Standard.

petak oktobar 18

Recept dana: Italija na tanjiru - Piletina "Bolonja"

Objavljeno u: Život

by Jovana

Italijani su mađioničari u kuhinji! Evo kako spremaju pikantnu piletinu u Bolonji, koja će biti sjajno osvježenje za vaš jelovnik.

134 hits

petak oktobar 18

Pjevač Bojan Tomović pretučen u Beogradu

Crnogorski pjevač Bojan Tomović pretučen je sinoć kada je izašao da prošeta svog psa u Beogradu.

3123 hits

petak oktobar 18

Čolina ćerka uživa u luksuzu: Ima šofera, putuje, a bliska je i sa sinom ovog pjevača

Una Čolić, starija ćerka pjevačke legende Zdravka Čolića, nedavno je postala punoljetna. Una uživa u prepoznatljivosti i voli kameru, a Instagram joj je donekle zadovoljio tu potrebu, jer je na…

159 hits

petak oktobar 18

Hollywood nije bezopasan kako se čini: Ove zvijezde su tragično preminule usred snimanja filma

Ponekad se čini kao da sve što holivudske zvijezde rade je da uživaju. Međutim, snimanje filmova dolazi s velikim rizikom. Tokom godina nekoliko je slučajeva tragičnih smrti glumaca obilježilo periode…

155 hits

 
 
 
 
utorak, 08 oktobar 2019 21:28

Tajna Kamasutre: Šest ljubavnih ugriza koji će izbezumiti svaku ženu

Intenzitet poljupca zavisi od dijela tijela koji ljubite: poljubac može biti umjeren, nježan, snažan ili kratak, tvrdi Anne Hooper, autorka knjige 'Kama Sutra: Classic Lovemaking Techniques Reinterpreted for Today’s Lovers'.

"Želite li je dovesti do ludila, lagano je ljubite po grudima, a bradavice sišite i lagano trljajte rukama. Bradavicama pridajte posebnu pozornost jer su one kod većine žena moćan okidač koji će je seksualno uzbuditi. Pažljiv ljubavnik posvećuje dovoljno vremena ljubljenju i milovanju grudi zato što partnerke na to ne reaguju samo fizičkim uzbuđenjem, nego ih to i emocionalno zadovoljava", kaže autorica.

Dodaje i da osim ljubljenja, prema 'Kama Sutri', partner treba ljubavnim ugrizom 'obilježiti' partnerkin vrat, usnice i prepone.

"Prema ‘Kama Sutri’, šest je važnih ljubavnih ugriza. Prvi je ‘skriveni ugriz’. Tako ga se naziva jer nakon njega jedini trag ugriza je crvena koža. ‘Otečeni’ se radi tako da se koža zubima pritisne s obje strane, kao da ćete joj odgristi dio tijela. Treći ugriz naziva se ‘tačka’, a partnerki ćete ga napraviti tako da doslovno uštipnete mali dio kože koristeći samo dva zuba. Slično tome je ‘linija točaka’, ugriz koji se radi tako da svim zubima zagrizete mali dio kože. Naziva se tako jer poslije njega ostaje nekoliko tačaka koje kreiraju liniju. Peti ugriz, prema ‘Kama Sutri’, naziva se ‘koralj i dragulj’. On nastaje kad istodobno koristite zube i usta – usta su koralj, a zubi dragulj. Kad u taj zagriz uključite sve zube, partnerici ćete napraviti ‘liniju dragulja’", objašnjava autorka i dodaje kako svaki od ovih vrsta ugriza ima svoje mjesto primjene.

"Na donjoj usni ‘izvode’ se skriveni, otečeni ugriz i tačka. Na obrazu se rade otečeni ugriz i koralj i dragulj. Linija tačaka i dragulja radi se na vratu, ispod pazuha i na preponama, dok liniju točaka možete raditi i na čelu ili bedrima", kaže autorka.

Izvor: Radio Sarajevo

Posljednji put izmijenjeno utorak, 08 oktobar 2019 21:38

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.