Standard.

ponedjeljak jun 24

Nikšićanka Anja Tadić izlaže u Parizu: KOKORO na Fashion week-u

Objavljeno u: Život

by Jovana

Nakon Fashion Week u Skoplju u organizaciji United Fashion koga ćine sedam evropskih zemalja, Kokoro brend nastavlja sa promocijom u Parizu.  Na poziv organizatora Kodd Magazine iz Pariza, KOKORO brend će…

35 hits

ponedjeljak jun 24

MISICA SE UDALA ZA KOŠARKAŠA: Gala slavlje PREKINUTO, gosti evakuisani!

Košarkaš Ivan Paunić i nekadašnja mis Srbije Milica Jelić vjenčali su se u Hramu Svetog Save, poslije čega je uslijedilo svadbeno veselje.

68 hits

ponedjeljak jun 24

Nataša otkrila zbog čega se nije pozdravila sa Dačom kada su se nedavno našli na istom mjestu

Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović nedavno su se našli na istom javnom događaju, prvi put od razvoda koji se desio prije osam godina, ali se nisu pozdravili, zbog čega je…

97 hits

ponedjeljak jun 24

Bračni par Tramp ponovo u ljubavi?

Nekoliko puta ovaj par je snimljen kako šeta odvojeno, stoje na popriličnoj distanci, a mogli smo da vidimo i Melanijino javno odbijanje bliskosti u javnosti.

86 hits

 
 
 
 
nedjelja, 05 maj 2019 08:36

Naše vrijeme nije nasilno već je destruktivno

Živimo u društvu u kom dominiraju frustracije. Glavni osjećaj je da smo isključeni, nesigurni, plašimo se. Tako se frustracije nagomilavaju i to se onda pretvara u bijes. A šta nam bijes donosi? Želju da sve razbijemo. Naše vrijeme nije nasilno već je destruktivno, kaže psihijatar i pisac Andreoli.

On tvrdi da živimo u društvu straha u kom dominira ideja o neprijatelju.

"To ubija nadu i povjerenje i promoviše da budemo sami. Sada živimo u periodu gluposti. Ističe se iracionalnost. Dominira apsurd. Nema osjećaja za moral. U ovom istorijskom trenutku u kom dominira apsurd mi smo "homo stupidus stupidus stupidus". Svako misli samo na sebe. Niko ne misli da smo Država. I to je glupo. Ako danas neko nije glup, ne može da živi u ovom društvu", kaže Andreoli.

On je uvidio i u čemu je bila najveća greška feminizma 70-ih godina. Pa u čemu je?

"Isključile su muškarce", kaže ovaj psihijatar.

I zašto samo imbecili danas mogu biti srećni?

Danas se priča o sreći, ali sreća je individualna stvar. To je pozitivan, prijatan osjećaj koji pripada tebi lično. Radost s druge strane je stanje koje se odnosi na nas: ja sa nekim drugim. Pruža se i prima, ali uvijek se odnosi na grupu. Danas samo imbecili mogu biti srećni. Dio smo jako složenog društva jer to društvo ne uzima u obzir stanje drugih ljudi. Kako da budeš srećan kad svaki dan viđaš ljude koji pate?

A ko su vladari današnjice?

"Ekonomija zavisi od 20-25 osoba. Većina nas koji smo Niko teško živi, dok ostali ne znaju da žive jer imaju previše", kaže Andreoli i objašnjava zašto je primjer tih drugih Mark Zakerberg.

"Obratite pažnju na njega sljedeći put - izgubio je 100 milijardi za jedan dan. I znate šta je rekao? "To je za mene ništa." Eto, tako postajem nesrećan i malo ljut", zaključio je.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.