Standard.

srijeda decembar 04

Ana Kokić pokazala ožiljak i konce na licu i otkrila šta je odlučila da koriguje

Pjevačica Ana Kokić na svom Instagram profilu objavila je video kojim je fanove obavijestila da je morala da se podvrgne operaciji uklanjanja mladeža sa lica.

151 hits

srijeda decembar 04

Ima samo devet godina, prati je preko 10.000 ljudi, a modni brendovi se otimaju oko nje

Nuala Čilds je devetogodišnjakinja iz Liverpula koja je za godinu dana otkako je napravila profil na Instagramu postala hit na toj društvenoj mreži.

153 hits

srijeda decembar 04

Njihovo prisustvo vas iscrpljuje, guši, izaziva glavobolju: Kako da se odbranite od energetskih vampira

Opet se osjećate kao da vas je neko "iscijedio" kao krpu i ostavio bez kapi energije? Probudili ste se poletni, a onda ste samo potonuli.

167 hits

utorak decembar 03

Ovo su jasni pokazatelji da je muškarac pravi ženskaroš

Možda vam se ponekad čini da oni postoje samo u filmovima, ali "profesionalni" ženskaroši su svuda oko vas i možda ste im baš vi sledeća meta.

462 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 09:36

Jede vm se kisjeli krastavac? Evo šta to može da znači, a da nije riječ o trudnoći!

Jede vm se kisjeli krastavac? Evo šta to može da znači, a da nije riječ o trudnoći! Foto: Pixabay.com

Da li ste ikad osjetili ogromnu želju za kisjelim krastavcima, iako niste trudni? Iako se može činiti čudnim, žudnja za krastavcima može značiti da ste dehidrirani. Kisjeli krastavici sadrže dosta natrijuma (so se dodaje u salamuru da bi trajali duže - i bili još ukusniji). Natrijum je važan elektrolit. Ovaj mineral pomažu da tijelo bude hidrirano.

Kada žudite za nečim slanim, to može biti zato što vašem tijelu treba veća hidratacija. To nije jedini razlog. Istraživanja pokazuju da so, poput šećera, može izazivati zavisnost i uticati na područja mozga koja emituju žudnju. I zato što možete tolerisati so, što više jedete, to ćete je više željeti. Ovo bi takođe moglo objasniti zašto nikad ne jedete jedan krastavac.

Šta je sa teorijom da trudnice žude za kisjelim krastavcima u 3 ujutru? Da, mnoge trudnice žude za kisjelim krastavcima, što je odgovor na jutarnju mučninu koja - da, pogodili ste – dehidracija je može prouzrokovati. I dok ste možda čuli da povećani volumen krvi kod trudnice povećava potrebu za natrijumom (otuda te noćne žudnje za kisjelim krastavcima, pomfritom i čipsom), malo je dokaza koji bi podržali ovu teoriju. Studija sa više od 200 trudnica u Tanzaniji otkrila je da one najvjerovatnije žude za mesom, mangom i jogurtom. U međuvremenu, u SAD-u i Evropi, najčešće trudnice žude za čokoladom, brzom hranom, kisjelim krastavcima i sladoledom.

Šta to znači?

Ako često žudite za slanom hranom i možda ste se već malo umorili od kisjelih krastavaca, onda tu žudnju možete ugasiti za maslinama, čipsom od povrća ili kokicama.

Izvor: Kurir.rs

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.