Standard.

utorak januar 21

(FOTO) "Ne zna da drži našeg princa": Oštre kritike na račun Megan Markl kao majke

Megan Markl, koja se našla u centru kraljevske drame zajedno sa svojim suprugom Harijem, i dalje kritikuju zbog načina na koji čuva dijete.

198 hits

utorak januar 21

Problemi se nastavljaju: Centar za socijalni rad podnio prijavu protiv Severine

Objavljeno u: Život

by Lejla

Svaki njen korak budno prate nadležne institucije.Hrvatska pop zvezda Severina Kojić i dalje vodi pravnu bitku s bivšim partnerom Milanom Popovićem za starateljstvo nad sedmogodišnjim sinom koji je, prema privremenoj…

185 hits

utorak januar 21

Kultni bend Queen na kovanici od 5 funti

Objavljeno u: Život

by Vasilj

Britanska kraljevska kovnica izdala je komemorativan novčić s rock grupom "Queen", u čast pjevaču Frediju Merkjuriju i ostalim članovima benda.

163 hits

utorak januar 21

Van terena se još bolje razumiju: Evo šta teniseri rade u slobodno vrijeme

Objavljeno u: Život

by Lejla

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je ATP kup u Sidneju pobjedom nad Španijom od 2:1 i priredila neizmjernu radost cijeloj naciji.

156 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 septembar 2019 12:00

Brak mora da prođe kroz šest faza: Neizbježno je da razmišljate o ODLASKU, ali vremenom morate da NAUČITE OVO!

Svako ima probleme i nesporazume u braku i nekada osjeća kako je najlakše odustati. Ali ukoliko ste uprkos svim ovim grubim fazama odlučili da ostanete zajedno, vaš brak će vjerovatno trajati zauvek.

Kritikovanje

Kritika nekada može biti dobra stvar, ali partner se nekada može osjećati kao da ga napadate i to može postati veliki problem, pogotovo u braku.

Kritikovanjem partnera govorite mu da s njim nešto nije u redu i najvjerovatnije će se vaš partner braniti, što može dovesti do velike svađe. Umjesto toga pokušajte partneru lijepo da ukažete na njegove greške.

Pružanje otpora 

Većina nas je vjerovatno doživjela trenutak kada je partner počeo da gradi zid i kada nije želio da razgovara i riješi problem. Ponekad to možete doživjeti kao da vas partner ignoriše, piše Klix.ba. Psiholog Džon Gotman kaže da 80 odsto muškaraca tako djeluje. Izgleda kao da ga nešto ne brine, ali da u suštini brine. Dakle, ako trebate da razgovarate o problemu, uvijek je bolje odabrati pravi trenutak, kada je partner mirniji i spreman na razgovor.

Privlači vas neko drugi

Ovo možda nije lako oprostiti, ali čak 70 odsto žena priznaje da ih u braku privlači neki drugi muškarac. Treba da znate da je to normalan osjećaj i da to ne znači da ćete prevariti svog partnera. Važno je da ne reagujete na te osjećaje i budete svjesni onoga što radite. Nemojte se udaljavati od partnera samo zbog toga što ste trenutno zbunjeni. U vašem životu može biti mnogo iskušenja, ali povjerenje je jedna od najvrednijih stvari u vezi i sigurno ga ne želite izgubiti.

Prema partneru pokazujete prezir

Bilo da se radi o sarkastičnim komentarima, kolutanju očima i ismijavanju, ovakvo ponašanje može biti destruktivno za bilo kakav odnos. Treba da poradite na sebi i težite tome da prema partneru pokazujete samo ljubav. 

Razmišljanje o odlasku

Djeca, finansijska kriza, toksični članovi porodice mogu vas dovesti do ludila. Tada ne želite ništa drugo osim da odete i nakada više se ne vratite. Ova faza može da se dogodi u bilo kojem trenutku braka. Nemojte zaboraviti da je to samo trenutna faza u vašem životu i ukoliko s partnerom budete radili na rješenju problema, vaš brak će opstati. Zapamtite, brak ne podrazumijeva samo sreću, već i dijeljenje problema.

Prihvatanje i oproštaj

Ovo je faza kada shvatamo da ne možemo impulsivno rješavati probleme kao u vezi. Posavjetujte se s prijateljima i porodicom ili posjetite bračnog terapeuta. Tek kada budete spremni da oprostite supružniku zbog njegove tvrdoglavosti i prihvatite i dobre i loše strane, znajte da će vaš brak trajati zauvjek. Nakon prolaska svih ovih faza vaš odnos u braku biće čvršći. Više se nećete svađati s partnerom i dogovaraćete se kako da riješite probleme, a ne da bježite pred njima. Shvatićete da brak nije dječja igra, steći ćete povjerenje u partnera i s njim ćete se osjećati sigurno.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.