Standard.

ponedjeljak april 22

Bred Pit ni dan danas ne zaboravlja Crnogorce, ali ni psovke odavde!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Branko Đurić Đuro progovorio je o saradnji sa Anđelinom Džoli, pa i poklonu koji je dobio od nje. Glumac je imao priliku da sarađuje sa holuvudskom ljepoticom, a ona mu…

86 hits

ponedjeljak april 22

KAŽE MI DA SAM STARA I DEBELA: Starleta progovorila o svom 11 godina mlađem momku...

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Starleta  Kejti Prajs je iz tog razloga javno uperila prstom u svog 11 godina mlađeg dečka.

50 hits

ponedjeljak april 22

Evo koliko je novca Nevena Božović dala za VJENČANICU kreiranu SPECIJALNO ZA NJU

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Nevena Božović udala se u Budvi za pilota Nikolu Ivanovića, koji nije žalio para za svadbeno veselje!

115 hits

ponedjeljak april 22

Zašto je ultrazvuk u 36. nedjelji trudnoće izuzetno važan?

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Stotine hitnih carksih rezova bili bi spriječeni, ako bi se trudnicama radio ultrazvuk u poodmakloj trudnoći, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kembridžu! Rutinski ultrazvuk u 36. nedjelji može da…

67 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 12:15

Doktori otkrili: Tražili smo Deinu ruku ispod auta, našli smo je u jakni

Marija Dimitrijević je prva prišla voditeljki Dei Đurđević, kojoj je autobus otkinuo ruku u saobraćajnoj nesreći u Beogradu.

Dea je zapomagala da je boli ruka. Pokušavala se javiti na telefon koji je zvonio, ali je bio skroz razbijen. Imala sam potrebu prići joj - rekla je u Jutarnjem programu Pink televizije.

Blic prenosi da je svjedok ispričao da je Dea sve vrijeme bila pri svijesti.

Ruka je bila u jakni. Nismo je vidjeli u prvom trenutku. Tražio sam ispod automobila, tek kasnije smo vidjeli da je bila zapravo u tom nekom krznenom prsluku koji je imala na sebi - ispričao je Goran Milosavljević, jedan od ljekara Hitne pomoći.

Radnici Hitne pomoći izrezali su rukav od džempera koji je imala na sebi kako bi zaustavili krvarenje, a potom su našli njenu ruku

Ovo je bila jedna od najtežih situacija gdje morate što prije i što efikasnije zbrinuti pacijenta jer može tokom transporta doći do krvarenja, tako da je ruka morala prva biti zbrinuta - opisali su

Dodali su da je važno ekstremitet održati što vitalnijim pa se on omota gazama i poljeva fiziološkom otopinom tokom transporta kako se ne bi osušio.

U bolnici je ruka voditeljkestavljena na led, a sreća je bila u tome da je i prije toga vanjska temperatura vazduha bila vrlo niska pa nije došlo do procesa koji bi oštetili mišiće i kožu.

 Mi smo je smirivali, govorili smo da će biti sve uredu. Ona je govorila jako me boli, šta mi je s rukom. Kazali smo joj da ćemo je previti i da će sve biti u redu kako ne bismo unosili dodatnu paniku, koja u tom trenutku nije bila potrebna - ispričao je ljekar.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.