Standard.

srijeda novembar 20

Ako i vašu kožu iritira bockanje džempera, onda isprobajte ovaj jednostavan trik

Najbolji način da omekšate džemper koji vas grebe je da ga potopite u mješavinu sirćeta i vode gdje je potrebno da odstoji oko 20 minuta. Međutim, kako sirće može biti…

47 hits

srijeda novembar 20

Urnebesni video Andrije Miloševića: Imamo nož i pečurku, napravimo automobil

Andrija Milošević na društvenim mrežama objavio je duhoviti video u kojem je posavjetovao svoje fanove kako mogu da se zabave ukoliko imaju samo jednu pečurku i nož.

47 hits

srijeda novembar 20

Ovi znakovi jasno ukazuju da ne želite da imate seks sa partnerom

Parovi koji se dobro slažu u krevetu često se i manje svađaju od onih koji imaju loš seksualni život. A kad je seks loš ili rijedak, onda to može da…

47 hits

srijeda novembar 20

Trudni smo, čekamo bebu: Riki Martin će dobiti četvrto dijete sa 12 godina mlađim suprugom

Pop pjevač Riki Martin i njegov dvanaest godina mlađi suprug Džvan Josef na svečanoj večeri u Vašingtonu posvećenoj kampanji za ljudska prava objavili su da čekaju četvrto dijete.

43 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 22:52

Koliko seksa je optimalno: Jednom, dvaput nedjeljno, više ili manje?

Je li stvarno premalo voditi ljubav jednom nedjeljno? To se paušalno ne može reći. Svaka veza je individualna - pa ni libido nije jednak kod svakog čovjeka. Dakle, nema čvrstog pravila koliko često u kojim godinama treba imati seks. Međutim, naučnici sa Kinsey instituta objavili su zanimljivo istraživanje - pokazuje kolika je prosječna učestalost seksa u različitiim godinama.

Mlado - žarko željno seksa? Očigledno da je to istina - barem ako je vjerovati rezultatima ovog istraživanja. Naime, najčešće imaju seks osobe između 18 i 29 godina – u prosjeku 112 puta godišnje. To je otprilike dva puta sedmično.

Na drugom mjestu su osobe u dobi od 30-39 godina koje su intimne sa partnerima 86 puta godišnje. Potom slijede osobe stare od 40-49 godina. Oni uživaju u seksu 69 puta godišnje.   

Zašto učestalost seksa pada s godinama?

Jasno je da što smo stariji, toliko je sve više tjelesnih poteškoća. Bole nas leđa, imamo problema s menopauzom ili smo umorniji... Zato  nije ni čudo što želja za seksom opada. Osim toga, apsolutno je normalno da nakon 20 godina braka supružnici ne skaču svaki drugi dan jedno na drugo. Posebno kad dođu potomci - seks više nije u prvom planu. 

Ipak, za one u ozbiljnim godinama nije toliko loše kao što se možda čini na prvi pogled. Malo seksa ne znači - loš seks. Pored toga, druga istraživanja su pokazala da žene tek u srednjim tridesetima dožive seksualni Olimp – a mnoge tek tada dožive prave orgazme. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.