Standard.

četvrtak januar 23

(FOTO) Uvijek je obučena sa stilom: I sada je to uradila bez greške

Supruga američkog predsjednika Melanija Tramp rijetko kad griješi kada je izbor garderobe u pitanju.

134 hits

četvrtak januar 23

Ključ uspješne veze: Pridržavajte se ovih stvari i uživaćete u ljubavi

Ljubav je osnov svake veze, međutim ako u njoj nedostaju neki ključni činioci, ona vjerovatno neće opstati.

133 hits

četvrtak januar 23

Pedesete joj odlično stoje: I dalje je prava ljepotica

Objavljeno u: Život

by Lejla

Glumica Monika Beluči važi za jednu od najlepših žena na svijetu.

148 hits

četvrtak januar 23

Mali trikovi koji pomažu da uvijek mirišete čisto i svježe

Tuširanje je važno kako bismo ostali čisti i zdravi, međutim postoje momenti kada jednostavno ne možete da se istuširate, kao što je situacija dok putujete ili ste negdje na planini…

135 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 09:36

Jede vm se kisjeli krastavac? Evo šta to može da znači, a da nije riječ o trudnoći!

Jede vm se kisjeli krastavac? Evo šta to može da znači, a da nije riječ o trudnoći! Foto: Pixabay.com

Da li ste ikad osjetili ogromnu želju za kisjelim krastavcima, iako niste trudni? Iako se može činiti čudnim, žudnja za krastavcima može značiti da ste dehidrirani. Kisjeli krastavici sadrže dosta natrijuma (so se dodaje u salamuru da bi trajali duže - i bili još ukusniji). Natrijum je važan elektrolit. Ovaj mineral pomažu da tijelo bude hidrirano.

Kada žudite za nečim slanim, to može biti zato što vašem tijelu treba veća hidratacija. To nije jedini razlog. Istraživanja pokazuju da so, poput šećera, može izazivati zavisnost i uticati na područja mozga koja emituju žudnju. I zato što možete tolerisati so, što više jedete, to ćete je više željeti. Ovo bi takođe moglo objasniti zašto nikad ne jedete jedan krastavac.

Šta je sa teorijom da trudnice žude za kisjelim krastavcima u 3 ujutru? Da, mnoge trudnice žude za kisjelim krastavcima, što je odgovor na jutarnju mučninu koja - da, pogodili ste – dehidracija je može prouzrokovati. I dok ste možda čuli da povećani volumen krvi kod trudnice povećava potrebu za natrijumom (otuda te noćne žudnje za kisjelim krastavcima, pomfritom i čipsom), malo je dokaza koji bi podržali ovu teoriju. Studija sa više od 200 trudnica u Tanzaniji otkrila je da one najvjerovatnije žude za mesom, mangom i jogurtom. U međuvremenu, u SAD-u i Evropi, najčešće trudnice žude za čokoladom, brzom hranom, kisjelim krastavcima i sladoledom.

Šta to znači?

Ako često žudite za slanom hranom i možda ste se već malo umorili od kisjelih krastavaca, onda tu žudnju možete ugasiti za maslinama, čipsom od povrća ili kokicama.

Izvor: Kurir.rs

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.