Standard.

utorak jul 23

Lijepa Kotoranka zatvorila reviju libanskog kreatora Ramija Kadija u Porto Montenegru

Veliki uspjeh lijepe Kotoranke Anđele Vukadinović. Anđela je na ovogodisnjem IFF Porto Montenegro imala tu čast da zatvori reviju poznatog svijetskog kreatora Ramija Kadija. Za Standard je izjavila da se osjećala…

229 hits

utorak jul 23

Senida pokazala zavidnu figuru u Budvi

Reperka Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, sinoć je sa muzičarem Cobijem imala nastup u jednom poznatom kafiću u Budvi.

237 hits

utorak jul 23

Stefan Karić nekoliko sati nakon Dijanine smrti posjetio OSTROG

Misica Evrope 2014. godine, Dijana Milojković, preminula je 22. jula u 33. godini života, a pretužnu vijest teško je podnio njen bivši dečko Stefan Karić, sa kojim je bila u…

946 hits

utorak jul 23

"Pola kile bijelog": Sergej Trifunović i Zoran Kesić na moru prave NAJSMEJŠNIJE FORE

Samo nekoliko dana nakon što je Sergej Trifunović otvorio Facebook profil dostigao je vrhunac prijatelja od 5.000 te je proučio svima da zaprate njegovu stranicu.

303 hits

 
 
 
 
utorak, 18 jun 2019 21:33

TRI razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Razumijevanje problemima može vam pomoći da prebrodite bolan raskid ili čak pomogne da se pomirite sa bivšim. Evo koja su to tri tajna razloga zašto muškarci prekidaju sa stvarno sjajnim ženama:

1. Osjeća da je pod pritiskom i nije dovoljno dobar

Jeste li ga ganjali, htjeli od njega više pažnje ili seksa nego što vam je on pružao? Jeste li osjećali da često pokušavate "popraviti" stvari u vezi?

Ako se prepoznajete u tome, sigurno je postojala neravnoteža u vašem odnosu i on se vjerovatno osjećao pritisnutim i nedovoljno dobrim za vas. I važno je da znate – to nije vaša krivica.

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska kao da je riječ o njihovom životu, jer u njihovom umu oni stvarno spašavaju svoje živote. Emocionalni pritisak je izazov za nerazvijeni dio muškarčeve muškosti i on osjeća da se ne zna sa tim nositi. Čini mu se da šta god učini, nije i nikada neće biti dovoljno dobar za vas. Zbog toga se muškarci radije zatvaraju u sebe poput tvrđave, nego da se suoče sa još većim osjećajem pritiska i nedovoljnosti.

2. Vašu vezu je doživljavao kao takmičenje

Ako se muškarac mora takmičiti sa ženom za kontrolu u vezi, on ne samo da se osjeća nedovoljno dobrim već i kao da u ženinom životu nema mjesta za njegovu muževnost. Nije da muškarac treba kontrolisati cijelu vezu, to bi bilo nepošteno prema oboje. U dobroj vezi njihove se snage nadopunjuju i svaka osoba prepušta kontrolu u nekim područjima. Ako se to ne događa, obje strane se počinju takmičiti da bi pobijedile, a na kraju njihov odnos gubi. Ta se dinamika vidi u ovakvim scenarijima:

- U druženju sa prijateljima. Jeste li pred prijateljima raspravljali o tome ko je od vas dvoje "u pravu"?

- Finansijski, ko je "hranitelj porodice"? Jeste li zarađivali više od njega? I još važnije, jeste li o tome razgovarali na način koji je njemu "oduzeo muškost"?

- Odlučivanje. Jeste li stalno vi donosili odluke u odnosu? Gdje ćete jesti, kako ćete se zabavljati, koje filmove gledati?

3. Nije se osjećao poštovanim

Muškarac ne može graditi suživot sa ženom koja ga ne poštuje. On mora osjećati da ga njegova partnerka podržava i iznad svega, mora znati da ćete ga prihvatiti i u njegovim najtežim trenucima. Jer vi ste ključ njegovog uspjeha.

Da bi on to sve otključao unutar sebe, a to podrazumijeva i njegovu nježnost i želju za obavezivanjem, njemu je potrebno da zna da ga vi poštujete. Kada je u to siguran, on može preduzimati veće poteze u životu i iskusiti više slobode nego što bi ikad mogao sam.

Sada kada znate moguće razloge zbog kojih je otišao, kako da ga vratite? Razmislite o svemu i odmah preduzmite nešto kako biste ispravili situaciju ako ga još uvijek iskreno volite. Kada otkrijete kako probiti njegove ograde i dotaći najdublji dio njegovog srca, preplaviće ga smirenost i osjećaj povjerenja jer ga (konačno) razumijete.

Izvor: Sensa.hr

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.