Standard.

petak januar 17

Princ Hari i prije Megzita nije želio da ostane u Bakingemskoj palati? "Želio je da se preseli u Afriku..."

Objavljeno u: Život

by Lejla

Princ Hari je nakon objave da se odriče svih kraljevskih dužnosti postao jedna od medijima najzanimljivijih osoba na svijetu. Tekstovi posvećeni Megzitu nemaju broja, ponajviše zahvaljujući činjenici da su se…

88 hits

petak januar 17

Nakon razvoda i pomirenja: Mustafa Sandal za Eminu iskeširao 45.000 eura!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Emina Jahović je za 38. rođendan od bivšeg supruga Mustafe Sandala, s kojim je ponovo u vezi dobila sat od 45.000 evra!

415 hits

petak januar 17

Severina u uskoj haljini ostavila milione bez teksta: Tvoja moć nema granica

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Severina, koju na Instagramu prati više od 1,2 miliona ljudi, svakom novom objavom izazove njihovo oduševljenje i dobije hiljade komplimenata na račun izgleda, a drugačije nije bilo ni nakon posljednje…

579 hits

petak januar 17

(FOTO) Vojvotkinja izgleda besprekorno: Nema joj ravne kada je moda u pitanju

I dok se strasti i dalje ne stišavaju zbog afere "Megzit", ostatak kraljevske porodice vraća se svakodnevnim dužnostima.

116 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 13:55

Milan otkrio detalje sa suđenja: Igor Kojić je DIVLJAO kad su mi doveli sina, prijetio mi je, PSOVAO! Evo šta ga čeka sada

Biznismen Milan Popović i hrvatska pjevačica Severina Kojić vodili su dugogodišnju borbu za starateljstvo nad sinom Aleksandrom (7), koja se završila se u četvrtak odlukom Opštinskog suda u Zagrebu da dijete od tog trenutka živi sa ocem. Severina će ubuduće sina viđati dva puta nedjeljno po podne i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedjelje uveče. Ovakva odluka digla je veliku medijsku prašinu, a Severinin advokatski tim je najavio žalbu.

Milan Popović otkriva da njegov cilj nikada nije bio da oduzme dijete majci, kao i da je starateljstvo i dalje zajedničko, s tim što će dijete sada živjeti s njim.

-Iako ste rekli da će Aleksandar provoditi koliko god želi vremena s majkom i da ćete njoj dozvoliti da vidi dijete kada poželi, Severina za medije ističe broj sati mjesečno koji joj je sud odredio privremenom mjerom, kao da joj je zabranjeno da viđa dijete. Zbog čega to radi i da li ćete zaista dozvoliti djetetu da viđa majku kada ima potrebu iako to nije po pravilima privremene mjere?

"Znači ovako, svaka presuda na ovom sudu počinje sa u slučaju da izostane dogovor roditelja, roditelji će se pridržavati sledećih pravila. Znači, dogovor roditelja je uvijek iznad bilo koje presude (osim, naravno, kada sud odluči da nije u interesu djeteta da jedan od roditelja viđa dijete, ali to je sasvim druga priča). Ukoliko dijete bude htjelo da provodi više vremena sa majkom i ako majka bude poštovala djetetove obaveze što se tiče škole i drugih aktivnosti, ne vidim problem da mama i sin ponovo više vremena provode zajedno. Skrenuo bih pažnju na to da je Severina sama glava svoje porodice, koja izdržava cijelu porodicu, mnogo radi, aktivna je i ima jako malo slobodnog vremena na raspolaganju. Vrijeme koje je ona do sada provodila sa sinom, iako je po staroj presudi dijete živjelo kod nje, bilo je vrlo ograničeno.

 

Koji su razlozi zbog kojih je Opštinski sud u Zagrebu donio presudu da vi budete Aleksandrov staratelj? Presuda ne glasi da ja budem staratelj, Severina i ja ostajemo da budemo zajednički staratelji našem dietetu, osim u dva aspekta starateljstva, presuda jedino definiše da će dete sada da ima adresu kod mene, ali će i dalje nastaviti da provodi vrijeme i sa majkom i sa mnom, znači daleko od toga da je dijete majci oduzeto.

 

* Da li je istina da vas je u četvrtak uveče, kada je dijete dovedeno kod vas nakon sudske presude, Igor Kojić vrijeđao i prijetio vam? - Da, istina je i imam namjeru da tražim zaštitu od takvog divljačkog ponašanja, posebno što se sve događalo pred detetom.

* Saznali smo da Severina od 14. oktobra nije vodila dijete u školu, tačnije 45 radnih dana. Zbog čega dijete nije išlo u školu i kako ste na to reagovali? Takođe, saznali smo da je škola zbog toga podnijela prijavu protiv majke Severine Kojić za zanemarivanje prava djeteta. - Ovo je vrlo osjetljiva tema o kojoj ne bih smio da iznosim detalje s obzirom na to da je istraga za zanemarivanje djeteta u toku. Mogu samo da kažem da je djetetovo pravo, a roditeljska obaveza, da dijete ide u školu. Moja namjera je da, naravno, dijete vodim u školu.

 

Neke javne ličnosti u Srbiji su vas optužile da ste uspjeli da korumpirate hrvatsko pravosuđe, Centar za socijalni rad, hrvatsku policiju, upravu škole i čelne ljude grada Zagreba. Kakav je vaš komentar na to? - Te osobe nisu dovoljno upućene u detalje cijelog postupka da bi mogle bilo šta da komentarišu. Kada bi pročitali spis i presudu, mislim da bi 90 odsto čitalaca koji su bili protiv mene promijenilo stav. Saosjećajnost je najplemenitija ljudska emocija i u ovoj situaciji opravdana na čisto ljudskom nivou, bez da se sudi o samoj suštini događaja.

* Upoznati smo sa tim da je vaš sin 2017. imao infekciju koja nije liječena na adekvatan način jer je Severina tada bila u Americi, te da ste vi primijetili da dete ima osip i odveli ga kod ljekara. Mišljenjem suda utvrđeno je da je majka tada zanemarila zdravlje djeteta. Kako ste reagovali u toj situaciji i da li ih je bilo još? Ovo su baš detalji postupka o kojima ne bih smio da vam pričam, molim vas da me ne pitate takva pitanja. Činjenica je da se u poslednjih nekoliko godina dogodilo nebrojeno situacija koje jedna odgovorna majka nije smjela sebi da dozvoli. Na osnovu tih događaja je i donesena ovakva presuda.

 Da li je jedan od brojnih razloga za ovu presudu to što je Severina socijalnoj radnici jednom prilikom rekla da je kravetina, a vama na suđenju da ste seljačina?

To što je neko nevaspitan i sebi dozvoljava da bude bahat je ovde nebitno pošto se ne radi o situaciji koja se odnosi na dijete. Ovaj cio sudski spor se vodio isključivo kako bi se zaštitili interesi i prava djeteta.

Izvor: Kurir.rs

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 02 decembar 2019 14:48

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.