Standard.

subota april 20

FOTO: Nevena Božović rekla DA izabranika Nikoli Ivanoviću

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Nevena Božović udala se danas u Budvi za svog izabranika, zgodnog Crnogorca Nikolu! Pjevačica Nevena Božović danas proslavlja svoj najvažniji dan u životu. Ona je u Budvi izrekla sudbonosno “da”…

64 hits

subota april 20

Sastav D-moll podržali Mijatović i Savić

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Članovi benda D-moll nastupiće večeras na svojoj drugoj evropskoj pozornici u pripremnoj fazi ovogodišnjeg Eurosonga.

16 hits

subota april 20

Bivša Miss Hrvatske zbog muža se izoperisala i tetovirala, pokušala da se ubije a danas....

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Nina Morić je žarila je i palila i bila jedna od najljepših Hrvatica koje su svojom ljepotom pokorile čitavu Evropu. Nakon što je Nina osvojila titulu Miss Hrvatske prije 23 godine,…

59 hits

subota april 20

VIDEO: Darko Lazić ne može bez ADRENALINA, u oblaku dima puca od sreće!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Iako je 23. oktobra prošle godine Darko Lazić doživeo tešku saobraćajnu nesreću iz koje se jedva izvukao i poslije čega se maloprimirio, pevač i dalje ne može bez adrenalina.

34 hits

 
 
 
 
subota, 23 mart 2019 18:32

KORISNO: Trudnice, pijte mlijeko!

Mlijeko utiče na porođajnu težinu djeteta, utvrđeno je tokom istraživanja u Kanadi. Konzumiranje manje od jedne šolje mlijeka dnevno tokom trudnoće može dovesti do zastoja u rastu djeteta u maternici.

Istraživači su tokom studije ispitali više od 300 zdravih trudnica (nepušau dobi od 19 do 45 godina) koje su pohađale prenatalne satove i bile dobro educirane, te su uporedili tjelesnu težinu novorođenčadi majki koje su tokom trudnoće pile šolju i više mlijeka i onih koje to nisu činile.

Studija je pokazala da ograničavanje unosa mlijeka i vitamina D tokom trudnoće smanjuje porođajnu težinu djece i kod ispitanica koje su bile dobro educirane o prehrani i trudnoći.

Jedna šolja mlijeka dnevno tokom trudnoće prosječno povećava porođajnu težinu za 41 gram.

Rezultati istraživanja su značajni, jer je u porastu broj trudnica koje izbjegavaju konzumiranje mlijeka tokom trudnoće vjerujući da će tako smanjiti pojavu alergija kod djece, unijeti manje masnoća i smanjiti povećanje svoje tjelesne mase, a neke su i same dijagnosticirale nepodnošenje laktoze.

I buduće majke i zdravstveni stručnjaci trebaju razumjeti da takva praksa može dovesti do nedostatka esencijalnih nutrijenata, najviše vitamina D (koji je u rijetko kojoj namirnici zastupljen kao u mlijeku) i negativno djelovati na fetalni razvoj.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 23 mart 2019 16:08

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.