Standard.

petak novembar 22

Koncert Crnogorskog simfonijskog okrestra na Velikoj sceni

Objavljeno u: Život

by Jovana

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u saradnji sa Fondacijom festivala Pučinijano i Muzičkim centrom Crne Gore biće održan u subotu 23. novembra u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

122 hits

petak novembar 22

Madona za zdravlje pije urin i kupa se u ledu (VIDEO)

Objavljeno u: Život

by Jovana

Madona tvrdi da je na svojoj Madame X turneji pila urin.  Posle jednog nastupa u Americi ona se u tri ujutro potopila u ledenu kupku, koja je navodno najbolja terapija za…

175 hits

petak novembar 22

Pušenje u trudnoći je rizik za strabizam

Istraživanje danskih naučnika sugeriše kako svaka dodatna cigareta koju u prosjeku dnevno popuši trudnica povećava rizik za strabizam kod djeteta za oko pet posto.

90 hits

petak novembar 22

Jelena Rozga u vezi sa 12 godina mlađim Beograđaninom

Objavljeno u: Život

by Jovana

Jelena Rozga prema pisanju regionalnih medija od ljetos uživa u ljubavi sa 12 godina mlađim Beograđaninom, o kome ne želi da govori za javnost, a kako se navodi pored njega…

179 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 09:14

Prepoznajte znakove i reagujte: Izliječite anemiju prirodnim putem

Prepoznajte znakove i reagujte: Izliječite anemiju prirodnim putem Foto: Avaz, Ilustracija

Anemija je stanje u kojem tijelo nema i ne proizvodi dovoljno crvenih krvnih zrnaca ili kad ona ne rade dobro svoj posao. Uzroci anemije variraju, kao što variraju i vrste liječenja. Ali, najpopularnije metode su upravo one prirodne.

Uzroci anemije mogu biti različiti i svima se može desiti da se osjećaju malaksalo i da izgledaju blijedi. Ali, ukoliko se ovo stanje oduži, potrebno je obratiti se ljekaru za pomoć.

Kad vam nedostaje crvenih krvnih zrnaca, boja kože blijedi i to se vidi na svakom dijelu tijela. Nizak nivo hemoglobina otežava kucanje srca, zbog čega srce ulaže veće napore u održavanje normalnih otkucaja.

Kod anemije, od koje u svijetu pati više od 1,5 milijardi ljudi, zbog smanjenog broja krvnih zrnaca znatno je slabiji i dotok kisika u tkiva. Zbog toga anemične osobe stalno osjećaju umor i slabost.

Kako se boriti protiv anemije prirodnim putem? Najbolji način je da jedete što više namirnica bogatih željezom. U ishranu ubacite zdrave masti kao što su riblje i maslinovo ulje. Preporučuje se i da prestanete jesti prerađenu hranu. U ishranu ubacite kefir, sireve i jogurt.

Vitamin B12 povećava nivo crvenih zrnaca, a ima ga u mesu, jajima, mliječnim proizvodima, ribi i morskoj hrani. Konzumirajte dosta željeza, a ima ga u crvenom mesu, cvekli, špinatu, brokulama, lješnicima...

Brojni su kvalitetni biljni izvori tog minerala, koji sadrže i druge važne nutrijente.

Jelovnik bi se trebao bazirati na namirnicama koje, uz željezo, sadrže i vitamin B12, vitamin C i folnu kiselinu.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.