Standard.

utorak septembar 17

Sergej Ćetković objavio video i oduševio pratioce: “Poželjeti ovakvog oca i muža”

Objavljeno u: Život

by Jovana

Dobro je poznato da je Sergej Ćetković uzoran suprug i otac, koji slobodno vrijeme najradije provodi upravo sa suprugom Kristinom i kćerkama Lolom i Milom. Ipak, u javnosti ne govori…

162 hits

utorak septembar 17

Jezivo: Lijam je saznao za razvod Majli putem društvenih mreža?!

Razvod Majli Sajrus i Lijama Hemsvorta iznenadio je mnoge, budući da je malo ko slutio da su se crni oblaci nadvili nad njihovim ljubavnim gnijezdom.

178 hits

utorak septembar 17

Pogledajte kako je izgledala Melanija Tramp prije operacija

Melanija Tramp, prva dama Amerike, bavila se manekenstvom u mladosti. U javnosti su se pojavile fotografije na kojima slavna Slovenka pozira samouvjereno fotografu sa svojih 17 godina.

388 hits

utorak septembar 17

(FOTO) Oglasio se Džunior Džek prvi put poslije vijesti o razvodu: Kajin bivši već našao drugu!

Objavljeno u: Život

by Jovana

Pjevačica Kaja Ostojić našla u žiži javnosti kada se u medijima pojavila informacija da se razvodi od svog supruga Džuniora Džeka posle pet godina braka. 

317 hits

 
 
 
 
nedjelja, 05 maj 2019 08:36

Naše vrijeme nije nasilno već je destruktivno

Živimo u društvu u kom dominiraju frustracije. Glavni osjećaj je da smo isključeni, nesigurni, plašimo se. Tako se frustracije nagomilavaju i to se onda pretvara u bijes. A šta nam bijes donosi? Želju da sve razbijemo. Naše vrijeme nije nasilno već je destruktivno, kaže psihijatar i pisac Andreoli.

On tvrdi da živimo u društvu straha u kom dominira ideja o neprijatelju.

"To ubija nadu i povjerenje i promoviše da budemo sami. Sada živimo u periodu gluposti. Ističe se iracionalnost. Dominira apsurd. Nema osjećaja za moral. U ovom istorijskom trenutku u kom dominira apsurd mi smo "homo stupidus stupidus stupidus". Svako misli samo na sebe. Niko ne misli da smo Država. I to je glupo. Ako danas neko nije glup, ne može da živi u ovom društvu", kaže Andreoli.

On je uvidio i u čemu je bila najveća greška feminizma 70-ih godina. Pa u čemu je?

"Isključile su muškarce", kaže ovaj psihijatar.

I zašto samo imbecili danas mogu biti srećni?

Danas se priča o sreći, ali sreća je individualna stvar. To je pozitivan, prijatan osjećaj koji pripada tebi lično. Radost s druge strane je stanje koje se odnosi na nas: ja sa nekim drugim. Pruža se i prima, ali uvijek se odnosi na grupu. Danas samo imbecili mogu biti srećni. Dio smo jako složenog društva jer to društvo ne uzima u obzir stanje drugih ljudi. Kako da budeš srećan kad svaki dan viđaš ljude koji pate?

A ko su vladari današnjice?

"Ekonomija zavisi od 20-25 osoba. Većina nas koji smo Niko teško živi, dok ostali ne znaju da žive jer imaju previše", kaže Andreoli i objašnjava zašto je primjer tih drugih Mark Zakerberg.

"Obratite pažnju na njega sljedeći put - izgubio je 100 milijardi za jedan dan. I znate šta je rekao? "To je za mene ništa." Eto, tako postajem nesrećan i malo ljut", zaključio je.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.