Standard.

subota decembar 07

Bili u braku 68 godina: Supružnici u roku od 33 sata umrli jedno za drugim

Nevjerovatna ljubavna priča stiže iz Minesote, gdje se Bob Džonson (87) 24. novembra oprostio od svoje supruge, koja je preminula, da bi samo dan kasnije i sam umro nakon duge…

143 hits

subota decembar 07

Žene ni ne slute da ih iz njihovog nesesera vrebaju ove opasne bakterije

Nova studija istraživača sa Univerziteta "Aston" otkrila je da više od 90 odsto proizvoda za šminkanje sadrži opasne bakterije, uključujući ešerihiju koli i stafilokoke.

137 hits

subota decembar 07

Facebook mora da plati 4 miliona dolara kazne

Facebook mora platiti 4 miliona dolara kazne.

107 hits

subota decembar 07

Lepa Brena i Boba slave 28 godina braka

Lepa Brena, jedna od najpopularnijih pjevačica na Balkanu, slavi 28. godišnjicu braka s Bobom Živojinovićem. Pjevačica je otkrila da ni ove godine neće biti pompeznog slavlja.

145 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 16 oktobar 2017 16:33

Mira Banjac: Jaukala sam ulicama, htjela da se ubijem zbog dugova!

Banjac Banjac

Najveća glumačka legenda, Mira Banjac i dalje radi iako je napunila 88 godina. Život je nije mazio, ali ona nikada nije odustajala. Koračala je kroz život uzdignute glave.

Još u djetinjstvu susrela se sa strahotama rata i užasa.

"Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dijete. Bila sam, eto, neko biće. Odrasla sam u toku strašnog rata i užasa. Drugo, živjela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovdje kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lijepa djevojka", rekla je u intervjuu Blicu, Mira Banjac.

Njeni roditelji su živjeli svega četiri godine zajedno, nastavlja priču ova glumačka legenda, a onda joj se tata vratio za Ameriku, s obećanjem da će poslati njenoj mami papire za nju i malu Miru.

Želio je da i one dođu. Obećanje je ispunio, ali se desilo nešto što će dugo pamtiti.

"Moji ujaci nisu dali. I tako, mi ne odosmo. Onda je majka otišla u Beograd, gdje se zaposlila. Primače se rat, zatvoriše se granice između Srbije i Hrvatske, ona osta u Beogradu, ja u Erdeviku, gdje sam i rođena, kod babe i tetke po ocu, koja je takođe došla iz Amerike i slabo govorila srpski. Te dvije žene su se strahovito svađale, a ja sam živjela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dvije, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski", ispričala je Mira Banjac.

Kada je diplomirala, odmah se udala i to za svoju prvu veliku ljubav, Andreju Jovanovića.

Oni su se upoznali na studijama glume u Novom Sadu.

Već u 24. godini Mira je postala majka, rodila je sina Branislava Branu. Kako je rano ostala sama, nije imala puno vremena da se posveti sinu i privatni život trpio je na uštrb karijere.

Mira Banjac je u jednom trenutku razmišljala da sebi oduzme život, jer dugovala dosta novca, a nije imala para.

"Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel 'Metropol', naručila kafu, sjela da napišem pismo i htjela da se bacim dolje", rekla je Mira Banjac.

"U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, iz logora, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila! Da umirem - ne bih", rekla je Mira Banjac.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 16 oktobar 2017 19:13

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.