Standard.

subota jul 20

Holivudski glumac je OŽENIO SRPKINJU, a brineta potiče iz ovih krajeva!

Kristijan Bejl (44) i Sandra Blažić (49), kojoj je pravo ime Srbislava, dok je Amerikanci zovu Sibi, braku su 18 godina i imaju dvoje djece - ćerku Emelin (14) i…

237 hits

subota jul 20

Andrija Milošević sa djevojkom u Provansi

Poznati glumac Andrija Milošević odmara se u Provansi sa djevojkom Aleksandrom Tomić.

142 hits

subota jul 20

NE TREBA MI NJEGOV NOVAC: Supruga Zlatana Ibrahimovića je sve samo ne "žena fudbalera"!

Zlatan Ibrahimović uspješno njeguje porodični život daleko od javnosti, a u braku je sa 11 godina starijom Šveđankom, nekadašnjom manekenkom Helenom Seger.

633 hits

subota jul 20

Od 400 Forbsovih milijardera, 63 ima SAMO srednju školu!

Na Forbsovoj listi od 400 milijardera - njih 63 nema ništa više od srednjoškolske diplome, a većina je sama stvorila svoje bogatstvo. Bil Gejts i Mark Zakerberg ispisali su se s…

46 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 10:10

Šta nam se može desiti ako dva dana za redom nosimo isti veš?

Osim što do našeg najintimnijeg područja dospijevaju ljuspice s kože i dlačice, tamo završe i znoj, ili čestice fekalija. A svima je jasno da se razne bakterije i mikrobi sjajno osjećaju u „finom toplom“ okruženju.

Te nošenje istog veša nekoliko dana za redom, dovodi do razmnožavanja bakterija, neprijatnog mirisa, a može doći čak i do upala. Već i dva dana je previše.

Svrab

Znoj i toksini napuštaju tijelo kroz kožu te se na tim mjestima može pojaviti svrab. Ako se bakterije i gljivice razmnože na koži, definitivno počinje svrbjeti. Ako se donji veš redovno ne mijenja, svrab se može pogoršati.

Osip

Kad koža dođe u kontakt s mikrobima – ona reaguje. Uglavnom se pojavi crvenkasti osip koji svrbi. Ako svakodnevno ne mijenjamo veš, kombinacija iscijedka i čestica fekalija može pogodovati nastanku bakterija koje uzrokuju osip.

Upala bešike

Ako duže vrijeme nosimo isti veš, mogu nastati bakterije koje mogu dospjeti u mokraćni trakt te uzrokovati upalu bešike.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.