Standard.

četvrtak februar 21

Milena Lainović o novoj pjesmi i karijeri u Engleskoj: U Londonu mi najviše nedostaje vrelina podgoričkog asfalta

Talentovana Milena Lainović iz Podgorice stvara muziku koja je pronašla put i van granica naše zemlje. Rođena Podgoričanka od najranijeg djetinjstva je pokazivala sklonost ka muzici, uz svo roditeljsko ohrabrenje…

53 hits

četvrtak februar 21

Njegujte se tokom trudnoće, tijelo će vam biti zahvalno i kasnije

Ni u jednom periodu života ženi nije potrebna tolika pažnja niti zaslužuje da se razmazi više od buduće mame. Zato posvetite malo vremena samoj sebi, opustite se, razmazite se.

20 hits

četvrtak februar 21

Novak objavio fotku iz djetinjstva: Tri musketara u Beogradu prije 100 godina

Najbolji teniser na svijetu Novak Đoković vratio se u djetinjstvo jednom starom fotografijom.

21 hits

četvrtak februar 21

Glumica o pokojnom Lagerfeldu: Nemilosrdan ženomrzac, nije bio dobra osoba!

Glumica Džamela Džamil na neobičan način je reagovala na smrt modnog kreatora Karla Lagerfelda.

38 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 15:40

Zašto NE treba da nosite kravatu?

Simbol poslovnog stila i odijevanja za kancelariju jeste klasično odijelo. A u „trci pacova“ kažu da bolje odijelo dovodi do unapređenja. Međutim, kada je riječ o detalju bez koga nošenje odijela ne može da se zamisli, kravati, svi naučnici atomatski odbijaju da je nose iz veoma praktičnog razloga.

Kažu da čvor kojim vezujemo kravatu direktno ometa napredak u karijeri te nisu saglasni ni s teorijom o odijelu kao jednom od oruđa uspjeha. Za vašu narednu promociju ili neki važan sastanak pametnije je da odaberete opušteniju kombinaciju, poznatiju kao sportska elegancija.

Prema istraživanjima neuroradiologa, pritisak čvora na kravati otežava cirkulaciju, što se dalje odražava na rad mozga. U Njemačkoj je izvršeno istraživanje prilikom kojeg je primijećena razlika u protoku krvi između volontera koji nisu nosili kravatu i onih koji su je imali, i to za čitavih 7,5 odsto.

Nimalo ne iznenađuje informacija da sve ono što ometa protok hranljivih materija i kiseonika putem krvi, veoma loše utiče i na kreativnost, donošenje odluka, brzo razmišljanje i rasuđivanje.

Stručnjaci njujorškog Oftalmološkog instituta otišli su korak dalje u ispitivanju i ustanovili da nošenje kravate povećava očni pritisak, koji može trajno oštetiti očne nerve. Svi ovi razlozi navode na razmišljanje o tome da možda nije loše uvesti promene u odijevanju za posao. Možda baš tada vaša karijera prodiše.

Probajte da poslovno odijelo osvežite majicom s kragnom ili laganim pamučnim džemperom ispod sakoa. Vrijeme je da se malo popuste čvorovi. menshealth.rs

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.