Standard.

utorak jun 18

Top 5 plastičnih operacija na koje odlaze muškarci

Zbog ove rastuće tendencije plastična hirurgija je sada uobičajena potreba jer mnogi muškarci misle da se uz pomoć noža mogu osloboditi, na primjer viška sala sa stomaka.

185 hits

utorak jun 18

"Hoću da me uvijek svi viđaju i znaju": Sonja je bila sa kontroverznim biznismenom, danas je žena fudbalera...

Sonja Lazetić udata je za fudbalera Nikolu Lazetića, a javnosti je postala poznata kao ulozi u filmu o kriminalcima "Vidimo se u čitulji".

341 hits

utorak jun 18

Seka zatrudnjela pomoću ulja sa sedam kandila sa svetog ostrva?

Pjevačica je u šestoj nedjelji trudnoće, a odmah nakon Božićnog posta pričestila se i potom otputovala sa svojim duhovnim ocem Nikolom na ostrvo Egina u Grčkoj, tvrdi Scandal.

374 hits

utorak jun 18

Bazar Art: Večeras od 20 časova, u multimedijalnom kulturnom centru Atrio Concept House, i traje do ponoći

Prvi Bazar Art, jedno od najmasovnijih okupljanja crnogorskih umjetnika u novijoj istoriji naše države, održaće se sjutra, 18.juna u multimedijalnom kulturnom centru Atrio Concept House, ul. Miljana Vukova 39 u…

34 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 20:46

Kenijac izabran je za najboljeg profesora na svijetu, osvojio nagradu od milion dolara!

Kenisjki profesor nagrađen je za svoj predani rad i izabran za najboljeg u svijetu, a nagrada vrijedna milion dolara uručena mu je u nedjelju u Dubaiju, saopštili su organizatori, prenosi Index.hr.

Kenijac izabran je za najboljeg profesora na svijetu, osvojio nagradu od milion dolara! FOTO: Global teacher prize

Profesor matematike i fizike Peter Tabichi bio je među desetero finalista iz različitih zemalja svijeta koji su izabrani za peto po redu godišnje međunarodno takmičenje kojem je cilj valorizirati profesorsko zanimanje.

Svečanost je ove godine vodio glumac Hju Džekmen.

"Ovdje sam isključivo zbog uspjeha mojih učenika", rekao je Tabichi primajući nagradu. "Ova nagrada im pruža priliku. Ona poručuje svijetu da mogu sve."

Kenijski profesor, koji ima 36 godina, 80 posto plate daje najsiromašnijim učenicima škole u selu Pwani jer inače ne bi mogli priuštiti školske uniforme i knjige.

"Zahvaljujući njegovoj predanosti, radu i vjeri u nadarenost njegovih učenika, njegova je škola, u zabitom području i bez finansijskih sredstava, osvojila nagradu za najbolju školu na međunarodnom takmičenju", stoji u obrazloženju nagrade.

Organizator je fondacija Varkey, sa sjedištem u Dubaiju.

Osnivač fondacije je porodica Varkey, Indijci koji su se u 1950-ima doselili u Ujedinjene Arapske Emirate, tada britanski protektorat.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.