Standard.

utorak jun 18

Top 5 plastičnih operacija na koje odlaze muškarci

Zbog ove rastuće tendencije plastična hirurgija je sada uobičajena potreba jer mnogi muškarci misle da se uz pomoć noža mogu osloboditi, na primjer viška sala sa stomaka.

174 hits

utorak jun 18

"Hoću da me uvijek svi viđaju i znaju": Sonja je bila sa kontroverznim biznismenom, danas je žena fudbalera...

Sonja Lazetić udata je za fudbalera Nikolu Lazetića, a javnosti je postala poznata kao ulozi u filmu o kriminalcima "Vidimo se u čitulji".

336 hits

utorak jun 18

Seka zatrudnjela pomoću ulja sa sedam kandila sa svetog ostrva?

Pjevačica je u šestoj nedjelji trudnoće, a odmah nakon Božićnog posta pričestila se i potom otputovala sa svojim duhovnim ocem Nikolom na ostrvo Egina u Grčkoj, tvrdi Scandal.

373 hits

utorak jun 18

Bazar Art: Večeras od 20 časova, u multimedijalnom kulturnom centru Atrio Concept House, i traje do ponoći

Prvi Bazar Art, jedno od najmasovnijih okupljanja crnogorskih umjetnika u novijoj istoriji naše države, održaće se sjutra, 18.juna u multimedijalnom kulturnom centru Atrio Concept House, ul. Miljana Vukova 39 u…

34 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 21:36

Muškarci se žale na ponašanje svojih partnerki, i to su najčešće ovi razlozi

Komunikacija je temelj svakog odnosa. Istovremno to je jedna od najizazovnijih stvari. Mnogo toga što partneri nisu u stanju iskomunicirati, jer se boje to reći, često slušaju psihoterapeuti.
Huffpost je pozvao psihoterapeute i otkrio koje su to stvari na koje se muškarci najčešće žale kada je riječ o njihovim partnerkama i šta im savjetuju kako bi riješili svoje probleme.

Muškarci se žale na ponašanje svojih partnerki, i to su najčešće ovi razlozi FOTO: Instagram

Bojim se da sam se oženio pogrešnom osobom

Muškarci često sebi znaju postaviti pitanje da li su napravili dobar izbor svog životnog partnera. Zapitajte se zbog čega se tako osjećate. Je li vaš odnos toliko narušen da se ne može popraviti ili imate sumnju da više ne osjećate veliko uzbuđenje kao kada ste se prvi put susreli.

Terapeut Kurt Smith, koji se specijalizovao za savjetovanje muškaraca, podsjeća svoje klijente da svaki odnos morate održavati. Iskra zaljubljenosti ne ostaje zapaljena bez dosljednog napora oba partnera.

"Previše ljudi naivno vjeruje da će privlačnost i ljubav koju su imali na početku biti takva i u braku. Neće, osim ako ne radite na tome", rekao je Smith.

Zbog toga ne treba biti nepravedan, već se truditi da obnovite svoju ljubav.

Zbunjen sam jer nisam siguran šta partnerka želi od mene

Neki muškarci su potpuno zbunjeni jer ponekad ne razumiju šta njihove parnerke žele od njih, rekao je klinički psiholog Ryan Howes.

"Naime, žene često od partnera traže da budu emotivniji i kada pokažu određenu ranjivost, onda dobiju kritiku", rekao je Howes i dodao kako ohrabruje svoje klijente da traže objašnjenje od svojih partnera kada im nešto nije jasno, umjesto da se zatvaraju u sebe i frustriraju.

Ne osjećam se cijenjenim

Bračna i porodična terapeutkinja Kate Stoddard izjavila je kako neki od njenih muških klijenata misle kako ih partnerke ne cijene dovoljno.

"Razlog za to je možda što se ženama muškarci čine emocionalno teškim te da njima emocije i potvrđivanja i nisu potrebni. Međutim, muškarci itekako moraju imati potvrdu da su cijenjeni i da njihove partnerke birnu o njima", rekla je.

Stoddard preporučuje svojim klijentima da oni počnu cijeniti sve što partnerka radi za njih i da im to i govore pa možda i one promijene svoje ponašanje.

Ne znam šta da radim kad se moja partnerka iznerivira

Veliki stres za muškarce je i kada je njihova partnerka iznervirana, jer u tim situacijama obično ne znaju šta im je. Terapeutkinja Ana Poss kazala je kako se muškarci teže nose s neugodnim situacijama i predlažu otvoren razgovor s partnericom.

Partnerka mi stalno zvoca i naređuje

Prigovaranje, naređivanje i zvocanje su stvari koje veoma negativno djeluju na partnera. Smith je kazao kako je uzrok prigovaranja uzrokovan kombinacijom neizgovorenih ili nedovoljno jasnih očekivanja. Iako je ovo veoma destruktivno za svaku vezu, žene često nemaju drugi način da nešto objasne partneru. Stoga, ukoliko partnerki obećate da ćete uraditi nešto, onda to i uradite.

Kako mogu usrećiti svog partnera?

Howes je rekao da mnogi njegovi klijenti imaju duboku želju da svoje partnere učine sretnima.

"Često spominju kako su bili sretni na početku veze. Međutim, govore i o tome kako se partnerka žali na njih, na posao, na prijatelje, na porodicu i to je za njih veoma okrutno, jer žele učiniti apsolutno sve kako bi im partnerica bila sretna", rekla je, prenosi Klix.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.