Standard.

petak avgust 23

Bekamovi se ludo provode u Crnoj Gori: Pogledajte fotografije sa Svetog Stefana!

Objavljeno u: Život

by Jovana

Slavni bračni par Viktoria i Dejvid Bekam i ove godine uživaju u Crnoj Gori sa svojom djecom. Oni svakodnevno objavljuju fotografije na svojim Instagram profilima, a po svemu sudeći sjajno…

390 hits

petak avgust 23

Dugo se priča da pjevačica i glumac čekaju bebu, a nove fotke su podigle prašinu

Već nedjeljama se šuška da je Keti Peri u drugom stanju i da ona i njen vjerenik, glumac Orlando Blum, očekuju bebu, a nove fotografije pjevačice podgrijale su ove glasine.

102 hits

petak avgust 23

Evo ko je na vrhu „Forbsove“ liste najplaćenijih glumaca u 2019. godini!

Objavljeno u: Život

by Jovana

Na vruhu liste najplaćenijih glumaca na svijetu za tekuću godinu časopisa Forbs, nalaze se Dvejn Džonson, Kris Hemsvrot i Robert Dauni Junior.

60 hits

petak avgust 23

Hrvatska pjevačica podigla prašinu izjavom: "Hoću hotel sa pet zvjezdica, neću da spavam u straćarama"

Objavljeno u: Život

by Jovana

Hrvatska pjevačica Maja Šuput neprestano iznenađuje javnost svojim izjavama i potezima, a u najnovijem intervjuu navela je da za organizatore svojih nastupa uvijek ima jedan poseban zahtjev.

213 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 12:43

Psi mogu nanjušiti napad prije nego što se dogodi

Francuski naučnici sa Univerziteta u Rennesu raspolažu dokazima da psi mogu nepogrešivo nanjušiti poseban miris što ga emituje pacijent neposredno prije epileptičnog napadaja. Ovo bi otkriće moglo pomoći u predviđanju napada epilepsije.

U sklopu zadnje studije firma Medical Mutts iz Indianapolisa, čiji se zaposlenici bave treniranjem pasa, obučila je pet pasa da prepoznaju miris znoja pacijenta koji ima napada.

Psima je dato na izbor sedam uzoraka znoja prikupljenih od pacijenata koji su se opuštali, vježbali ili imali epileptični napadaj.

Tri psa su 100 posto prepoznala uzorak uzet za vrijeme epileptičnog napada, a dva psa su prepoznala dvije trećine slučajeva.

Od prije je poznato da psi mogu namirisati bolesti poput nekih vrsta raka, potom Parkinsonovu bolest, malariju i dijabetes.avaz.ba

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.