Standard.

petak februar 22

Snežana Savić rekla NE plastičnoj hirurgiji: "Ljepota je u posebnosti"

Mnoge zvijezde nisu odoljele izazovu i odlučile su se da uz pomoć hirurga promjene izgled nekog dijela svog tijela, ali ne i Snežana Savić.

25 hits

petak februar 22

Cijeli Balkan se okupio da isprati Šabana u vječnost! Stigao i Šaulićev vanbračni sin

Veliki broj kolega, javnih ličnosti, ali i običnih građana došao je na sahranu pjevača Šabana Šaulića na Novom groblju.

38 hits

petak februar 22

Ana Nikolić najavila povratak na scenu

Pjevačica Ana Nikolić posljednji album “Labilna” objavila je 2016. godine, a nakon toga se preko noći povukla sa muzičke scene.

17 hits

petak februar 22

Samo dva sastojka učiniće da više nemate ispucale pete

Mleko i soda bikarbona čine čuda za umorne i ispucale pete. Suve noge, kao i ispucala umorna stopala treba posebno tretirati. A vaše noge zahtijevaju posebnu pažnju.

13 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 12:15

Doktori otkrili: Tražili smo Deinu ruku ispod auta, našli smo je u jakni

Marija Dimitrijević je prva prišla voditeljki Dei Đurđević, kojoj je autobus otkinuo ruku u saobraćajnoj nesreći u Beogradu.

Dea je zapomagala da je boli ruka. Pokušavala se javiti na telefon koji je zvonio, ali je bio skroz razbijen. Imala sam potrebu prići joj - rekla je u Jutarnjem programu Pink televizije.

Blic prenosi da je svjedok ispričao da je Dea sve vrijeme bila pri svijesti.

Ruka je bila u jakni. Nismo je vidjeli u prvom trenutku. Tražio sam ispod automobila, tek kasnije smo vidjeli da je bila zapravo u tom nekom krznenom prsluku koji je imala na sebi - ispričao je Goran Milosavljević, jedan od ljekara Hitne pomoći.

Radnici Hitne pomoći izrezali su rukav od džempera koji je imala na sebi kako bi zaustavili krvarenje, a potom su našli njenu ruku

Ovo je bila jedna od najtežih situacija gdje morate što prije i što efikasnije zbrinuti pacijenta jer može tokom transporta doći do krvarenja, tako da je ruka morala prva biti zbrinuta - opisali su

Dodali su da je važno ekstremitet održati što vitalnijim pa se on omota gazama i poljeva fiziološkom otopinom tokom transporta kako se ne bi osušio.

U bolnici je ruka voditeljkestavljena na led, a sreća je bila u tome da je i prije toga vanjska temperatura vazduha bila vrlo niska pa nije došlo do procesa koji bi oštetili mišiće i kožu.

 Mi smo je smirivali, govorili smo da će biti sve uredu. Ona je govorila jako me boli, šta mi je s rukom. Kazali smo joj da ćemo je previti i da će sve biti u redu kako ne bismo unosili dodatnu paniku, koja u tom trenutku nije bila potrebna - ispričao je ljekar.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.