Standard.

srijeda januar 22

Veza rukometašice sa pokojnim Tošetom bila je puna intriga: Evo gdje je danas i šta radi Andrijana Budimir

Makedonski slavuj, kako su ga oslovljavali, Toše Proeski, preminuo je u ranu zoru 16. oktobra 2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, na auto-putu Zagreb – Lipovac. Tada je imao samo…

134 hits

srijeda januar 22

Pamela Anderson se udala peti put: "Ja sam 35 godina želio samo nju"

Decenijama nakon što su prvi put počeli da se zabavljaju Pamela Anderson i producent Džon Peters odlučili su da se vjenčaju.

40 hits

srijeda januar 22

Jedini horoskopski znak kome se uvijek vjeruje: Sve rade promišljeno

Uvijek pouzdan, stabilan i promišljen, nosi se odlično sa svakom situacijom, što ga čini savršenim partnerom i prijateljem.

37 hits

srijeda januar 22

Nemate zdrav san? Ovo su greške koje nesvjesno radite

Nedostatak sna utiče na mentalno i fizičko zdravlje, a oni koji ne dobijaju dovoljno sna tokom noći skloniji su gojenju, te imaju slabiji imunitet, česte promene raspoloženja i rizik od…

31 hits

 
 
 
 
subota, 07 decembar 2019 14:30

Žene ni ne slute da ih iz njihovog nesesera vrebaju ove opasne bakterije

Nova studija istraživača sa Univerziteta "Aston" otkrila je da više od 90 odsto proizvoda za šminkanje sadrži opasne bakterije, uključujući ešerihiju koli i stafilokoke.

To je nešto što mnoge žene ubace u torbu i ne razmišljaju, ali ako imate neseser za šminku, velika je vjerovatnoća da on sadrži smrtonosne superbakterije.

Zabrinjavajuće je da ove bakterije mogu izazvati niz bolesti, uključujući kožne infekcije i trovanje krvi.

"Higijenske navike potrošača, kada je u pitanju upotreba šminke, veoma su oskudne. To je zabrinjavajuće, ako uzmete u obzir da smo našli da se bakterije kao što je ešerihija koli koja je povezana sa fekalnom kontaminacijom nalaze u proizvodima koje smo testirali", kaže doktorka Amrin Bašir, koja je vodila studiju.

Konkretno, istraživači su otkrili da su sunđeri koji se koriste za nanošenje proizvoda na kožu obično puni štetnih bakterija, piše rs.sputniknews.com. To je vjerovatno zato što se ovi proizvodi rietko peru i često se koriste i nakon isteka roka trajanja, tvrde istraživači. Ostali proizvodi u kojima ima ovih bakterija su maskara i sjaj za usne.

Na osnovu nalaza istraživači pozivaju regulatorna tela da učine više kako bi zaštitili kupce. Na primjer, rok upotrebe i uputstva za čišćenje trenutno nisu obavezni na pakovanju šminke. Doktorka Bašir je dodala: „Potrebno je učiniti više kako bi se obrazovali potrošači i industrija šminke u cjelini o potrebi za redovnim pranjem kozmetičkih blendera i temeljnim sušenjem, kao i o rizicima upotrebe šminke nakon roka upotrebe“.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.