Standard.

utorak januar 21

(FOTO) "Ne zna da drži našeg princa": Oštre kritike na račun Megan Markl kao majke

Megan Markl, koja se našla u centru kraljevske drame zajedno sa svojim suprugom Harijem, i dalje kritikuju zbog načina na koji čuva dijete.

196 hits

utorak januar 21

Problemi se nastavljaju: Centar za socijalni rad podnio prijavu protiv Severine

Objavljeno u: Život

by Lejla

Svaki njen korak budno prate nadležne institucije.Hrvatska pop zvezda Severina Kojić i dalje vodi pravnu bitku s bivšim partnerom Milanom Popovićem za starateljstvo nad sedmogodišnjim sinom koji je, prema privremenoj…

183 hits

utorak januar 21

Kultni bend Queen na kovanici od 5 funti

Objavljeno u: Život

by Vasilj

Britanska kraljevska kovnica izdala je komemorativan novčić s rock grupom "Queen", u čast pjevaču Frediju Merkjuriju i ostalim članovima benda.

161 hits

utorak januar 21

Van terena se još bolje razumiju: Evo šta teniseri rade u slobodno vrijeme

Objavljeno u: Život

by Lejla

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je ATP kup u Sidneju pobjedom nad Španijom od 2:1 i priredila neizmjernu radost cijeloj naciji.

154 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 septembar 2019 10:22

(VIDEO) Transrodni momak zadržao matericu, pa se porodio i sada je tata

Fredi Mekonel je odlučio da će zadržati matericu tokom tranzicije u suprotan pol kako bi mogao da dobije dijete nekada u budućnosti. Još 2016. godine Fredi je počeo svoje putovanje kako bi začeo bebu zahvaljujući donatoru sperme. Za trudnoću je rekao da je u pitanju "je*eno najgori period" u njegovom životu.

Tridesetdvogodišnji Fredi Mekonel sada je zvezda dokumentarca "Seahorse: The Dad Who Gave Birth" gdje prikazuje kako se odrekao testosterona i uspio da začne bebu.

Nakon nekoliko mjeseci trudnoće Fredi je rekao:

"Da svi muškarci mogu da nose bebe, vjerujte mi da bismo trudnoću mnogo ozbiljnije shvatali. Je*eno je grozno! Muškarci ne bi prestajali da kukaju", rekao je.

Fredi je zatrudnio iz drugog puta zahvaljujući spermi donatora.

"Ovaj film nije o trudnoći i bebi već o svemu čega sam morao da se odreknem da bih je dobio. Zapravo sam devet mjeseci izgubio pravi svoj identitet", rekao je.

Da se rodio u pogrešnom tijelu shvatio je već sa tri, četiri godine.

"Ljudima se ne sviđa kada mala djeca koriste izraze kao što su "promjena pola", pa vam na kraju kažu da umuknete."

Fredijeva mama, Esme koja mu je velika podrška mislila je da će tu fazu prerasti, u šta je i on sam vjerovao. Nakon srednje škole, otišao je na Univerzitet u Edinburgu gdje je studirao arapski jezik i radio u inostranstvu kao predavač, a dvadesete su mu posebno teško pale jer je tad bio potpuno siguran da je trebalo da se rodi kao muškarac.

Već sa 25 godina je bio na putu ka promijeni pola. Počeo je da uzima testosteron, a zatim je uradio operaciju uklanjanja grudi. Razmišljao je o histerektomiji, ali se srećom nije odlučio za to.

Zanimljivo je da je uvijek htio da bude roditelj čak i kada je bio žena.

"Morao sam da shvatim ko sam prije nego što odlučim da imam dijete".

Kada je želeo da ostane u drugom stanju, Fredi je morao da prestane da uzima testosteron. Njegovo tijelo je ponovo počelo da se mijenja i dobio je menstruaciju."

Koža mu je postala nježnija, a kukovi širi, a suze i emocije su bile sastavni dio dana.

"Osjećao sam se kao stranac u sopstvenom tijelu", rekao je.

Iako trudnoća nije bila laka, porođaj je bio najradosniji događaj u njegovom životu, a sada se bori da nosi tutulu oca, a ne majke.

Izvor: Kurir.rs

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 12 septembar 2019 11:03

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.