Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Recept dana: Liban na tanjiru - Baba ganuš

Objavljeno u: Život

by Jovana

Možda vam ime zvuči poznato, možda prvi put čujete za ovo jelo, ali jedno je sigurno - trebalo bi da probate! Lako ga je napraviti, i još lakše pojesti. Serviramo…

267 hits

ponedjeljak oktobar 21

Pet mirisa koje muškarci obožavaju na ženi

Parfemi imaju moć da poprave rapoloženje, podsjete nas na neku dragu osobu ili nas "vrate" u neki za nas lijep period.

152 hits

ponedjeljak oktobar 21

(FOTO) Oskarovka stala na ludi kamen: Udala se za trgovca umetninama

Oskarovka Dženifer Lorens udala se ovog vikenda na Roud Ajlendu u SAD za njujorškog trgovca umjetninama Kuka Maronija na ceremoniji kojoj su prisustvovale brojne holivudske zvijezde.

294 hits

ponedjeljak oktobar 21

Najskuplja: Na Veljkovoj svadbi Ceca će zapjevati pjesmu koju izvodi samo u posebnim prilikama

U jednom hotelu u Beogradu, 24. novembra zakazana je svadba Veljka Ražnatovića i Bogdane Rodić. Već danima se priča kako će izgledati ovo slavlje, a sada su se u javnosti…

787 hits

 
 
 
 
subota, 14 septembar 2019 11:42

Šangajska snaha Valentina Cimbaljević Zhang za Standard: Na našoj svadbi u Kini akrobate, operski pjevač iz Rusije i bend

Da ljubav ne poznaje granice prije svega one kulturološke, čak i kada se desi nekome ko dolazi sa dva različita kontinenta - Evrope i Azije, govori romantična priča naše poznate manekenke Valentine Cimbaljević i njenog supruga Oscar Zhang Kai-a. Ljubavna priča jedne od naših najuspješnijih manekenki u svijetu Valentine iz Herceg Novog i agenta za talente iz Šangaja počela je prije dvije godine, a krunisana je spektakularnom svadbom u Kini. Mladi par uskoro će se ostvariti u najljepšoj ulozi - onoj roditeljskoj. Za "Standard" Valentina koja je na odmoru u Crnoj Gori po prvi put otkriva detalje vjenčanja, koliko je njen suprug fasciniran našom prirodom i običajima, a otkrila nam je i kako će se ubuduće prezivati.

S: Nedavno ste se udali u Šangaju. Kako je počela vaša ljubavna priča?

Valentina: Moj suprug je agenat za talente, s obzirom da radimo i da se krećemo u slićnom okruženju, brzo je došlo i do upoznavanja nakon čega je uslijedilo višemjesečno prijateljstvo pa tek onda veza. Zabavljamo se dvije godine, a zaprosio me je prije par mjeseci. Na vjenčanju sam uz svoje prezime dodala i suprugovo pa sam od sada Valentina Cimbaljević Zhang (smijeh).

S: Vaše vjenčanje izgledalo je spektakularno. Ko je bio zadužen za organizaciju i kako su vaši ali i njegovi roditelji reagovali na vijest o vjenčanju, s obzirom da potičete iz različitih kultura?

Valentina: Vjenčanje je održano u hotelu, sa oko 500 zvanica, za cijelu organizaciju bila je zaslužena agencija za vjenčanja kao i suprugovi roditelji, koji su zaista uložili veliki trud i priredili nam nezaboravan dan baš po našem ukusu. Na svadbi smo imali operskog pjevača iz Rusije, akrobate, kao i bend koji je izvodio strane hitove. Moji roditelji su ga odlično prihvatili kao i mene njegovi, na početku je bilo neobično, ali s obizrom da već osam godina putujem po svijetu kao model i rijetko dolazim kući, nekako je bilo i očekivano da bi moj izabranik mogao biti iz inostranstva. Komuniciramo na engleskom i kineskom jeziku.

S: Da li je vaš suprug upoznat sa običajima u Crnoj Gori i da li je dolazio. Sada je "crnogorski zet" pa da li ćete praviti vjenčanje i ovdje?

Valentina: Da, već je bio u Crnoj Gori, a i trenutno se nalazimo ovdje na odmoru, jako mu je intersantno sve od običaja, kulture, hrane. Obožava crnogorsku prirodu. Svadbu nećemo praviti ovdje jer ipak treba uložiti dosta truda, vremena, pažnje... Dovoljna nam je svadba u Kini, takođe uskoro moramo da se vratimo u Šangaj zbog poslovnih obaveza.

Sa: Već dugo ste veoma uspješan model u inostranstvu, tačnije u samom ste vrhu naših modela koji su napravili značajnu inostranu karijeru.

Valentina: Već osam godina putujem po Evropi i Aziji kao model, radeći revije, slikanja, tv reklame. Velika želja rad i trud mi nisu dozvolili da posustanem, iako je nekada znalo biti jako naporno. Sada je vrijeme za dužu pauzu, jer očekujemo prinovu.

S: Na koji način ste uspjeli da prevaziđete nostalgiju i šta vam najviše fali iz Crne Gore?

Valentina: Volim putovanja i brzo se prilagodim u novom okuženju, tako da nostalgije nije bilo. Najviše mi nedostaje porodica i naša hrana kada sam duži period van Crne Gore.

S: Iza vas su kampanje i saradnje sa najpoznatijim svjetskim brenodovima. Šta vam je zapravo posao modela donio i na čemu ste najzahvalniji?

Valentina: U Kini sam radila duži vremenski period za Estee Lauder i Armani brend promovišući njihovu make-up kolekciju. Bila sam i u žiriju za dječije takmičenje za male modele... U Milanu sam radila za brendove poput Gian Franco Ferre, Dolce and Gabbana, Loreal, Gucci, Versace i mnoge druge, u pitanju su lookbook-ovi, showroom prezentacije, revije. U Istanbulu, Pekingu, Šangaju takođe sam radila svake sezone Fashion Week kao i slikanja za lokalne brendove.

Sem predivnih putovanja, učenje stranih jezika, sklapanja prijateljstava širom svijeta, ovaj posao mi je pružio i da upoznam ljubav svog života, na čemu sam najzahvalnija.

M.Ivanović

Foto: Privatna arhiva

Posljednji put izmijenjeno subota, 14 septembar 2019 12:07

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.