Standard.

ponedjeljak april 22

Bred Pit ni dan danas ne zaboravlja Crnogorce, ali ni psovke odavde!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Branko Đurić Đuro progovorio je o saradnji sa Anđelinom Džoli, pa i poklonu koji je dobio od nje. Glumac je imao priliku da sarađuje sa holuvudskom ljepoticom, a ona mu…

85 hits

ponedjeljak april 22

KAŽE MI DA SAM STARA I DEBELA: Starleta progovorila o svom 11 godina mlađem momku...

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Starleta  Kejti Prajs je iz tog razloga javno uperila prstom u svog 11 godina mlađeg dečka.

50 hits

ponedjeljak april 22

Evo koliko je novca Nevena Božović dala za VJENČANICU kreiranu SPECIJALNO ZA NJU

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Nevena Božović udala se u Budvi za pilota Nikolu Ivanovića, koji nije žalio para za svadbeno veselje!

114 hits

ponedjeljak april 22

Zašto je ultrazvuk u 36. nedjelji trudnoće izuzetno važan?

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Stotine hitnih carksih rezova bili bi spriječeni, ako bi se trudnicama radio ultrazvuk u poodmakloj trudnoći, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kembridžu! Rutinski ultrazvuk u 36. nedjelji može da…

67 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 17:03

Arhitekta za Standard: Pet dekoracija za dom kao iz snova

Ako ste namjeravali da unaprijedite i osvježite dom i time vašem životnom prostoru date novi izgled, upravo su mjeseci pred nama idealni za sve vrste radova. Pa ipak, nekim sitnicama za koje vam treba samo ideja i malo vremena možete kutku dati moderan izgleda poput onih koji gledate u dekor časopisima. Kako i kojim detaljima se najbolje osvježava dom, priča naša sagovornica arhitekta Ivana Kapetanović. Ona je za vas odabrala pet detalja koji svakom domu daje luksuzan, moderan i šik izgled, a za koje vam ne trebaju basnoslovne sume novca.     

Ivana, koja je jedna od vodećih arhitekta kod nas, na ovaj način će vam pomoći da vaša ideja dobije oblik i sliku onoga što ste zamišljali.

TAPETE

Budući da su tapete ponovo popularne i važe za jedan od novčano pristupačnijih dekora za unutrašnji prostor visoko su rangirane na listi prijedloga dekoracija u stambenom prostoru. Koriste se kako bi se naglasio neki od zidova u prostorijama kojima želimo poboljšati ili osvježiti izgled. Danas postoji veliki izbor tapeta svih cjenovnih rangova, a svakako bi trebalo znati da su na tržištu dostupne i vodootporne tapete za kupatila i kuhinje.

BILJKE

S obzirom na predrasude koje postoje, a tiču se brige o biljkama i lošeg iskustva većine, ova vrsta dekoracije se totalno zanemaruje tokom opremanja unutrašnjih prostora. Korišćenje biljaka kao dekora u enterijerima znači izazov, a ponajviše kada je riječ o modernom dizajnu prostora čistih linija. Biljke korisnike prostora u kojima se nalaze čine srećnijim i produktivnijim što je, osim dekorativne svrhe, dovoljan razlog zbog kojeg bi trebalo da imaju svoje mjesto u gotovo svakom stambenom prostoru.

SLIKE

Nezaobilazni i upečatljivi dekorativni elementi enterijera su svakako slike. One prostoriju čine zanimljivijom i definišu joj karakter. Dom praznih zidova izgleda previše sterilno i nedovršeno. Kako bi utisak o prostoru bio što bolji potrebno je odrediti adekvatno mjesto za postavljanje pojedinačnih slika ili dobro grupisati više njih. Svaka slika će izgledati lijepo ako je usklađena sa ostalim elementima, bojama i dekoracijama u prostoru.

DEKORATIVNA RASVJETA

Osvjetljene igra veoma važnu ulogu u planiranju prostora. Svjetlost u potpunosti može promijeniti izgled enterijera. Dekorativna rasvjeta osvjetljava detalje ili objekte u prostoriji. Ona zahtjeva maštu i rezultira igrom svijetla i sijenki što je čini nezaobilaznom dekoracijom u gotovo svakom enterijeru.

DEKORATIVNE ZIDNE I PLAFONSKE LAJSNE

Prazne i ravne, nezanimljive površine idealna su podloga za dekorativne lajsne. Iako su se nekada koristile isključivo u prostorima od kojih se očekivao luksuzan izgled, danas se mogu postavljati u sasvim običnim prostorima. Ove lajsne su prilagođene potrebama savremenog čovjeka, one su efektne, praktične i jednostavne za instalaciju.

M.Ivanović

Foto: Privatna arhiva

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 12 februar 2019 18:14

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.