Standard.

nedjelja decembar 15

Preminula legendarna Ana Karina: Cio svijet se oprašta od nje

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Svima dobro poznata francuska glumica Ana Karina, preminula je u subotu 14. decembra od raka u svojoj 79. godini, objavio je danas njen agent.

83 hits

subota decembar 14

Stvari bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život, a uništavaju kožu

Objavljeno u: Život

by Lejla

Čistite i njegujete kožu svakodnevno, pazite na ishranu, ali i dalje ste frustrirane zbog bubuljica i mitisera koji se neprestano pojavljuju na vašem licu.

174 hits

subota decembar 14

Glumica otkrila kako je smršala: "Uslovi na snimanju su bili ekstremni, a ovo je bilo najgore!"

Objavljeno u: Život

by Lejla

Glumica Rebel Vilson rekla je da je slučajno izgubila dosta kilograma dok je snimala film "Mačke" zbog intenzivnih scena plesa.

179 hits

subota decembar 14

Emina Jahović pokazala povrede na tijelu, hoće li objasniti njihov uzrok

Objavljeno u: Život

by Lejla

  Pjevačica Emina Jahović oduševila je fanove na Instagramu kad je objavila fotografiju s novom frizurom, ali ih je, isto tako, i zabrinula.

492 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 21:33

TRI razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Razumijevanje problemima može vam pomoći da prebrodite bolan raskid ili čak pomogne da se pomirite sa bivšim. Evo koja su to tri tajna razloga zašto muškarci prekidaju sa stvarno sjajnim ženama:

1. Osjeća da je pod pritiskom i nije dovoljno dobar

Jeste li ga ganjali, htjeli od njega više pažnje ili seksa nego što vam je on pružao? Jeste li osjećali da često pokušavate "popraviti" stvari u vezi?

Ako se prepoznajete u tome, sigurno je postojala neravnoteža u vašem odnosu i on se vjerovatno osjećao pritisnutim i nedovoljno dobrim za vas. I važno je da znate – to nije vaša krivica.

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska kao da je riječ o njihovom životu, jer u njihovom umu oni stvarno spašavaju svoje živote. Emocionalni pritisak je izazov za nerazvijeni dio muškarčeve muškosti i on osjeća da se ne zna sa tim nositi. Čini mu se da šta god učini, nije i nikada neće biti dovoljno dobar za vas. Zbog toga se muškarci radije zatvaraju u sebe poput tvrđave, nego da se suoče sa još većim osjećajem pritiska i nedovoljnosti.

2. Vašu vezu je doživljavao kao takmičenje

Ako se muškarac mora takmičiti sa ženom za kontrolu u vezi, on ne samo da se osjeća nedovoljno dobrim već i kao da u ženinom životu nema mjesta za njegovu muževnost. Nije da muškarac treba kontrolisati cijelu vezu, to bi bilo nepošteno prema oboje. U dobroj vezi njihove se snage nadopunjuju i svaka osoba prepušta kontrolu u nekim područjima. Ako se to ne događa, obje strane se počinju takmičiti da bi pobijedile, a na kraju njihov odnos gubi. Ta se dinamika vidi u ovakvim scenarijima:

- U druženju sa prijateljima. Jeste li pred prijateljima raspravljali o tome ko je od vas dvoje "u pravu"?

- Finansijski, ko je "hranitelj porodice"? Jeste li zarađivali više od njega? I još važnije, jeste li o tome razgovarali na način koji je njemu "oduzeo muškost"?

- Odlučivanje. Jeste li stalno vi donosili odluke u odnosu? Gdje ćete jesti, kako ćete se zabavljati, koje filmove gledati?

3. Nije se osjećao poštovanim

Muškarac ne može graditi suživot sa ženom koja ga ne poštuje. On mora osjećati da ga njegova partnerka podržava i iznad svega, mora znati da ćete ga prihvatiti i u njegovim najtežim trenucima. Jer vi ste ključ njegovog uspjeha.

Da bi on to sve otključao unutar sebe, a to podrazumijeva i njegovu nježnost i želju za obavezivanjem, njemu je potrebno da zna da ga vi poštujete. Kada je u to siguran, on može preduzimati veće poteze u životu i iskusiti više slobode nego što bi ikad mogao sam.

Sada kada znate moguće razloge zbog kojih je otišao, kako da ga vratite? Razmislite o svemu i odmah preduzmite nešto kako biste ispravili situaciju ako ga još uvijek iskreno volite. Kada otkrijete kako probiti njegove ograde i dotaći najdublji dio njegovog srca, preplaviće ga smirenost i osjećaj povjerenja jer ga (konačno) razumijete.

Izvor: Sensa.hr

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.