Standard.

petak februar 22

Snežana Savić rekla NE plastičnoj hirurgiji: "Ljepota je u posebnosti"

Mnoge zvijezde nisu odoljele izazovu i odlučile su se da uz pomoć hirurga promjene izgled nekog dijela svog tijela, ali ne i Snežana Savić.

25 hits

petak februar 22

Cijeli Balkan se okupio da isprati Šabana u vječnost! Stigao i Šaulićev vanbračni sin

Veliki broj kolega, javnih ličnosti, ali i običnih građana došao je na sahranu pjevača Šabana Šaulića na Novom groblju.

38 hits

petak februar 22

Ana Nikolić najavila povratak na scenu

Pjevačica Ana Nikolić posljednji album “Labilna” objavila je 2016. godine, a nakon toga se preko noći povukla sa muzičke scene.

17 hits

petak februar 22

Samo dva sastojka učiniće da više nemate ispucale pete

Mleko i soda bikarbona čine čuda za umorne i ispucale pete. Suve noge, kao i ispucala umorna stopala treba posebno tretirati. A vaše noge zahtijevaju posebnu pažnju.

13 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 17:37

Čokolada igra veliku ulogu u mršavljenju

Rezultati najnovijeg istraživanja, koje je uključilo zapravo sedam studija i 114,000 ispitanika koji su praćeni od 8 do 16 godina, utvrdili su da je čokolada povezana sa smanjenjem rizika od bolesti srca, moždanog udara i dijabetesa.

Zapravo, ispitanici koji su najčešće jeli čokoladu smanjili su rizik od srčanih oboljenja za 37 odsto, rizik od dobijanja dijabetesa za 31 odsto i mogućnost za dobijanje moždanog udara smanjila se za 29 odsto u odnosu na one ispitanike koji su najmanje konzumirali čokoladu.

“Kakao proizvodi sadrže visok nivo flavonoida, koji kroz mehanizme koji štite od trovanja, zapaljenja i tromboze, može da ima vrlo pozitivan efekat po naše tijelo” kaže dr Greg Fonarov, kardiolog na Kalifornija Univerzitetu.

Istraživanje je pokazalo da se ovakvi rezultati važe za sve vrste čokolade, ali ako baš možete da birate uzmite crnu čokoladu koja je bogata sastojcima kao što su polifenol i procianidis.

Nedavno istraživanje Pen Univerziteta otkilo je da ova dva sastojka mogu da vam pomognu pri mršavljanju. Oba sastojka blokiraju aktivnost lipaze, enzima pankreasa, što kao posledicu ima manju aposrpciju masti.

“Nikada ne bih savjetovao nekome ko želi da izgubi kilograme, da samo doda čokoladu na svoju već nezdravu hranu” kaže dr Džošua Lambert sa Pen Stejt Univerziteta. ” Međutim, u kontekstu zdrave isrhane, umjereno konzumiranje čokolade može igrati veliku ulogu u mršavljenju”.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 12 februar 2019 12:53

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.