

Pušači će morati da pričekaju 15 godina nakon što se riješe te navike da im se smanji rizik od bolesti srca i moždanog udara, pokazalo je novo istraživanje.

8 hits

četvrtak novembar 22

Sejo Sekson o Neletu: Širi neistine, u 20 godina nikad mi nije rekao da mu neko prijeti

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Pred nastup u Zagrebu, o svojih 10 albuma, Sarajevu i Zagrebu u N1 Pressingu je govorio Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson iz Zabranjenog pušenja.

5 hits

četvrtak novembar 22

FOTO: Rusi isčekaju da izađe Putinov novi kalendar!

Ruski predsjednik je velika zvijezda i ne boji se da narodu pokaže i svoju nježniju stranu. Bliži nam se kraj godine i početak nove 2019. I dok se sa sjetom prisjećamo…

3 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 21:30

Na vjenčanju im priredio cirkus: Kada su vidjeli ko mi je KUM, otac nije htio da dođe da ga ne BRUKAM pred ljudima

Počasno mjesto u svečanom ritualu sklapanja braka i izgovaranju sudbonosnog "da" imaju kum i kuma. S obzirom da "kuma nije dugme" koje se lako skine i zašije drugo, i da je "Bog na nebu, a kum na zemlji" onda su vrlo jasna tradicionalna pravila koja su uspostavljena na našim prostorima. Ali, šta se dogodi kad jedna stogo patrijarhalna i jedna relativno liberalna porodica sazna da na vjenčanju - crkvenom i opštinskom, u korak sa mladencima šetaju dvije kume ili dva kuma? Odgovor na pitanje imaju Milutin i Katarina, i Uglješa i Ana.

Milutin i Katarina su se upoznali prije 15 godina preko Milutinove zajedničke drugarice Vesne. Prije dva mjeseca su pred Bogom i ljudima rekli "da", majke su plakale, očevi su bili ponosni jer su im djeca povukla ispravne poteze u životu, ali postojao je jedan "mali" problem, barem kad je Milutinova porodica u pitanju. Naime, odrastao je u strogo patrijarhalnoj porodici u Podgorici i njegov otac, a ni majka nisu bili srećni kad su čuli da će njegov kum, zapravo biti kuma.

"Vesna nas je upoznala, proveli smo čitavo djetinjstvo i odraslo doba zajedno. Ako se već bira neko ko će da bude duhovni otac ili majka tvojoj djeci ili svjedok tvojoj ljubavi, meni je bilo logično da izaberem onoga ko je meni najdraži".

"Otac je još uvijek ljut. Prijetio je da neće doći na vjenčanje jer se brukam pred ljudima. Kako sam ja izabrao ženu za kuma. Vesna je moj kum i moj brat. Meni je važno da me je moja supruga podržala, sa njom sam u braku, sa roditeljima sam davno raskinuo".

 U srećnom epilogu otac je došao, majka nije željela da propusti događaj, a kuma Vesna je bila glavna atrakcija na svadbi.

 U drugom uglu ringa su Uglješa i Ana. Ista priča, manje porodične frke i Anin drug i kum Milan je imao smisla za humor kad mu je ponudila da joj bude kum.

"Stalno je pričao kako će doći u haljini koja će biti spektakularnija nego moja vjenčanica. Poznajući ga, plašila sam se da će stvarno doći u haljini. Ali, sam se potajno nadala da će to da uradi jer to bi bio najbolji trenutak na svadbi. Na kraju je došao u roze odijelu da se zna da je moja kuma. Baba i deda su se pitali ko je bio flamingo sa svijećom u ruci u crkvi".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 14:54

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.