Standard.

četvrtak novembar 14

Koncert crnogorskog simfonijskog orkestra na Velikoj sceni

Objavljeno u: Život

by Jovana

Duvački i Gudački ansambli Crnogorskog simfonijskog orkestra održaće koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati.

278 hits

četvrtak novembar 14

Došao kraj romansi: Miloš i Barbara ostali u dobrim odnosima, a ovo je razlog raskida?

Objavljeno u: Život

by Jovana

Prema pisanju domaćih medija, glumac je odlučio da okonča emotivni odnos. Kako prenose domaći mediji, glumac Miloš Biković i njegova osam godina mlađa djevojka, manekenka Barbara Tatalović, stavili su tačku na…

492 hits

četvrtak novembar 14

Žene otkrile koji detalji na muškarcu odaju njegovo samopouzdanje i neodoljivo ih privlače

Stranica "Men's Health" objavila je anketu sprovedenu na Reddit-u na kojoj su ženama postavili pitanje: "Koju suptilnu stvar muškarci rade kako bi pokazali da imaju samopouzdanja?"

296 hits

četvrtak novembar 14

Facebook obrisao 5,4 milijarde lažnih profila

Facebook je objavio da je obrisao oko 5,4 milijarde lažnih profila na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu.

179 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 07:20

Julija Nikčević o kolekciji "Lollipop": "Elizabet Tejlor mi je bila inspiracija, predstaviću 10 unikatnih modela"

Crnogorska dizajnerka Julija Nikčević premijerno će prikazati novu kolekciju "Lollipop", 15. novembra na glumačko - modnom performansu "Fatalna Žena", koji se održava u sali Dodest KIC-a “Budo Tomović”. Kao inspiraciju za 10 unikatnih modela, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim bila joj je slavna filmska diva Elizabet TejlorZa Standard, dizajnerka priča zašto joj je baš fatalna bila muza tokom kreiranja ove kolekcije, ali i u kom su stilu sami modeli i po čemu su posebni... 

Na početku razgovora Julija nam premijerno otkriva svoju povezanost sa Tejlor i na koji način je ona uticala da se ova kolekcija i stvori. 

"Elizabet Tejlor je za svojih 60 godina karijere postala najpoznatija i najnagrađivanija glumica svih vremena. Bila je žena koje su se mnogi bojali iz razloga što je bila visoka, uvijek dotjerana, nevjerovatno lijepa za to vrijeme, a ujedno je imala snažan stav koji se prožimao kroz njene odjevne kombinacije. Razmišljala sam kome sve ne bi ova žena upravo bila inspiracija. Njena neobična ljepota je godinama bila inspiracija brojnim najpoznatijim dizajnerima, stilistima, frizerima itd...", kaže te nastavlja: 

"Godina 1958. i moda u tom periodu probudili su meni želju za nekim novim pravcem kada je moje kreiranje u pitanju. Slušajući svima poznati hit iz pomenute godine Lollipop, rodila se ideja da bih mogla stvoriti kolekciju koja će biti predstavljena kroz vrijeme a opet na moderan način. Uvijek sam bila fascinirana Elizabet i bojama Lollipopa te je otuda nastalo moje djelo koje će biti prikazano 15. novembra na glumačko - modnom performansu "Fatalna Žena".

Kada je sama kolekcija u pitanju i modeli, fokus je na ženstvenim krojevima, slavljenju oblina na sofisticiran način, uvijek graciozan, nikada napadan. Modeli koje će prikazati Julija, svakako će oduševiti dame koje prepoznaju istinski rad i cijene eleganciju u pravom smislu te riječi. 

"Na reviji ću se predstaviti sa 10 modela i svaki ponaosob će biti unikatan i model koji će oslikati meni jako drago vrijeme kada je moda u pitanju. Volim način na koji su dizajneri, stilisti i svi ljubitelji mode, osmišljali svoje kolekcije. Divim se krojevima, radu, konstrukciji i finalnom proizvodu. Volim i kada me inspirišu tako kvalitetne stvari jer znam da sa svojim znanjem i osjećajem za dizajn, te generalno vjerom u sopstveni rad, mogu iznijeti jedan takav projekat", iskrena je Julija. 

Samom saradnjom sa preduzetnicama je kako kaže i više nego oduševljena, a autorka projekta Jelena Govedarica je osmislila sjajnu priču.

"U projektu čiji je autor Jelena Govedarica, modno scenski perfomer gledaćete uspješne žene Crne Gore kao aktere, kako kroz modu, tako i kroz promociju vlastitih profesija.  I kroz moju kolekciju prikazaćemo kako žena sama odlučuje o svojoj sudbini. Glumački par Mirela Predojevic i autorka Jelena Govedarica prikazaće to na najbolji način u sali Dodest 15. novembra sa početkom u 20 časova i na zadovoljstvo mnogih ulaz je besplatan i već se traži mjesto više. Vjerujem da će svi posjetioci uživati",  kaže uz osmijeh Nikčević. 

M.Ivanović

Foto: Anastasija Čarapić

Art: Marina Maričić

Model: Ivana Radoman

Posljednji put izmijenjeno petak, 08 novembar 2019 12:00

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.