Standard.

srijeda decembar 04

Ana Kokić pokazala ožiljak i konce na licu i otkrila šta je odlučila da koriguje

Pjevačica Ana Kokić na svom Instagram profilu objavila je video kojim je fanove obavijestila da je morala da se podvrgne operaciji uklanjanja mladeža sa lica.

151 hits

srijeda decembar 04

Ima samo devet godina, prati je preko 10.000 ljudi, a modni brendovi se otimaju oko nje

Nuala Čilds je devetogodišnjakinja iz Liverpula koja je za godinu dana otkako je napravila profil na Instagramu postala hit na toj društvenoj mreži.

153 hits

srijeda decembar 04

Njihovo prisustvo vas iscrpljuje, guši, izaziva glavobolju: Kako da se odbranite od energetskih vampira

Opet se osjećate kao da vas je neko "iscijedio" kao krpu i ostavio bez kapi energije? Probudili ste se poletni, a onda ste samo potonuli.

167 hits

utorak decembar 03

Ovo su jasni pokazatelji da je muškarac pravi ženskaroš

Možda vam se ponekad čini da oni postoje samo u filmovima, ali "profesionalni" ženskaroši su svuda oko vas i možda ste im baš vi sledeća meta.

462 hits

 
 
 
 
srijeda, 04 decembar 2019 13:20

Roboti nam otimaju poslove: Polovina svih radnika na svijetu plaši se automatizacije

Više od polovine svih zaposlenih na svijetu strahuje zbog automatizacije poslova i vjeruje da će ona drastično izmijeniti njihovu profesiju.

 

Radnici se plaše da će njihovo radno mjesto nestati u sljedećih deset godina, navodi se u istraživanju koje je sproveo PrajsvoterhausKupers (PwC).

Kako prenosi portal Biznis rivju, savremena radna snaga očekuje od svojih poslodavaca da ih obuči za novu digitalnu budućnost, a više od tri četvrtine njih bi naučilo nove vještine ili u potpunosti promijenilo svoju vokaciju kako bi poboljšali šanse za zaposlenje u budućnosti.

Uprkos ovim rezultatima, čak 61 odsto ispitanika smatra da će tehnologija donijeti pozitivne promjene njihovom zaposlenju, prenosi Bankar.

Muškarci češće od žena smatraju da će tehnologija imati pozitivan uticaj na njihov posao, i takođe češće uče nove digitalne vještine.

Prethodno istraživanje koje je sproveo PwC je ukazalo da će, zbog automatizacije, 30 odsto svih poslova biti ugroženo do 2035. 

Izvor: B92

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.