Standard.

subota jul 20

Holivudski glumac je OŽENIO SRPKINJU, a brineta potiče iz ovih krajeva!

Kristijan Bejl (44) i Sandra Blažić (49), kojoj je pravo ime Srbislava, dok je Amerikanci zovu Sibi, braku su 18 godina i imaju dvoje djece - ćerku Emelin (14) i…

237 hits

subota jul 20

Andrija Milošević sa djevojkom u Provansi

Poznati glumac Andrija Milošević odmara se u Provansi sa djevojkom Aleksandrom Tomić.

142 hits

subota jul 20

NE TREBA MI NJEGOV NOVAC: Supruga Zlatana Ibrahimovića je sve samo ne "žena fudbalera"!

Zlatan Ibrahimović uspješno njeguje porodični život daleko od javnosti, a u braku je sa 11 godina starijom Šveđankom, nekadašnjom manekenkom Helenom Seger.

632 hits

subota jul 20

Od 400 Forbsovih milijardera, 63 ima SAMO srednju školu!

Na Forbsovoj listi od 400 milijardera - njih 63 nema ništa više od srednjoškolske diplome, a većina je sama stvorila svoje bogatstvo. Bil Gejts i Mark Zakerberg ispisali su se s…

46 hits

 
 
 
 
utorak, 11 jun 2019 13:46

Hodajte i smršajte, a evo i koliko vam koraka treba

Jedna britanska studija otkrila je da hodanje može smanjiti rizik od razvoja bolesti poput dijabetesa tipa 2, kardiovaskularnih bolesti, demencije i nekih vrsta raka te da jedna brza desetominutna šetnja dnevno može smanjiti rizik od prerane smrti za 15 posto.

Kad se govori o hodanju, postoji uobičajena zabluda da dnevno treba napraviti 10.000 koraka kako biste izgubili neželjene kilograme. Oni koji žele izgubiti višak masnih naslaga često prate koliko su koraka prešli tokom dana. Međutim, bitno je, kao i kod mnogih stvari u životu, usresredite se na kvalitet, a ne na kvantitet.

Ako je vaš cilj gubitak masnih naslaga, preporučuje se pet do sedam hiljada otkucaja srca pa ćete time sagorjeti više kalorija. To bi značilo da, ako hodate šest do sedam kilometara na sat, što je oko 130 koraka u minuti, u jednom biste satu trebali napraviti njih 7800. Takođe, hodanjem trošimo četiri do sedam kalorija u minuti.

Isto tako, zapamtite da jedan sat sjedenja troši 80 kalorija, dok ćete u jednom satu hodanjem potrošiti oko 330 kalorija. I ono najbolje kada govorimo o ovoj tjelesnoj aktivnosti, besplatna je i lako dostupna.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.