Standard.

utorak jun 18

Top 5 plastičnih operacija na koje odlaze muškarci

Zbog ove rastuće tendencije plastična hirurgija je sada uobičajena potreba jer mnogi muškarci misle da se uz pomoć noža mogu osloboditi, na primjer viška sala sa stomaka.

188 hits

utorak jun 18

"Hoću da me uvijek svi viđaju i znaju": Sonja je bila sa kontroverznim biznismenom, danas je žena fudbalera...

Sonja Lazetić udata je za fudbalera Nikolu Lazetića, a javnosti je postala poznata kao ulozi u filmu o kriminalcima "Vidimo se u čitulji".

342 hits

utorak jun 18

Seka zatrudnjela pomoću ulja sa sedam kandila sa svetog ostrva?

Pjevačica je u šestoj nedjelji trudnoće, a odmah nakon Božićnog posta pričestila se i potom otputovala sa svojim duhovnim ocem Nikolom na ostrvo Egina u Grčkoj, tvrdi Scandal.

376 hits

utorak jun 18

Bazar Art: Večeras od 20 časova, u multimedijalnom kulturnom centru Atrio Concept House, i traje do ponoći

Prvi Bazar Art, jedno od najmasovnijih okupljanja crnogorskih umjetnika u novijoj istoriji naše države, održaće se sjutra, 18.juna u multimedijalnom kulturnom centru Atrio Concept House, ul. Miljana Vukova 39 u…

34 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 22:01

Zašto se žene poslije 30. počinju pretvarati u svoje majke?

Pripadnici oba pola u jednom trenutku života se počinju pretvarati u svoje roditelje. Obično je okidač za to, majčinstvo, odnosno kod muškaraca očinstvo.

Zašto se žene poslije 30. počinju pretvarati u svoje majke? Foto: Unsplash

Kod žena su fizički znakovi starenja jedan od najčešćih pokazatelja te promjene. Prema istraživanju više od pola ispitanica potvrdilo je kako su se s napunjenih 30 godina prestale buntovnički odnositi prema svojim majkama i počele se ponašati poput njih. Međutim, prava promjena događa se tek u dobi od 33 godine.

Kao klasične pokazatelje da su se počele ponašati poput majki ispitanice su navele da gledaju iste televizijske emisije kao i one, počinju se baviti njihovim hobijima i koriste iste izraze. 

Sličan obrazac ponašanja zabilježen je i kod muškaraca. Osim očinstva, dokaz da se pretvaraju u svoje očeve bili su znakovi srednjih godina poput ćelavosti, debljanja i gašenje svjetla u prostorijama u kojima nema nikoga ili prebacivanje na radio-stanice koje slušaju i njihovi očevi.

"U nekom trenutku naših života svi se pretvaramo u svoje roditelje, i to je nešto čemu se trebamo radovati jer su to najdivniji ljudi na svijetu", kaže plastični hirurg Julian De Silva, koji je zapravo naručitelj ove ankete, a u kojoj su učestvovalo 2000 ispitanika, prenosi Azra.ba.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.