Standard.

petak jun 14

Procurjela golišava fotka Zdravka Čolića! U OVAKVOM izdanju ga nikada niste vidjeli!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Zdravko Čolić i u 68. godini žari i pali na koncertima, pa žene i danas lude za njim, a tek je u mladosti bio pravi zavodnik.

159 hits

petak jun 14

Hranom do blistavo bijelih zuba

Svakodnevno smo okruženi reklamama s kojih nam se smiješe snježno-bijeli zubi. Pomoću čestih namirnica osigurajte i sebi baš takve. Te namirnice nikako nisu zamjena za redovno održavanje i pranje zuba,…

8 hits

petak jun 14

Koja ljepotica sada ljubi Lukasa?

Kada se Aca Lukas pojavio pred okupljenim novinarima kako bi dao izjavu, malo ko je primijetio nešto na njegovoj majici.

42 hits

petak jun 14

Meg Rajan u šetnji sa usvojenom ćerkom

Jedna od najpopularnijih holivudskih glumica Meg Ryan snimljena je u šetnji ulicama New Yorka, ali sa ćerkom koju do sada nismo imali priliku vidjeti.

8 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 12:43

Psi mogu nanjušiti napad prije nego što se dogodi

Francuski naučnici sa Univerziteta u Rennesu raspolažu dokazima da psi mogu nepogrešivo nanjušiti poseban miris što ga emituje pacijent neposredno prije epileptičnog napadaja. Ovo bi otkriće moglo pomoći u predviđanju napada epilepsije.

U sklopu zadnje studije firma Medical Mutts iz Indianapolisa, čiji se zaposlenici bave treniranjem pasa, obučila je pet pasa da prepoznaju miris znoja pacijenta koji ima napada.

Psima je dato na izbor sedam uzoraka znoja prikupljenih od pacijenata koji su se opuštali, vježbali ili imali epileptični napadaj.

Tri psa su 100 posto prepoznala uzorak uzet za vrijeme epileptičnog napada, a dva psa su prepoznala dvije trećine slučajeva.

Od prije je poznato da psi mogu namirisati bolesti poput nekih vrsta raka, potom Parkinsonovu bolest, malariju i dijabetes.avaz.ba

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.