Standard.

petak avgust 16

Rođen je oštećenih nerava, imao je govornu manu, djeca su ga mučila, a sada je živa legenda Holivuda

Objavljeno u: Život

by Jovana

Nakon 40 godina filmske karijere, legendarnih uloga i više od dvije milijarde dolara zarade na bioskopskim blagajnama, nema nikakve sumnje da je Silvester Stalone holivudska legenda i da već decenijama…

220 hits

petak avgust 16

Maneken Džoš Klos optužio Keti Peri za seksualno uzemiravanje!

Objavljeno u: Život

by Jovana

Maneken Džoš Klos, koji je svojevremeno sarađivao sa Keti Peri, optužio je 34-godišnju pjevačicu za seksualno uznemiravanje. Ove tvrdnje je maneken nedavno objavio na svom Instagram profilu i otkrio da se…

138 hits

petak avgust 16

Oni nisu bili dobri đaci, ali su uspjeli da izgrade svoja mala carstva i postanu milioneri

Objavljeno u: Život

by Jovana

Ukoliko niste bili dobar đak nemate razloga da se stidite, jer ni mnoge poznate ličnosti nisu imale uspjeha u školi. Nisu svi toliko zainteresovani za učenje, već su više okrenuti ka…

79 hits

petak avgust 16

(VIDEO) Ovo je moguće samo u Rusiji: Medvjeda na povocu dovela na kupalište, niko se nije prepao

Objavljeno u: Život

by Jovana

Brčkanje u rijeci s medvjedom svakako nije najpoželjniji prizor, ali takva situacija, ako je suditi prema videu objavljenom na internetu, čini se potpuno normalnom u Rusiji.

170 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 17:37

Čokolada igra veliku ulogu u mršavljenju

Rezultati najnovijeg istraživanja, koje je uključilo zapravo sedam studija i 114,000 ispitanika koji su praćeni od 8 do 16 godina, utvrdili su da je čokolada povezana sa smanjenjem rizika od bolesti srca, moždanog udara i dijabetesa.

Zapravo, ispitanici koji su najčešće jeli čokoladu smanjili su rizik od srčanih oboljenja za 37 odsto, rizik od dobijanja dijabetesa za 31 odsto i mogućnost za dobijanje moždanog udara smanjila se za 29 odsto u odnosu na one ispitanike koji su najmanje konzumirali čokoladu.

“Kakao proizvodi sadrže visok nivo flavonoida, koji kroz mehanizme koji štite od trovanja, zapaljenja i tromboze, može da ima vrlo pozitivan efekat po naše tijelo” kaže dr Greg Fonarov, kardiolog na Kalifornija Univerzitetu.

Istraživanje je pokazalo da se ovakvi rezultati važe za sve vrste čokolade, ali ako baš možete da birate uzmite crnu čokoladu koja je bogata sastojcima kao što su polifenol i procianidis.

Nedavno istraživanje Pen Univerziteta otkilo je da ova dva sastojka mogu da vam pomognu pri mršavljanju. Oba sastojka blokiraju aktivnost lipaze, enzima pankreasa, što kao posledicu ima manju aposrpciju masti.

“Nikada ne bih savjetovao nekome ko želi da izgubi kilograme, da samo doda čokoladu na svoju već nezdravu hranu” kaže dr Džošua Lambert sa Pen Stejt Univerziteta. ” Međutim, u kontekstu zdrave isrhane, umjereno konzumiranje čokolade može igrati veliku ulogu u mršavljenju”.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 12 februar 2019 12:53

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.