Standard.

subota april 20

Poslušala Šabanov savjet: Ilda Šaulić donijela važnu odluku

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Ilda Šaulić, kćerka legendarnog pjevača Šabana Šaulića, koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći prije dva mjeseca, riješila se vratiti na muzičku scenu, prenosi "Alo!".

16 hits

petak april 19

Džejson Momoa VIŠE NE LIČI NA SEBE!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Godinama unazad ženama je posebno privlačan njegov pomalo divlji, buntovnički imidž, pa su duga kosa i duga brada njegov zaštitni znak, ali sada je ovaj glumac napraviop drastičnu promjenu!

51 hits

subota april 20

Jovana Tigrica do detalja sve ispričala: Tukao me zbog para, ubila sam ga ovako

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Transvestit Goran Abdulov (35), koji se predstavljao kao Jovana Tigrica, priznao je juče na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu da je 8. juna 2018. ubio svog ljubavnika Marka…

25 hits

petak april 19

MFW: Druga noć u znaku romantike, asimetrije

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Druga noć modne manifestacije Renault Fashion Week Montenegro pokazala je najnovije kolekcije Marine Banović-Džuver, Atelier Simone by Ana Simone, Lydia of Denmark, Nade Pavlović, Tijane Medenice, I&I i Showroom BB.…

2 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 17:37

Čokolada igra veliku ulogu u mršavljenju

Rezultati najnovijeg istraživanja, koje je uključilo zapravo sedam studija i 114,000 ispitanika koji su praćeni od 8 do 16 godina, utvrdili su da je čokolada povezana sa smanjenjem rizika od bolesti srca, moždanog udara i dijabetesa.

Zapravo, ispitanici koji su najčešće jeli čokoladu smanjili su rizik od srčanih oboljenja za 37 odsto, rizik od dobijanja dijabetesa za 31 odsto i mogućnost za dobijanje moždanog udara smanjila se za 29 odsto u odnosu na one ispitanike koji su najmanje konzumirali čokoladu.

“Kakao proizvodi sadrže visok nivo flavonoida, koji kroz mehanizme koji štite od trovanja, zapaljenja i tromboze, može da ima vrlo pozitivan efekat po naše tijelo” kaže dr Greg Fonarov, kardiolog na Kalifornija Univerzitetu.

Istraživanje je pokazalo da se ovakvi rezultati važe za sve vrste čokolade, ali ako baš možete da birate uzmite crnu čokoladu koja je bogata sastojcima kao što su polifenol i procianidis.

Nedavno istraživanje Pen Univerziteta otkilo je da ova dva sastojka mogu da vam pomognu pri mršavljanju. Oba sastojka blokiraju aktivnost lipaze, enzima pankreasa, što kao posledicu ima manju aposrpciju masti.

“Nikada ne bih savjetovao nekome ko želi da izgubi kilograme, da samo doda čokoladu na svoju već nezdravu hranu” kaže dr Džošua Lambert sa Pen Stejt Univerziteta. ” Međutim, u kontekstu zdrave isrhane, umjereno konzumiranje čokolade može igrati veliku ulogu u mršavljenju”.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 12 februar 2019 12:53

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.