Standard.

ponedjeljak decembar 16

Muškarci: Djeca do četrdesete

Mnogo muškaraca se i u odraslom dobu ponaša djetinjasto, pa se vjeruje kako im u emotivnim vezama partnerka „donosi“ zrelost.

47 hits

ponedjeljak decembar 16

Muškarci: Djeca do četrdesete

Objavljeno u: Život

ponedjeljak decembar 16

Pazite na vašu kožu: Savjeti za pravilno umivanje

Jeste li se nekad zapitali da li se pravilno umivate? Stručnjaci Američkog udruženja za dermatologiju ističu da od načina na koji peremo lice zavisi kako će izgledati naša koža.

42 hits

ponedjeljak decembar 16

Pet znakova potvrđuju da vaša veza može da preživi prevaru

Mnogi ljudi spremni su da partneru oproste prevaru, što često može da ojača vezu.

43 hits

ponedjeljak decembar 16

Ovi horoskopski znakovi najteže pokazuju emocije: "Volim te" za njih ne postoji

Osobama rođenim u ovim znakovima Zodijaka izgovaranje riječi "volim te" predstavlja veliki izazov, piše "Cosmopolitan". Zato se ne nadajte da ćete to čuti od njih u prvim mjesecima vaše veze.

49 hits

 
 
 
 
petak, 22 novembar 2019 11:21

Koncert Crnogorskog simfonijskog okrestra na Velikoj sceni

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u saradnji sa Fondacijom festivala Pučinijano i Muzičkim centrom Crne Gore biće održan u subotu 23. novembra u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Pod dirigentskim vođstvom Alberta Veronezija, crnogorski simfoničari će izvoditi orkestarske numere iz opera Đuzepea Verdija, Đakoma Pučinija, Đoakina Rosinija, Pjetra Maskanjija i Ruđera Leonkavala.Italijanski dirigent Alberto Veronezi započeo je karijeru tokom studija klavira, komponovanja i dirigovanja, na konzervatorijumima Đuzepe Verdi u Milanu i San Pjetro a Majela u Napulju. Godine 1992. osnovao je orkestar Gvido Kanteli u Milanu, kojeg je tokom 90-ih prevodio na Uskršnjem festivalu u Salzburgu na poziv Klaudija Abada, potom u milanskoj Skali, Santa Ćećiliji u Rimu, Teatru Mađo muzikale Fjorentino i BAM u Njujorku.
 
Veronezi je umjetnički direktor Festivala u Tore del Lagu Pučini, a od 2015. i njegov je predsjednik. Na ovom festivalu izveo je sva djela Đ. Pučinija i dobio nagradu Abjati za operu Boemi. Od 2010. do 2016. bio je muzički direktor Njujorškog operskog orkestra i umjetnički i muzički savjetnik novog Grand teatra u Tjenđinu, Kina (2012–2014). Radio je kao muzički direktor Filharmonije Gradskog pozorišta u Bolonji i teatra Petruceli u Bariju, a 2001. godine, nakon što pobjeđuje na javnom konkursu, postaje muzički direktor Sicilijanskog simfonijskog orkestra (2001–2011).

Njegovi dirigentski angažmani ove sezone uključuju nastupe u: Bečkoj državnoj operi, Kolonu Buenos Ajresa, Operi Liježa, Narodnom pozorištu u Bukureštu, Rimskom narodnom pozorištu i Tore del Lago Pučini festivalu. Prethodnih sezona dirigovao je u: Palati umjetnosti u Budimpešti, Operskom festivalu u Savonlini (Finska), Budimpeštanskoj nacionalnoj operi, Kraljevskom pozorištu La Mone u Briselu, Njemačkoj operi u Berlinu, Teatru Mađo muzikale Fjorentino u Firenci, Gradskom pozorištu Bolonje, Karnegi i Averi Fišer holu u Njujorku, Šangajskoj operi, NHK u Tokiju, Nacionalnom pozorištu u Atini i Operi Tel Aviva.

Veronezi je oficijelni umjetnik berlinskog Dojč gramofona za koji je snimio 7 albuma, sarađujući sa umjetnicima poput Plasida Dominga, Roberta Alanje i Anđele Georgiju. Upravo je objavio Masneovu operu Navarka za Vorner klasiks s Robertom Alanjom, Aleksandrom Kurzak i Operskim orkestrom Njujorka. Kritike njegovih koncerta su objavljivane u časopisima kao što su: Njujork Tajms, Vašington post, Independent, Gardian, Špigel, Korijere dela sera, La Republika, itd. 

Crnogorski simfonijski orkestar nastupio je prvi put 14. decembra 2007. godine na Cetinju. Tokom svog djelovanja, na gotovo tri stotine koncerata u zemlji i inostranstvu (Albanija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Italija, Srbija, Rusija, Sjeverna Makedonija, Turska) orkestar je izveo najznačajnija ostvarenja simfonijskog žanra, velika vokalno-instrumentalna djela poput Simfonije br. 9 Ludviga van Betovena i Rekvijema Đuzepea Verdija, kao i ostvarenja domaćih autora. Sa njim su, između ostalih, nastupili: Monserat Kabalje, Miša Majski, Ivo Pogorelić, Ilja Gringolc, Roman Simović, Miloš Karadaglić, Denis Šapovalov, Simon Trpčeski i Stefan Milenković. Crnogorski simfonijski orkestar je okosnica muzičkog života u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih generatora razvoja savremene crnogorske kulture.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.