Standard.

subota mart 23

Šako Polumenta se izblamirao, umjesto crnogorske zastave stavio kinesku!

U želji da prokomentariše rezultat fudbalske utakmice u kojoj je Crna Gora izgubila, Šako Polumenta je izgleda malo pobrkao zastave, zbog čega je naišao na prozivke na društvenim mrežama.

111 hits

subota mart 23

Prijatelji i porodica zabrinuti za zdravstveno stanje Ilde Šaulić, satima sjedi i plače na očev grob

Porodica Šaulić i dalje gaji ogromnu tugu zbog gubitka oca, supruga i velike muzičke legende Šabana Šaulića. Gordana, Ilda i Sanela ne pronalaze riječi utjehe niti nadu da će moći…

102 hits

subota mart 23

Nikoleta Romanov, žena plave krvi ljepotu je naslijedila od nesuđene srpske kraljice!

Nikoleta Konzolo Romanov (39) rođena je u Italiji, od oca političara Đuzepea Konzola i majke princeze Natalije Nikolajevne Romanove.

40 hits

subota mart 23

KORISNO: Trudnice, pijte mlijeko!

Mlijeko utiče na porođajnu težinu djeteta, utvrđeno je tokom istraživanja u Kanadi. Konzumiranje manje od jedne šolje mlijeka dnevno tokom trudnoće može dovesti do zastoja u rastu djeteta u maternici.

16 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 21:30

Na vjenčanju im priredio cirkus: Kada su vidjeli ko mi je KUM, otac nije htio da dođe da ga ne BRUKAM pred ljudima

Počasno mjesto u svečanom ritualu sklapanja braka i izgovaranju sudbonosnog "da" imaju kum i kuma. S obzirom da "kuma nije dugme" koje se lako skine i zašije drugo, i da je "Bog na nebu, a kum na zemlji" onda su vrlo jasna tradicionalna pravila koja su uspostavljena na našim prostorima. Ali, šta se dogodi kad jedna stogo patrijarhalna i jedna relativno liberalna porodica sazna da na vjenčanju - crkvenom i opštinskom, u korak sa mladencima šetaju dvije kume ili dva kuma? Odgovor na pitanje imaju Milutin i Katarina, i Uglješa i Ana.

Milutin i Katarina su se upoznali prije 15 godina preko Milutinove zajedničke drugarice Vesne. Prije dva mjeseca su pred Bogom i ljudima rekli "da", majke su plakale, očevi su bili ponosni jer su im djeca povukla ispravne poteze u životu, ali postojao je jedan "mali" problem, barem kad je Milutinova porodica u pitanju. Naime, odrastao je u strogo patrijarhalnoj porodici u Podgorici i njegov otac, a ni majka nisu bili srećni kad su čuli da će njegov kum, zapravo biti kuma.

"Vesna nas je upoznala, proveli smo čitavo djetinjstvo i odraslo doba zajedno. Ako se već bira neko ko će da bude duhovni otac ili majka tvojoj djeci ili svjedok tvojoj ljubavi, meni je bilo logično da izaberem onoga ko je meni najdraži".

"Otac je još uvijek ljut. Prijetio je da neće doći na vjenčanje jer se brukam pred ljudima. Kako sam ja izabrao ženu za kuma. Vesna je moj kum i moj brat. Meni je važno da me je moja supruga podržala, sa njom sam u braku, sa roditeljima sam davno raskinuo".

 U srećnom epilogu otac je došao, majka nije željela da propusti događaj, a kuma Vesna je bila glavna atrakcija na svadbi.

 U drugom uglu ringa su Uglješa i Ana. Ista priča, manje porodične frke i Anin drug i kum Milan je imao smisla za humor kad mu je ponudila da joj bude kum.

"Stalno je pričao kako će doći u haljini koja će biti spektakularnija nego moja vjenčanica. Poznajući ga, plašila sam se da će stvarno doći u haljini. Ali, sam se potajno nadala da će to da uradi jer to bi bio najbolji trenutak na svadbi. Na kraju je došao u roze odijelu da se zna da je moja kuma. Baba i deda su se pitali ko je bio flamingo sa svijećom u ruci u crkvi".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 14:54

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.