Standard.

petak maj 24

Nataša Bekvalac pokazala svoje NAJLJEPŠE PRIORITETE!

Poznata pjevačica pokazala je svojim obožavateljima putem društvenih mreža prizor koji će sasvim sigurno iznenaditi mnoge.

35 hits

petak maj 24

Ove poznate ličnosti su vlasnici PRESTIŽNIH DIPLOMA

Pored karijera koje su ih predstavile cijelom svijetu, ove zvijezde imaju i prestižne fakultetske diplome.

41 hits

petak maj 24

Boki 13 se prepolovio: IMAO JE 130 KG, A ONDA JE SMRŠAO 60 KG...

Boki 13, iliti Bojan Jovanovski (33), koji je učestvovao u rijalitijima Veliki brat i Farma, šokirao je svojom pojavom kada se pojavio u štiklama i našminkan.

27 hits

petak maj 24

Preminula glumica Dušica Žegarac

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Preminula je zvijezda srbijanske i jugoslovenske kinematografije Dušica Žegarac,saopćilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije.

14 hits

 
 
 
 
petak, 26 april 2019 19:44

Ima li razlike između jeftinih i skupih šampona za kosu?

Jeftiniji šamponi uglavnom se masovno proizvode i mahom sadrže oštrije deterdžente i hemikalije koje bi mogle biti iritantne za osjetljive vlasi.

Istovremeno, skuplji šamponi obično sadrže sastojke većeg kvaliteta, kao što su eterična ulja, biljne ili voćne ekstrakte, kao i biljne proizvode, tvrdi Sara G. Allison, stručnjak za gubitak kose.

Nije sve ni u izgledu. Jeftin proizvod može učiniti vašu kosu sjajnom u kratkom vremenu, ali isto tako može i uzrokovati dugotrajnu štetu.

Sastojci poput parabena, sulfata i silikona nalaze su u jeftinijim šamponima i iako ti sastojci mogu učiniti vašu kosu lijepom i sjajnom, zapravo ne poboljšavaju njeno zdravlje.

Skuplji šamponi će mnogo prije poboljšati cjelokupno zdravlje vaše kose, umjesto da joj samo daju privid zdrave kose, kaže Sam Burnett, vlasnica Hare & Bone salona.

Vrsta šampona koji izaberete trebalo bi da zavisi o potrebama vaše kose, a ne o snazi vašeg džepa, zaključuje Nicola Smart iz klinike Smart Hair.

Izvor: Diva.vecernji.hr

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 26 april 2019 17:32

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.