Standard.

petak maj 24

Nataša Bekvalac pokazala svoje NAJLJEPŠE PRIORITETE!

Poznata pjevačica pokazala je svojim obožavateljima putem društvenih mreža prizor koji će sasvim sigurno iznenaditi mnoge.

34 hits

petak maj 24

Ove poznate ličnosti su vlasnici PRESTIŽNIH DIPLOMA

Pored karijera koje su ih predstavile cijelom svijetu, ove zvijezde imaju i prestižne fakultetske diplome.

41 hits

petak maj 24

Boki 13 se prepolovio: IMAO JE 130 KG, A ONDA JE SMRŠAO 60 KG...

Boki 13, iliti Bojan Jovanovski (33), koji je učestvovao u rijalitijima Veliki brat i Farma, šokirao je svojom pojavom kada se pojavio u štiklama i našminkan.

27 hits

petak maj 24

Preminula glumica Dušica Žegarac

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Preminula je zvijezda srbijanske i jugoslovenske kinematografije Dušica Žegarac,saopćilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije.

13 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 19:00

Miša Janketić bio je dijete IZ DOMA, porijeklom iz Bijelog Polja, imao je teško djetinjstvo...

Janketić je rođen 24. maja 1938. u Novom Sadu. Otac Radomir, pravnik, i majka Milica, učiteljica, nisu imali prilike da uživaju u sinovljevom odrastanju. Zato je ovo dijete iz doma odlučilo da sve propušteno nadoknadi onog dana kad postane otac - punom kućom djece, očinske ljubavi i skladnim brakom... 

Iako je rođen u Vojvodini, geni su učinili svoje, pa je selo Vraneš, kraj rijeke Ljuboviđe, kod Bijelog Polja (odakle potiču Janketići), zahvaljujući njemu, ušlo u enciklopedije kao jedino selo koje ima Akademiju i pozorište.

- Današnji mladi ljudi su odrasli u daleko nesrećnijim okolnostima od onih u kojima sam ja rastao. Utoliko je njima mnogo teže nego meni, jer oni nisu imali ni jednu iluziju koju će kasnije da razbiju. A život bez iluzija je nemoguć- pričao je o djetinjstvu.

Uloga života bila mu je uloga Igoa u Sartrovim "Prljavim rukama", 1966. godine. Pored Ljube Tadića, u režiji onda tridesetjednogodišnjeg Bore Draškovića. Bilo mu je 28, i bio je sjajan, a "Politika" mu je, iz pera Feliksa Pašića, na dva stupca, pod naslovom "Bravo Mišo", otvorila vrata slave... Za obu ulogu dobio je nagradu "Raša Plaović".

- Dobrom glumcu su potrebne nagrade, povlađivanjam dopadanje, ljubav, dobre kritike, zato što ne postoji savršeniji instrument koji je uperen protiv glumca od njega samom. Niko ne zna moje glumačke mane bolje od mene samog. Sumnja u prolaznost i kratkotrajnost onoga čime se bavimo toliko je jaka da ne možemo da opstanemo ako nismo prihvaćeni i podsticani, jer suviše toga je protiv nas - rekao je u jednom intervjuu.

Igrao je u mnogim kultnim predstavama: "Zločin i kazna", "Tramvaj zvani želja", "Kad su cvetale tikve", "Kolubarska bitka", "Narodni poslanik", "Devojka modre kose", "Damin gambit", Jakov grli trnje"... Publika je oduševio monodramom "Miloš - veliki knjaz serbski", po tekstu Milovana Vitezovića, mada se nekima i više dopao ulogom profesora Vebera u Drami o Milevi Ajnštajn.

Snimio je nekoliko filmova: "San", "Kako su se voleli Romeo i Julija", "Svadba") i TV serija.

Kao član ekipe glumaca koji su služili vojsku u različitim jedinicama, snimio je nekoliko nastavnih filmova za potrebe vojske. Nekima se čini da je suviše ozbiljan, ali da možda tako i treba, ilustruje priča da kolege vole da rade sa njim, jer ima najefikasniji mehanizam naplate zarađenog...

Prva asocijacija na ovog velikog umjetnika, ipak, nisu njegove uloge, već velika i srećna porodica. Sa suprugom Svjetlanom, nekada balerinom i Knežević, potom glumicom, imao je Ivu (balerinu), Milicu, Radomira i Marka. I unučad.blic.rs

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.