Standard.

srijeda novembar 20

Ako i vašu kožu iritira bockanje džempera, onda isprobajte ovaj jednostavan trik

Najbolji način da omekšate džemper koji vas grebe je da ga potopite u mješavinu sirćeta i vode gdje je potrebno da odstoji oko 20 minuta. Međutim, kako sirće može biti…

122 hits

srijeda novembar 20

Urnebesni video Andrije Miloševića: Imamo nož i pečurku, napravimo automobil

Andrija Milošević na društvenim mrežama objavio je duhoviti video u kojem je posavjetovao svoje fanove kako mogu da se zabave ukoliko imaju samo jednu pečurku i nož.

178 hits

srijeda novembar 20

Ovi znakovi jasno ukazuju da ne želite da imate seks sa partnerom

Parovi koji se dobro slažu u krevetu često se i manje svađaju od onih koji imaju loš seksualni život. A kad je seks loš ili rijedak, onda to može da…

136 hits

srijeda novembar 20

Trudni smo, čekamo bebu: Riki Martin će dobiti četvrto dijete sa 12 godina mlađim suprugom

Pop pjevač Riki Martin i njegov dvanaest godina mlađi suprug Džvan Josef na svečanoj večeri u Vašingtonu posvećenoj kampanji za ljudska prava objavili su da čekaju četvrto dijete.

611 hits

 
 
 
 
subota, 19 oktobar 2019 14:27

Saznajte kad su žene najraspoloženije za akciju, a kad muškarci: Sat može biti krivac za sve propuštene prilike za seks

Saznajte kad su žene najraspoloženije za akciju, a kad muškarci: Sat može biti krivac za sve propuštene prilike za seks Foto: Ilustracija, avaz

Prema istraživanju koje je provela kompanija "Lovehoney", koja se bavi seks-igračkama, sat može biti krivac za sve propuštene prilike za seks. Muškarci su, naime, najčešće pohotni ujutro, dok su žene češće pohotne noću.

U istraživanju je anketirano 2.300 odraslih osoba i utvrđeno je da skoro 70 posto žena kaže da su bile sa partnerom čiji je seksualni nagon uveliko bio neusklađen s njihovim, a da je jedan od glavnih razloga bilo vrijeme kad je on raspoložen za seks (a ona nije) i obratno. Muškarci su izjavili da radije započinju dan sa malo jutarnjeg seksa, najbolje između 6 i 9 sati, dok su žene radije dan završile vođenjem ljubavi, i to između 11 naveče i 2 ujutro!

Šta to znači za vaš seksualni život?

Vjerovatno su mnoge žene imale trenutaka kad partner želi seks, a one nemaju ni najmanje volje ili kad im svakakve ideje padaju napamet, a on već spava. Djelimično možemo za to okriviti različite hormonske cikluse - muškarcima je nivo polnog hormona testosterona najviši ujutro, dok ženama pomalo raste tokom dana. (Kod žena, nivo testosterona ne oscilira tako jako tokom dana kao kod muškaraca i više ovisi o njihovom menstrualnom ciklusu - najviši je za vrijeme ovulacije).

Srećom, ovaj hormonski raspored ne mora biti ubica seksualnog života. Žene su poprilično fleksibilne po tom pitanju, kaže doktorica ginekologije i opstetricije Alison Hil iz Los Anđelesa.

“Dok je spolni nagon kod muškaraca direktnije povezan s hormonima, na spolni nagon žene može utjecati mnogo različitih faktora. Ženski libido je vrlo kompliciran, uglavnom je psihološke prirode. I uglavnom nema previše veze sa ženinim partnerom, više je stvar toga kako se ona osjeća u vlastitoj koži i vlastitoj seksualnosti”, istakla je.

Pa, tako, ako se osjećate samopouzdano i seksi, bit ćete otvoreniji i prema seksu te lakše postizati orgazme, bez obzira na to koliko je sati.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.